Smanjen nivo trombocita u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

nita -> Smanjen nivo trombocita u trudnoći (11.6.2009 15:17:15)

Već treću trudnoću moja prijateljica ima velikih problema sa trombocitima. Naime, tokom trudnoće joj se znatno smanji broj trombocita i često završi u bolnici dok se stanje ne popravi. Posebno postaje ozbiljno kada se približi termin poroda. Nema visok pritisak niti nekih drugih problema. Molim vas, ako imate savjet ili ste bile u sličnoj situaciji da mi odgovorite. Hvala!

bebbe RR -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (11.6.2009 21:33:41)

Joj, Nita! Vidim, niko tii ne odgovara... Ja bih rado, ali nista o tome ne znam. Nadam se da ce tvoja prijateljica biti OK. 

nita -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (12.6.2009 23:15:17)

Ma, hvala ti!!! Ovo i nije tako čest slučaj. U prošloj trudnoći je uspijevala kratkotrajno popraviti stanje ako jede tikvu. Evo, već ima tikava, pa ih jede i nada se da će biti sve ok. Interesantno je to što je prije mjesec dana radila nalaze i trombociti su bili u granicama normalnog, a prije nekoliko dana skoro da su se za duplo smanjili. Valjda kako trudnoća napreduje i oni se smanjuju. Sad je u četvrtom mjesecu. Zbog toga ovu trudnoću nije ni htjela, ali eto, desilo se ...

SOKI -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (19.6.2010 12:05:05)

I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 116, ako se ne snize moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne  znam nositi sa tim problemima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

SOKI -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (19.6.2010 12:25:10)

u
IZVORNA PORUKA: SOKI

I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 11', ako se ne POVECAJU moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne  znam nositi sa tim problemima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Skvo RR -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (3.12.2011 21:21:15)

prenos posta

IZVORNA PORUKA: KaDy

Trudna sam 26.sedmica,i do sada je sve bilo uredu ali unazad 10 dana pocela mi je lijeva noga da otiče i da me boli,javila sam se ljekaru gdje su mi rekli da je to zbog trudnoce,medjutim meni se stanje pogorsalo pocelo je da me gusi u prsima i noga mi je vec poplavila.Tek kada sam se javila u hitnu sluzbu dali su mi da vadim nalaze gdje je ustanovljeno da su mi trombociti preniski(52),i sad me salju tamo-amo niko nezna konkretno da mi kaze sta da radim i da trosim,i koliko je to opasno za bebu[sm=smiley19.gif]

klemzi -> RE: Smanjen nivo trombocita u trudnoći (3.12.2011 22:46:09)

Koliko ja znam, riječ je o trobmocitopeniji. Moj sin ju je imao i primao je intravenozno trombocite. Mislim da se prima i terapija kortikosteroidima ili imunoglobulinima [sm=zmeden.gif]
Ne znam kako je u trudnoći.
Želim ti puno sreće [sm=smiley31.gif]

Stranica: [1]