Hanady RR -> RE: Puzanje (13.5.2010 22:14:49)
|
prenos postova sa srodne teme IZVORNA PORUKA: teta berta Evo drage moje Nika je neki dan napunila godinu dana. Jako je aktivna, podigne se na noge u sekundu jos uvijek se pridrzavajuci za jednu ruku i mrvica joj fali da prohoda.... Ali od neki dan je i propuzala, ali nekako cudno...... Naime lijevu nogicu izvrne nekako krivo i s njom se vise nekako odguruje kao da hoce ustati i tom nogom se odguruje od stopalo, a drugom nogom je oslonjena na koljeno..... I to me malo brine, jer sam procitala na rodi da i nepravilno puzanje nije dobro... Jesu li vase bebe ikada cudno puzale ili mozda ovako kao Nika? IZVORNA PORUKA: Crazy little thing Ja još nemam nikakvog iskustva s puzavcima, ali po onome što sam pročitala, ne postoji nepravilno puzanje, svaka beba puže na svoj način, a neke uopće ne moraju puzati, već odmah idu "na noge" IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: teta berta Evo drage moje Nika je neki dan napunila godinu dana. Jako je aktivna, podigne se na noge u sekundu jos uvijek se pridrzavajuci za jednu ruku i mrvica joj fali da prohoda.... Ali od neki dan je i propuzala, ali nekako cudno...... Naime lijevu nogicu izvrne nekako krivo i s njom se vise nekako odguruje kao da hoce ustati i tom nogom se odguruje od stopalo, a drugom nogom je oslonjena na koljeno..... I to me malo brine, jer sam procitala na rodi da i nepravilno puzanje nije dobro... Jesu li vase bebe ikada cudno puzale ili mozda ovako kao Nika? Moja cura je prohodala dan prije svog prvog rodjendana... evo vec 15-ak dana uveliko hoda, mada jos nije 100% sigurna... a kad ne hoda puze upravo na nacin kao i tvoja curica :) Prije toga je puzala "normalno", cetvernonoske, a sad se prebacila na ovaj drugi nacin :) koji je meni, btw jako zanimljiv :) Mislim da nema potrebe da se sekiras... po meni, to je nacin puzanja izmedju hodanja i "pravilnog" puzanja :) Tvoja cura samo sto nije potpuno prohodala IZVORNA PORUKA: žana o8 teta berta , i Žana to zna uraditi, mislim da to nije ništa strašno. meni čak smiješno IZVORNA PORUKA: Adana teta berta mislim da nemas razloga za brigu. Moja Asja od kada je propuzala, ima tome vec par mjeseci uglavnom tako puze, valjda joj lakse jer se fino odguruje, a u bilo kojem trenutku se nadje u sjedecem polozaju, pa joj je valjda prakticno. Ponekad puze i na onaj klasican nacin, ali uglavnom ovako se podupire jednom nogom. IZVORNA PORUKA: teta berta Ajde drago mi je cuti da nije jedina koja tako puze... Ali to mi izgleda nekako smiješno i simpatično kao da se priprema za utrku pa čeka ono: priprema, pozor, sad I kao što si rekla lako joj se premjestiti na guzu... A inače je postala neumorna, ja budem umorna više nego ona trčeći za njom, sve ladice i ormare otvara, vadi stvari, podvlaci se pod sto... Kaže svekrva trebaju tri da je čuvaju, a vjerujem da bi i tri bile malo IZVORNA PORUKA: bebbe RR Mislim da su ti ženice lijepo rekle - budi bez brige. I, za razliku od mnogih drugih pokazatelja razvoja, poput sjedenja, primanja stvari palcem i kažiprstom, oslanjanja na nogice i slično, puzanje - pravilno ili ne - nije jedan od njih. Dakle, super pametna bebica moze cak da uopce ne savlada vjestinu puzanja, i zato se ne sekiraj. A, osim toga, nacin koji si opisala je presladak:) IZVORNA PORUKA: emma.L Teta Berta, nema nepravilnog puzanja, jer je to faza koja se može i preskočiti, dakle nije presudna u razvoju djeteta. Možda kažu nepravilno jer se razlikuje, drugačije izgleda. Ema puže kao navijena lutka, ali ponekad i to radi. A dok ona tako trči i skače okolo, pa što ti više treba - dijete se razvilo i sad istražuje. I neka je, a vi fino na smjenu pa trk za njom . P.S. Ema se jučer toliko smorila pužući i pentrajući se, da je popodne nani u letu zaspala ispod stola, naslonjena na nogu od stolice . IZVORNA PORUKA: Amrino RR Ma to je sasvim normalno! I moj Hamza je prvo tako puzao- po vojnicki...bio je bas smijesan....I bio je mnogo brzi od svih ostalih "puzaca"...Poslije je razvio jos par tehnika puzanja. Samo ti nju pusti da se krece kako god ona sama to hoce. Bez ikakvog forsiranja i pokazivanja- djeca znaju najbolje sta i kako mogu i sta im pase! IZVORNA PORUKA: mamina princeza teta Berta ne brini moja je isto prosla tu fazu - kod nje je to je bilo neposredno prije nego je prohodala. Rano je propuzala prvo je isla unazad pa unaprijed pa spustene glave pa kalasicno al pre prebrzo pa onda tako pa je i prohodala. Uvijek imamo neku brigu te sto ovako puze te sto onako te kad ce prohodat te sto jje pocela na prsticima ( moja briga bilahehehe) nikako da se opustimo i uzivamo u djecijem kretanju. Bas mso nekakve !!!! hehehe samo se opusti i gledaj je kako je smpaticna !!! IZVORNA PORUKA: bebbe RR MOja Ema puže na guzi i tako obilazi cijeli stan! Nisam zabrinuta, ali evo, kako je ovo tema o nepravilnom puzanju - može li biti nepravilnije?! Na taj način su joj ruke slobodnije da nosa igračke. Izgleda smiješno, ali i prilično je praktično:)
|
|
|
|