Rabi
|
Drage moje, zelim da vam se svima od srca zahvalim na ovoj podrsci Od srca jedno veeeeeeliko, ali bas veliko HVALA!!! Vidim da s eodlicno razumijemo sve koje smo prosle i koje prolazimo kroz ovaj pakao Za sve one koje ne znaju sta je anksioznost,a interesuje vas( cini mi se da je vesela pitala), potrazite na www.anksioznost.net Samo vam mogu jednom rijecju reci da je to pakao u zivotu, koji se moze desiti svakom covjeku i prouzrokovan je stresom. Slono, kod nas i jeste problem sto se malo prica o tome. i sto rijetki priznaju da pate od anksioznosti. Ja, iskreno, ne osjecam nikakav stid i sramotu, jer to se (opet ponavljam) moze svakom od nas desiti!! Ja sam izgubila oca 5 min. Samo odjednom je umro. I posle takvog gubitka ja sam promjenila stav o zivotu. Sad mislim, da svaki bol ili slabost koju osjetim donosi umiranje Ne znam kako da se toga rijesim i kako da to vratim na staro. Prije sam bila jako vesela i drustvena. Ne kazem da sad nisam drustvena, ali svako moje upoznavanje donosi i nekakvo skeniranje ljudi i razmisljanje o njihovim sudbinama Apsurdno, ali istinito...Mene to iscrpi, kao i ostale gluposti o kojima razmisljam....I sto kazes, vracanje filma kako se nesto lose izdesavalo i kako sam sve dozivjela...kad razmisljam o tome, iznova se potresam. Evo kako ja to nekako mogu opisati, vracam film, razmisljam danima i onda samo bum iz mene...Savlada me panika i taj napad panike i straha. Happy, od tebe sam i ocekivala podrsku Saljem ti veliku pusu, a nisam znala da si Malo sam se i Samo nek je hairli i uz Boziju pomoc. Ljubim te 100 puta! Almai, ispravka Idem kod psihologa aBd. I tebi Lamama, nadam se da ti se nece nikad vise vratiti ovaj kosmar. U tvojoj sam se prici i ja nasla, kao i u pricama ostalih...Izgubila sam volju da izlazim, evo lijepo vrijeme a ja sjedim sa bebicom kuci, umjesto da izadjem svaki dan da prosetam. ali ja imam strah, da ce mi se na sred ulice nesto desiti, sta ce mi onda biti sa djetetom. I tako sam zatvorena! A i kad izadjem, sve ocekujem da cu se SAD srusiti. I non stop nekakav osjecaj nestvarnosti, kao da sanjam...Da li se to i vama desavalo? A to je sve poslijedica anksioznosti. Pa i kad stanem s nekim da razgovaram, nemam mira da stojim i mirno pricam, kao da nemam snage da nekog gledam u oci i s njim razgovaram, kao da mi pogled bjezi... Snjeguljice, anksioznost i napadi panike su jako povezani! Napadi panike i straha dolaze iskljucivo zbog anksioznosti i takvog stanja cijelog tijela, i organizma. To je kao da ste non stop u nekakvom grcu i strahu. Kao kad gledate strasan film, pa ona napetostm ,muzika, iscekivanja da ce se nesto desiti...i zamisli, tako stalno od 0-24 Vesela, dr. je meni jako pomogla. Isla sam na razgovore, radila vjezbe opustanja...i da nisam otisla dr. sigurno ni ja ne bih znala sta mi se desava. Svako, ko osjeti neke psihicke tegobe, moj je savjet odmah psihologu. Jer svi mi rtazimo fizicki problem, jer anksioznost i izaziva neke fizicke poremecaje koje mi primjetimo, kao npr. lupanje srca, vrtoglavica, glavobolja, gusenje, zarenje u zelucu... Dina, draga pa i ti si heroj. I tebi jedan i hvala. U potpunosti se razumijemo...I ti si imala iste strahove kao ja, mislim razmisljanje da ce ti se isto desiti kao tvojoj mami Ja svaki bol i neku promjenu koju osjetim, mislim gotovo. Stalno osluskujem svoje tijelo Smori me!!! Ma mogla bih do sutra... Bebac mi se probudio, javim se ponovo...