Blue rose RR -> RE: Krastica nakon bušenja ušiju?? (7.6.2009 22:39:29)
|
Mi smo imali problema sa krasticom, i nakon ispiranja čistim alkoholom, mazali smo malo bepanthen kremom i malo običnom pavlovićevom kremom, te je nakon kraćeg vremena krastica nestala. Vrlo bitno je da se po stavljanju medicinskih naučnica, djevojčicama s vremena na vrijeme okreće naušnica, da bi se stvorio prolaz za vazduh, i da se ne bi uho sraslo sa metalom. A sa druge strane, nakon što skinete medicinke, bitno je da dijete određeni vremenskki period nosi obične male halkice, a ne naušnice sa šarafićima, upravo zbog toga što je bitno da se tijelo navikne na iste. Ovo je subjektivno, znači ne mora značiti da svaka djevojčica ima problema sa srastanjem kožice. Npr. moja mama je osjetljiva i mora stalno imati naušnice na uhu, čim ih malo skine rupica na uhu počinje da zarasta. Što je i kod mene slučaj.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Mi smo nažalost poslije med. stavili obične sa šarafićima, i nismo primijetili da su pomalehne, tako da se pojavila krastica. Odmah smo skinuli te i stavili halkice.
|
|
|
|