RE: beba i studiranje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

SdZ -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:38:02)

Zadnjih nekoliko dana razmisljam mnogo o trudnoci. Razmisljam o tome da uopce ne bi bilo lose da rodim sebi bebu pred kraj cetvrte godine faxa jer dok je beba mala lakse se i nadje vremena za ucenje, a u toj bebinoj prvoj godini bih, ako Bog da, odradila i diplomski. I taman se mogu "baciti" na trazenje posla, a beba moze u vrtic.
Jedino me malo strah trudnoce, tj. ne daj Boze da bude rizicna i da budem morala mirovati, sta.cu onda s faxom. [sm=zmeden.gif]
Kakva su vasa iskustva i sta mislite o ovom? [sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:40:48)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Kontracepcija i knjiga...
To dvoje najbolje ide zajedno...

malena sharena -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:45:34)

IZVORNA PORUKA: tajra

Kontracepcija i knjiga...
To dvoje najbolje ide zajedno...

Potpis. Strpi se jos malo. Ne tovari na sebe tu obavezu.

MicoTico -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:48:30)

SdZ, nije lako ni malo. Ja sam u babinama ispite polagala. Još sam radila puno radno vrijeme. Bez mm-ove podrške ne bi sigurno dosta toga postigla, ali da sam se napatila, jesam.
Ukoliko se desi, OK, mada, po mom mišljenju, bolje sačekaj, a i pred kraj si, pa onda navalite[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:51:06)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

SdZ, nije lako ni malo. Ja sam u babinama ispite polagala. Još sam radila puno radno vrijeme. Bez mm-ove podrške ne bi sigurno dosta toga postigla, ali da sam se napatila, jesam.
Ukoliko se desi, OK, mada, po mom mišljenju, bolje sačekaj, a i pred kraj si, pa onda navalite[sm=smiley36.gif]

Istog sam mišljenja[sm=smiley1.gif]

Dz3ni -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:56:46)

I ja sam 13 dana nakon poroda otišla na ispit. [sm=jezicek.gif] SdZ evo ja sam četvrta (doduše obnavljam je jer sam se otišla poroditi prošle godine na sred semestra), ostala mi je još jedna a imam bebu od 11 mjeseci. Ali i obnova mi taman došla da budem sa bebom kući, ne moram na sva predavanja, samo jednom sedmično i na ispite. Sve se može...[sm=smiley1.gif] Još ako je tm za, što da ne [sm=smiley1.gif]

sporty mamaa -> RE: beba i studiranje (7.4.2013 23:59:37)

Bebu konektujes na sisu, a ti se konektujes na knjigu i eto uspjeha[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja sam zavrsila sve ispite u sedmom, a bebu rodila pocetko osmog mjeseca. Diplomski odradila u devetom[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

SdZ -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 8:44:42)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Bebu konektujes na sisu, a ti se konektujes na knjigu i eto uspjeha[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja sam zavrsila sve ispite u sedmom, a bebu rodila pocetko osmog mjeseca. Diplomski odradila u devetom[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Pa i ja sam razmisljala ovako. Ako bi Bog dao, zatrudnila bih tako da bi mi termin bio nekako u juli/august. Ako bi nesto ispita i ostalo, valjda se rijese u septembru, ako ne ima aposolventski i polako. Usput bih tipkala i diplomski.
Ne znam zasto, ali jednostavno sam toliko pozeljala bebu. [sm=love.gif]

bebacha -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 17:34:40)

Ako ikako mozes de ti prvo zavrsi pa onda beba.
savjet iz iskustva ti dajem.

bebacha -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 17:36:40)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Pa i ja sam razmisljala ovako. Ako bi Bog dao, zatrudnila bih tako da bi mi termin bio nekako u juli/august. Ako bi nesto ispita i ostalo, valjda se rijese u septembru, ako ne ima aposolventski i polako. Usput bih tipkala i diplomski.

a beba moze imat grcene,moze biti nocna ptica,placljivica
nije da te odgovaram od bebe al za tvoje dobro ti savjetujem da sacekas i rijesis fakultet

MicoTico -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 17:47:27)

Sve si ti miko lijepo isplanirala, ali to neće kako ti hoćeš. Čitala si i sama sigurno koliko neplaniranih trudnoća ima, pa koliko trudilica godinama, a ti bi da ti termin bude u julu-avgustu.
A o tome kakva će beba biti, da ne govorimo.
Moj T. je 4 mjeseca po cijelu noć imao grčeve , ništa nije pomagalo. Vriska po cijelu noć. Do nedavno se budio po 7-8 puta u toku noći. Ja bih jedva ujutro skupila snage da ustanem i odem na posao, o učenju ni govora.
Da ne misliš da te odgovaram (to je tvoj život i tvoja odluka), s mojom M. je što, stari narod kaže" drugi par opanaka", s njom sam mogla sve. Pa čak i da sam dvije takve imala[sm=smiley1.gif]
Eto toliko o bebama i planiranju[sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 17:47:42)

Meni je sa trudnocom I porodom "umrlo" pola mozga[sm=jezicek.gif].
Radila sam istrazivanje za magistarski na pocetku trudnoce, uz dosta lijepe uslove na poslu, uz normalnu trudnocu, lijep porod, bebu koja je spavala 17 sati dnevno, a opet me je pustila sva moguca ambicija da to privedem kraju u razumnom roku, apsolutno mi se nije dalo citati I pisati bilo sta, memorija mi je bila nula a nisam se plaho ni sikirala zbog toga. Helem, tek nakon dvije I po godine privedoh I tu fornalnost kraju.

Mlada si, zavrsi fakultet, ako budes mogla odradi gdje pripravnicki, pa onda polahko.

SdZ -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 20:51:12)

Sve si ti miko lijepo isplanirala, ali to neće kako ti hoćeš. Čitala si i sama sigurno koliko neplaniranih trudnoća ima, pa koliko trudilica godinama, a ti bi da ti termin bude u julu-avgustu.
A o tome kakva će beba biti, da ne govorimo.
Moj T. je 4 mjeseca po cijelu noć imao grčeve , ništa nije pomagalo. Vriska po cijelu noć. Do nedavno se budio po 7-8 puta u toku noći. Ja bih jedva ujutro skupila snage da ustanem i odem na posao, o učenju ni govora.
Da ne misliš da te odgovaram (to je tvoj život i tvoja odluka), s mojom M. je što, stari narod kaže" drugi par opanaka", s njom sam mogla sve. Pa čak i da sam dvije takve imala[sm=smiley1.gif]
Eto toliko o bebama i planiranju[sm=smiley36.gif]

Naravno da sam svjesna da nije bas sve u mojim rukama i da ne mozemo mi sebi odrediti tacno u datum kad cemo roditi bebu. Boze sacuvaj, u Bozije odredbe se ne petljam. Rekla sam kakvi su mi planovi, tj. kad bismo poceli raditi na bebi, pa sta Bog da.

Hvala vam na savjetima i djeljenju vasih iskustava. Svaki post mi puno znaci. [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 20:54:11)

SdZ, šta god odlučiš, želim ti svu sreću[sm=smiley31.gif]
Kad pročitam svoj prethodni post, čini mi se da sam nekako grubo napisala, a zaista mi nije bila loša namjera. Samo sam pisala iz ličnog iskustva[sm=smiley1.gif]

SdZ -> RE: beba i studiranje (8.4.2013 20:58:31)

Ma uredu je sve. [sm=smiley31.gif][sm=smiley20.gif]
Malo sam izgubljena u svojoj zelji, planovima, razlicitim iskustvima. [sm=zmeden.gif], a kao i svaki covjek voljela bih da se sve to uklopi.
Bit ce kako Bog odredi. I On ce odluciti sta ce prevagnuti u mojoj glavi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]