RE: Zimnica za nase bebe (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

Nedi -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 11:24:36)

Mi smo zamrznuli i kupine, borovnice, breskve i nektarine. Dio borovnica sam zamrznula u kartonske posude a dio u manje plastične čaše i to će taman biti jedna porcija za užinu mog dječaka. Paradajz (domaći) je jako mekan pa planiram praviti paradajz sos ili će moji praviti a mi dobiti gotov i to će biti super dodatak jelima.

Više od mjesec dana nikoga na temi a ja baš mislila ukrasti još koju ideju

Suzana -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 11:35:26)

Nedi, neka si podigla temu...
Mi samo maline i borovnice, nismo bili baš vrijedni. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Pošto ima još breskvi, kako njih lediš?

Nedi -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 11:44:36)

Voljela bih da ove zime imamo više nego prošle. ČAk planiram zalediti i jabuke, kruške i šljive jer znam da su domaće i nisu špricane nikakvim hemikalijama. A što se breskvica tiče operem, ogulim i izvadim košpu. Pri tome pazim da iscijedim što manje soka i super mi uspjeva jer imam oštar i tanak nož . Stavim u ambalažu, zapakujem i u zamrzivač. 

tea lana -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 11:54:15)

da li mogu u staklene casice sa poklopcom stavljati borovnice i maline ili je bolje da stavljam u plasticnu anbalazu

Nedi -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 12:02:12)

JA praktikujem "ne staklenu" ambalažu za sve što zamrzavam iz razloga što kad želim odmrznuti mogu posudu staviti u vruću vodu ne moram paziti hoće li puknuti i hoće li se komadić stakla naći u hrani. A za pekmeze, slatla, salate, sokove.....staklena ambalaža je No 1

haidy -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 14:15:17)

I ja sam svasta nesto zamrznula, sad planiram kupine, domace iz baste i sljive. prosle godine sam zamrznula kruske i bile su grozne. tako da ne preporucujem.
od povrca cu jos staviti tikvu, paprike, paradajz, karfiol i mozda jos nesto izleti.
ja od voca uglavnom pravim kompot jer ja ne volim da jedem odledjeno voce, al eto mozda se bebani svidi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tea lana -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 14:16:29)

e a jel borovnice i maline samo operete i stavljate u zdijele i li ih malo kuhate sa secerom

haidy -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 14:49:53)

ja samo operem i stavim u kese.

tea lana -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 14:51:08)

tako cu i ja to mi jednostavnije
hvala

Nedi -> RE: Zimnica za nase bebe (17.8.2009 15:28:38)

I ja samo operem i zamrznem, a zasebno pravim slatko i pekmez , bilo bi bezveze imati i u teglici i smrznuto jednako pripremljeno

tea lana -> RE: Zimnica za nase bebe (18.8.2009 8:32:27)

evo mene ponovo breskve i nektarine kad zamrzavate jel i njih sirove samo izrezane,ili im skidate koricu.

bloom -> RE: Zimnica za nase bebe (18.8.2009 8:37:02)

Ja sam breskve i nektarine ostavila kao kompot, a napravila sam dzem od kupina.

tea lana -> RE: Zimnica za nase bebe (18.8.2009 8:44:38)

hvala bloom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]