malena27 RR -> RE: Uterus bicornis - anomalija (14.4.2014 11:15:02)
|
IZVORNA PORUKA: amra1984 Molim vas da li neko ima sa dvorogom maternicom,saznala sam za to tek prije 4 dana kad sam bila privatno na pregledu i ostala sam sokirana kada sam procitala na netu sta je to i koje probleme sve stvara pri zacecu.U braku sam 9 godina i nisam imala niti jedan spontani niti i jednu trudnocu...doktor je isto ostao zatecen jer mi niko to do sad nije rekao a obisla sam sve moguce doktore i pretrage obavila...razocarana sam i uplasena molim vas ako ima neko da je uspio ostati u drugom stanju sa ovakvom maternicom nekam i se javi...[sm=smiley19.gif] IZVORNA PORUKA: Dalil@ Nemoj se odmah bacati u ocaj.[sm=smiley1.gif] Ja imam dvorogu maternicu i imam dva djecaka, hB. Oba zaceca su se desila poprilicno vremenski brzo, dakle, dvoroga maternica mi nije predstavljala problem. Jedini problem su bile blago rizicne trudnoce, ali ni to nista strasno ni ozbiljno. Koliko sam na netu procitala, dijagnoza dvoroge maternice utice samo na smanjenje procenta mogućnosti začeća..ne na nemogućost istog. I može biti uzrok spontanog. Kod mene to nije bio slucaj, hB. Stoga ti savjetujem, ako vec dugo cekate bebu, da osim dvoroge maternice uradite i ostale pretrage [sm=smiley1.gif] A koliko sam cula, ona se uspjesno i operise. Sretno [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: amra1984 sve pretrage smo vec uradili i uvijek sve ok...sad sam krenula kod novog doktora i svasta nesto mi je otkrio sto drugi nisu...na oba jajnika ima ciste,grlic mi je katastrofa cekam nalaz papa-testa,ciklus mi je prekratak...moram ici na spaljivanje ranice na grlicu...pa sad nadam se da ce na kraju bit sve ok...doktor mi daje nadu pa valjda i bude sve ok...hvala ti na informacijama malo mi je lakse sad kad znam da je ipak moguce roditi s takvom maternicom...jer na netu dok sam citala o tome sve mi je izgledao previse strasno...Hvala jos jednom...[sm=smiley17.gif] IZVORNA PORUKA: Alverde Draga samo da ti kazem da ne brines oko dvoroge materice jer i moja prijateljica ima dvorogu matricu i prekrasnog sina koji je zacet iz prvog pokusaja,i trudnocu bez problema.dr koji je vodio nikada nije ni spomenuo da bi to mogao biti problema u trudnoci ili sl. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|