tea lana -> RE: sladoledi (19.6.2009 13:48:19)
|
ne znam da li je neka od vas jela pohovani sladoled ja jesam i odusevila sam se ,naravno ne ovdje kod nas nego u Londonu i napokon sam pronasla recept za to.Sad cu vam staviti a ja cu to aBd da pravim u nedelju jer sutra nisam kuci Kineski pohani sladoled [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/e/5/e51fdd0bfeb2e624f245a372c33501eb_content_medium.jpg[/image] Sastojci 1 kg sladoleda od vanilije 100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 2 jaja 100 g Krušnih mrvica Podravka 400 ml ulja za prženje Za umak: 100 ml vode 150 g šećera 100 g usitnjenog bobičastog voća Priprema Od zamrznutog sladoleda žlicom za sladoled oblikujte kuglice, stavite ih u posudu i vratite u zamrzivač.Pripremite umak: zakipite vodu, dodajte šećer i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte voće i nastavite kuhati još 3-4 minute.Zamrznute kuglice uvaljajte u brašno, prethodno razmućena jaja te u krušne mrvice.U voku zagrijte ulje i kratko uronite zamrznute kuglice. Posluživanje Poslužite odmah, prelivene voćnim sirupom. Savjet Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja. Savjet Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja Savjet je super ali da bude još bolje izvadite ih na sobnu temperaturu jedno 15ak min prije prženja i ponovo ih uvaljajte u jaje i mrvice kako bi imale deblji omotač i sladoled ne bi bio jako zaleđen
|
|
|
|