almondray -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (15.12.2013 10:36:05)
|
IZVORNA PORUKA: elmaL drage moje, djecak (god i 9 mjeseci) mi je dobio pljuskavice, sinoc je imao temp 37.4 da bismo jutros primjetili da ima osip po tijelu najvise po ledjima, ali ima i po licu, guzi,.... posto je nedelja danas, tek sutra ga vodimo doktoru, pa ne znam sta mu trebam stavljati na ospice, tj. cime mazati ? ili da cekam da mu dr propise. on se ne cese i normalno se ponasa, danas nema temp. i jos nesto, ja sam trudna, imala sam pljuskavice na drugoj godini faxa, nadam se da ne postoji mogucnost da ih opot dobijem [sm=zmeden.gif] koliko traje period zaraze, tj. kad nestaje osip, a kad smije ponovo u vrtic ? Idi u apoteku i oni će ti dati puder za to.Nije potreban recept.Može se prašiti i običnim puderom za bebe, ali ne smije se mazati kojekakvim kremama ra ruke i sl. Ako si jednom bolovala pljuskavice nema šanse da ih ponovo dobiješ. Doktoru svakako otiđi sutra da potvdi da su ospice i upiše u karton. Nemoj ga puno toplit i pokušaj da ti bude uvijek jednolična temp. u stanu/kući (lično iskustvo) moj mlađi se još više osipao sa promjenama temp. i stariji je ali sa njima je lakše deverat nego sa malima.Puno ljubavi i strpljena će ti trebati.Sretno i da ih se što prije riješite. Ovo za vrtić pitaj dr.
|
|
|
|