|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vodene ospice
28.11.2012 15:59:21   
Visnja RR
I da Asja ih iam bezbroj ...i u kokici i kod cmara cega sam se plasila najvise ...ali ovaj gel bas pomaze da je nista ne svrbi... a svako vece se operemo blagim rastvorom hipermangana

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 301
28.11.2012 16:01:38   
Nedi
Mi smo u ustiama imali na krajnicima...na usnama...na čmaru 8 komada sve jedna do druge. Kad kaže hocu kakit ja biuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 302
28.11.2012 16:03:54   
Visnja RR
dusa draga user posted image a ne mazete guzu ?

03.04.`08

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 303
28.11.2012 16:10:15   
shpagica
Visnja gdje ste kupili gel u kojoj apoteci?

Neposredna veza do poruke: 304
28.11.2012 16:17:16   
Visnja RR
Kupila sam u apoteci Stup (sarena zgrada)...zamolila sam vlasnicu da mi naruci...i stigla je za sat vremena... sumnjam da je ima u apotekama sarajevo...a u privatbnim ako ih vec nema onda zamolite da vam naruce od dobavljaca ...obicno u toku dana dostave... cjena (ovisno o marzi apoteke oko 30 km)

evo ovaj
http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/uriage-pruriced-gel-p-772

03.04.`08

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 305
28.11.2012 16:18:17   
shpagica
Hvala!

Neposredna veza do poruke: 306
28.11.2012 16:30:29   
Lady26
Mene malo brinu te ospice, sejtih se da Lana nije primila mrp...
Nadam se da to nece naskoditi....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 307
28.11.2012 16:35:48   
mamina princeza
lady meni rekose da ta vakcna nema veze. ospice su jedna bolest a pluskavice ili vodene kozice ova druga o kojoj se ovdje pise. mnoga djeca koja prime mrp obboljevaju od pljuski sto mi je idokaz

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 308
   Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice,...
28.11.2012 17:49:22   
Visnja RR
MMR nema veze sa varicelama , ospicama, vodenim kozicama , ovcijim boginjama, pljuskavicama ... razliciti nazivi za istu bolest

Postoji efikasna i bezbjedna vakcina protiv varičele. Ona se preko deset____ godina uspješno primenjuje u SAD, ali se probija u skoro sve medicinski razvijene zemlje. U SAD se odnedavno daje zajedno sa vakcinom protiv malih boginja, rubeole i zaušaka (MMR) pa je aktuelna vakcina MMRV! Jedina prepreka za masovnu upotrebu je cjena, koja je i dalje prilično visoka.

Zablude o variceli

< Poruku je uredio Visnja RR -- 28.11.2012 17:55:15 >

03.04.`08

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene koz...
28.11.2012 17:59:38   
emi7908
ja kad čitam sve ovo panika me uhvati...

Još ih nismo dobili, ali vidim da haraju pravo... kako god eto nadam se samo da neće biti tako strašno kao kod nekih ... Uh baš znaju biti gadne user posted image

Neposredna veza do poruke: 310
28.11.2012 18:01:17   
koka i po
sto su djeca manja brze i lakse prebole...nemoj da se bojisuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 311
28.11.2012 18:02:29   
Visnja RR
emi kod djece nisu strasne ... a bolje dok su mali.....evo Asja bas dobro podnosi...ca i nije puno nervozna iako je 9. dan kako nije makla iz kuce... e sad to sto sve mora biti po njenom ...tako nam grah pao... user posted image

03.04.`08

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 312
28.11.2012 18:07:30   
emi7908
emi kod djece nisu strasne ... a bolje dok su mali.....evo Asja bas dobro podnosi...ca i nije puno nervozna iako je 9. dan kako nije makla iz kuce... e sad to sto sve mora biti po njenom ...tako nam grah pao...

Ma znam ali eto kad ovako čitaš zaprepastiš se koliko mogu biti dosadne .... Sjetila sam se A. milion put, još smo pričale o tome tri dana prije i eto izglda ih dozvale.
Voljela bi i ja da E. to sad pregrmi ali kako to kod nas hoće i to će se kasnije desiti... ali eto kako bude..

Neposredna veza do poruke: 313
29.11.2012 10:34:22   
niki83
Velika je razlika kada varicele boluju djeca i odrasli. Mi smo nazalost imali priliku uvjeriti se. Moja N ih dobila 01.11. Pa 15 dana pposlije mm :-( iako smo bili sigurni da ih je bolovao kao beba od godinu dana. Zapravo je on tada bolovao morbili, a tek sad varicele. I kaze da u zivotu nikad nije bio toliko bolestan. 7 dana konstantne temperature. One su bile na svim mogucim i nemogucim mjestima, cak i u ocima :-( ali hvala Bogu i to prebrodismo. Od jucer je krenuo na posao. A zakljucak je da njihove varicele ni uporediti nisu mogle :-)

N&N

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 314
29.11.2012 10:47:50   
sheri

IZVORNA PORUKA: niki83

Velika je razlika kada varicele boluju djeca i odrasli. Mi smo nazalost imali priliku uvjeriti se. Moja N ih dobila 01.11. Pa 15 dana pposlije mm :-( iako smo bili sigurni da ih je bolovao kao beba od godinu dana. Zapravo je on tada bolovao morbili, a tek sad varicele. I kaze da u zivotu nikad nije bio toliko bolestan. 7 dana konstantne temperature. One su bile na svim mogucim i nemogucim mjestima, cak i u ocima :-( ali hvala Bogu i to prebrodismo. Od jucer je krenuo na posao. A zakljucak je da njihove varicele ni uporediti nisu mogle :-)

ja sam ih ljetos prebolovala, dobilas ih od N. Ona je za 7 dana sve prosla, a kod mene je trajalo 15 dana, i kad se tad nisma ubila necu nikad! imala sam malo temperature, ali svrab, ma to je boljelo koliko je svrbilo. imala sam ih po jezikuuser posted image , majke mi uzas. zato sad svima kazem bolje da djeca odboluju dok su djeca user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 315
29.11.2012 11:01:12   
niki83
draga Sheri, kad smo mi u pretproslu nedjelju po treci put otisli u hitnu, i kad mu je dr. pogledala usta i grlo, ja kad nisam bez svijesti ostala, puna su mu usta bila, nepce, grlo, ma skroz u niz zdrijelo, strasno..i u ocima user posted image
A da ne spominjem opet temp. koja se kretala od 38 do 39,3, konacno sve se zavrsi nakon 15 dana, samo ostalo mu je puno jos ranica koje ga sad svrbe..I da, zaboravih reci, po licu mu je bila kombinacija ospica i herpesa, strasno..

N&N

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 316
   [Obrisana poruka]
29.11.2012 11:10:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 317
29.11.2012 11:42:48   
raja_ringe
Sinoć mi se sestrić osuo, vodene ospice. Mi smo se družili sa njim dva dana prije i dr. nam kaže da je tada bio najzarazniji. Eh sada pitanje. MOgu li ja išta preventivno uraditi kako bi moja beba dobila u nekom blažem obliku, a i mm ih nije bolovao i za njega se više brinem.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 318
29.11.2012 11:45:12   
raja_ringe
I još da pitam za sestrića, on ih ima dosta po kosi i tu su mu najveće. Da li da ih maže ili ne?

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 319
29.11.2012 11:58:36   
Visnja RR
ovaj gel sto sam ja spomenula je odlican za po kosi... sumnjam da se mogu ublaziti...osim da se djete ne izloaze previse svjetlom prosotoru da se ne utopljava nego da bude skroz lagano obuceno iskljucivo pamuk...

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 320
29.11.2012 12:09:54   
niki83

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

I još da pitam za sestrića, on ih ima dosta po kosi i tu su mu najveće. Da li da ih maže ili ne?

Moja N je imala puno u kosi, na tjemenu, i bile su tu najvece i sa najvise tecnoscu.
I njih smo mazali, samo 5-6 puta sve ukupno, jer su u kosi ne brise onaj tecni puder, pa se samo talozi.
Zato samo tanak sloj i nekih 5 dana tako.
Ne znam kolika ti je beba, ali znam da bebe imaju puno blazi oblik varicela.

N&N

Neposredna veza do poruke: 321
29.11.2012 12:15:05   
sheri
meni su ostala tri oziljka na licu, i bas su grozni user posted image user posted image . a nisam ni dirala, mazala redovno, a kod N se skoro i ne vide nigdje osim jedne na nosicuuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 322
29.11.2012 12:26:25   
raja_ringe
hvala vam na odgovoru, a beba ima 7 mjeseci. I ja se nadam da će ona to lakše preboljeti, ali eto čitajući ovu temu, ima raznih iskustava sa bebama.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 323
29.11.2012 13:47:13   
shpagica

IZVORNA PORUKA: niki83

draga Sheri, kad smo mi u pretproslu nedjelju po treci put otisli u hitnu, i kad mu je dr. pogledala usta i grlo, ja kad nisam bez svijesti ostala, puna su mu usta bila, nepce, grlo, ma skroz u niz zdrijelo, strasno..i u ocima user posted image
A da ne spominjem opet temp. koja se kretala od 38 do 39,3, konacno sve se zavrsi nakon 15 dana, samo ostalo mu je puno jos ranica koje ga sad svrbe..I da, zaboravih reci, po licu mu je bila kombinacija ospica i herpesa, strasno..

Niki, izvini ovo je vazno, dr nas je upozorila na ovo i rekla nam je da ako ih bude u ocima da se obavezno javimo ocnom ljekaru koji onda procijeni da li treba koristiti antivirotke (valjda mast) jer ne daj Boze oziljak na ocnoj jabucici moze ostetiti vid.

Eto da znas.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 324
29.11.2012 14:05:19   
lely
Nama je danas osmi dan i super se suše,primjetila sam da su 5 dana izlazile i to najviše na vratu.Po rukama i nogama nismo ni imali,a na ostalim mjestima umjereno za mene ništa strašno (poredeći sa onima koje sam ja imala).Ove kod A su razne,one prve koje su se pojavile i krupnije su,a ove ostale samo tačkice.
Puderom sam ga mazala prva dva dana i to je užas bio,djete ni spavalo nije koliko ga je svrbilo,pa smo prestali sa mazanjem.Tuširamo se 2x dnevno sa mlakom vodom i rastvorom hipermangana i to mu je super pomoglo,već nakon drugog kupanja prestalo ga je svrbiti.Temp. nije ni imao,a imao je i par njih u ustima i ispirali smo ih samo blago slanom vodom.
E pošto su sada krastice to je njemu očigledno bilo zanimljivo i zgulio je 2 sa vrata i to baš one prve i najveće,sad su ta mjesta crvena i plašim se da mu ožiljak ne ostane.Kupili smo Jomelop E melem i mazat ćemo ujutro i naveće,valjda neće ostati ta dva ožiljka.

I da i nama je dr naglasila da se odma dođemo ako se u oku pojave.
Želim svoj dječici brzo ozdravljenje i bez puno češkanja user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *