Hanady RR -> RE: Nedostatak pažnje? (24.9.2010 10:18:41)
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena Moj je bio jos pazljiviji u braku, nego u vezi, joj kako mi je ugadjao, stvarno sam se osjecala kao princeza, od kupovine poklona, preko odnosa prema meni kao osobi, svakodnevne paznje, sitnica koje zacine zivot. Odkako sam otisla na trudnicko,sve se ocelo mijenjati. Islo je postepeno, i dalje mi je ugadjao sve u materijalnom smislu, provodio dosta vremena sa mnom, ali nije bilo one emocije, one iskrice kao prije. Dan po dan, dan po dan, dodje i do toga da se vise i ne poljubimo pred spavanje i kad dodje s posla, samo se pozdravimo kao da smo cimeri, nestalo je nekadasnjeg tepanja, njeznih rijeci, svakodnevna komunikacija je postala gruba, udaljili smo se. Dok nije puklo. E kad je puklo, bilo je grozno, ali zato se sad hvala Bogu opet vraca na staro, valjda je i on uvidio da to nigdje ne vodi. Ima do mene, jer sam se potpuno posvetila djetetu, ali ima dosta i do njega. ja sam nakon poroda sa drugom djevojčicom stekla osjećaj da smo se ja i suprug malo pogubili. naravno nismo to htjeli...jednostavno život je doprinjeo tome...imali smo odjenom dvije bebe u kući...jednoj 2 i po godine a druga se rodila. On je radio dva posla a ja bila kući... balans da jednu naharnim, drugu podojim, sve održavam higijenski prikladno, kuham što voli on, zadovoljim svoje potrebe za sređivanjem i jelom...bilo je pomalo i teško. međutim...neke stavri se u braku dešavaju kao normalna pojava...i nisam imala vremna ni da se zabrinem...ponovno smo uspostvili svoj ritam...nas dvoje sa djecom i nas dvoje bez njih. Mislim da u braku koji je ''dobar'' nema ni potrebe da se posebno trudite...ono će doći samo po sebi. Neke novine koje su vam se desile poremetile su vas na sekundu...ali sve se to vrati na svoje. ja sam jučer shavtila da imama veliku djecu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ja i suprug u neobaveznoj kafi u bašti u kojoj smo je pili dok smo se zabavljali...a naše vure skakuću same po parkiću iza...nemoramo ih paziti stalno...i možemo se i nasmijati i poljubiti i zagrliti a da se ne binem jeli to njima smeta ili će im nešto biti. Roditeljska pažnja majke i oca mjeri se na više načina i različita je...mi smo možda strašljivije pa onda to same pretvorimo u pretjeranu pažnju prema djetetu. I kažem ti.... sve će to doći na svoje.... Kako ode tako se i vrati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|