azraj -> RE: temperaturni šok/febrilna konvulzija (25.6.2009 22:28:49)
|
IZVORNA PORUKA: Gigana IZVORNA PORUKA: azraj Najbolje do sada se pokazao voltaren cepici ali na 8 sati i dalsy sirup ibuprofen on je isto odlican i on moze na 8 ili na 6 sati.Onda tusiranje i masiranje medicinskim alkoholom pola voda pola alkohol Ja sam sad htjela kombinovati dalsy sa čepićima i pitala doktoricu, međutim ona me je striktno upozorila da dalsy ne miješam sa voltarenom jer je ibuprofen u njemu vrlo jak i kad se pomiješa sa čepićima (u razmaku od 4 sata), onda može doći do raznik nuspojava, pa čak i osipa, proljeva i sl. Najviše se praktikuje i preporučuje kombinacija voltarena sa paracetamolom (Panadol Baby, nikako Paracetamol kojeg pravi Bosnalijek, jer on nema veze s mozgom). Ovako je mene Dr. Gordana Vuković posavjetovala i od sad ću da tako i postupam, pa sam samo htjela to i sa vama podijeliti. Ma ne nisam mislila to da kombinujes nego inace za skidanje temperature meni se pokazao najbolje dalsy i njega mozes davati na 6 ili 8 sati,a voltaren na 8 posto sam procitala da je neko napisao da daje voltaren na 6 sati sto mislim ne bi trebalo,a u redu je to da se voltaren kombinuje sa paracetamolom i dalsy se isto kombinuje sa paracetamolom na cetiri sata.Izvini bogati ako sam se pogresno izrazila,a ovo nisam znala za paracetamol bosnalijek nama to nikada nisu govorili pedijatri oni samo kazu paracetamol i ja uvijek uzimam ovaj bosnalijek mada ga gotovo nikada i ne koristim,sada zadnji put Hamza je imao tri dana temperaturu tri dana,upala grla,bila sam krenula sa dalsiyem i super nam je reagovao prvi dan al vec drugi dan sam presla na voltaren posto mu je bila skocila na 39 i dva puta sam mu samo stavila cepice i poslije sam jos dan jedan bila na dalsiyu i to je to vise se nije vracala
|
|
|
|