Anoniman -> RE: Anksioznost?? (20.1.2012 20:42:00)
|
IZVORNA PORUKA: Alma_27 Marina, ma znam. i morat cu malo popustiti :) ja zaista imam svu pomoc oko djece. i od muza i od njegove i moje porodice ali opet on i ja imamo najvise posla oko djece. normalno. kod mene je problem i sto sam neko vrijeme sve drzala u sebi. hajde, necu da pricam muzu jer i on ima dosta obaveza i brige, necu drugarici jer i ona ima malu bebu, necu roditeljima jer i oni previse brinu za mene. treba nekome ispricati. imam divnu djecu ali i pozitivan stres je stres, zar ne? i jos, moja tuga zbog gubitka nikad nije popustila. tako je to valjda kod svakog ko izgubi dragu osobu... pa kad god se nesto lijepo ili ruzno desi u mom zivotu je mislim na nju i tugujem. Nisam upratila kolika su ti djeca, tj kad si se porodila, ja sam imala malo smetnji poslije poroda i bojala sam se poznajuci sebe poslijeporodjajnog sindroma..Mlao sam citala o tome oko depresije , odbijanja djeteta i kad sam skontala da ja tih simptoma nemam nastavila sam svakodnevnicu, medjutim nakon nekih pola godine ljudi oko mene siu poxeli da govore kako sam jako nes´zgodna osoba postala tj sto se tice malog, mada ja to nisam primjecivala ali nisam dala nikome da mu pridje osim seke npr da ga presvuce ili kad bi ga neko uzeo mene su znojevi oblijevali, stalno sam govorila pazi glavicu, drzi za ledja, elem i to je jedan vid poslijeporodjajnog simptoma...Ali kad je mama dosla sa njom sam malo pricala na tu temu i proslo me je ....Ja sam dok sam se borila sa anksioznoscu imala i psihologa ali ipak najvise mi je pomogla mama, seka , tata i moj tadasnji momak...Ja sam mnogo toga nosila u sebi , od rata pa nadalje i nikad nisam o tome pricala vec jednostavno skupljala u sebi do mjere da sam postala anksiozna...Ako ne zelis da opterecujes svoju familiju, muza prijateljicu ti uzmi sebi neku svesku i kad ti je tesko istresi to sve na papir...Od-do vjeruj mi lakse ce ti biti
|
|
|
|