RE: povisena temperatura (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

tekja -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 19:10:09)

tiki moguce je i da nije bas nista....L. spavala, mozda joj je bilo pretoplo, pa se pregrijala i malko podigla temp...cim ti je sada fino pojela rucak, ja vjerujem da nije upala grla...prati je i ne znam, al' ja temp. ne skidam dok ne predje 38,5...neka se malo bore sami (osim djece koja vec imaju probleme, tipa konvulzije, tesko skidanje iste i sl., a ne sjecam se da je L. imala ista od toga hB)

teacher75 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 19:24:25)

IZVORNA PORUKA: tekja

tiki moguce je i da nije bas nista....L. spavala, mozda joj je bilo pretoplo, pa se pregrijala i malko podigla temp...cim ti je sada fino pojela rucak, ja vjerujem da nije upala grla...prati je i ne znam, al' ja temp. ne skidam dok ne predje 38,5...neka se malo bore sami (osim djece koja vec imaju probleme, tipa konvulzije, tesko skidanje iste i sl., a ne sjecam se da je L. imala ista od toga hB)

nije hb, ja ne skidam ispod 38, a imala je 38.2-38.3 pa sam joj dala, sad je super, praticu je nocas

teacher75 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:14:44)

nazalost, garant je upala grla, maloprije je iz sna probudio kasalj, pipnem je kad gori, temperatura 38.9 stavila joj voltaren cepic buduci da ulazimo u noc[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

mala86 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:18:46)

IZVORNA PORUKA: teacher75

nazalost, garant je upala grla, maloprije je iz sna probudio kasalj, pipnem je kad gori, temperatura 38.9 stavila joj voltaren cepic buduci da ulazimo u noc[sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif]

bas mi je zao drugarice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mirnu noc vam zelim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

*pcelica* -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:20:52)

nazalost, garant je upala grla, maloprije je iz sna probudio kasalj, pipnem je kad gori, temperatura 38.9 stavila joj voltaren cepic buduci da ulazimo u noc[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Bas mi je zao Mirnu vam noc zelimo i da cepic pomogne [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

teacher75 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:22:03)

najgore mi je sto znam 100% da ce opet zavrsiti na antibioticima a popila je bespotrebnu turu prije nepunih mjesec dana radi trodnevnog virusa[sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:50:46)

@teacher, mi smo jednom tako 5 dana imali temp i ja joj skidala, skidala, paracetamol, dalsy, cepic, kupanje....5 dan odem dr ona kaze da bi ukljucila antibiotik, ja joj kazem mozemo li izvaditi nalaze sutra pa vam donesemo, ona kaze ok al ja bi ipak ukljucila antibiotik al posto ste ovoliko cekali moze jos 1 dan, mi sutra kad nalazi odlicni. neki virus jak bio i to je sve.

teacher75 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 21:54:44)

IZVORNA PORUKA: leona81

@teacher, mi smo jednom tako 5 dana imali temp i ja joj skidala, skidala, paracetamol, dalsy, cepic, kupanje....5 dan odem dr ona kaze da bi ukljucila antibiotik, ja joj kazem mozemo li izvaditi nalaze sutra pa vam donesemo, ona kaze ok al ja bi ipak ukljucila antibiotik al posto ste ovoliko cekali moze jos 1 dan, mi sutra kad nalazi odlicni. neki virus jak bio i to je sve.

znam ja to, ali dr kad vide upalu grla kod male djece nece da rizikuju jer lako moze da se spusti na bronhije i pluca pa vole dati antibiotik za svaki slucaj. ja sam citav zivot kuburila sa bronhitisom i upalama pluca, ni sama vise ne znam koliko sam antibiotika popila u svom zivotu, boga pitaj, znalo se desiti 2-3 puta godisnje i tako godinama, svaka prehlada bi mi odmah otisla na upalu grla pa na bronhitis pa cesto i na upalu pluca, pa me strah da i lana ne bude na mene[sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 22:00:27)

teacher...
moguće da je neki i virus...
ja bih zaista najprije otišla odmah večeras u hitnu...njim atražila u labosu pod cito nalez budu za 20 minuta gotovi...pa na osnovu toga da dobijete antibiotik...
međutim ako doktorica kaže jaka upala grla...sa tako viskom temperaturom gnoji s ebrzo...
ja bih na vašem mjestu regovala još večeras...bolje mila i antibiotik nego da bude prjaka upala pa da se bavite danima pogrešnim antibiotikom pa moradnete preći na drugi ili na inekcije...

nemoj se brinuti...
tvoja L nije sojetljiva na pluća i brohitis...a doktori svoj djeci daju antibiotike širokog spektra da pokriju i grlo i pluća i urinarne infekcije odjednom...smao oni su stavrno nužno zlo[sm=smiley13.gif]

teacher75 -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 22:15:16)

ne mogu je sada buditi i maltretirati, fino spava, voltaren ce sigurno pomoci da prebrodimo noc, pa cu vidjeti sutra

Anoniman -> RE: povisena temperatura (24.9.2011 22:22:56)

IZVORNA PORUKA: leona81

znam ja to, ali dr kad vide upalu grla kod male djece nece da rizikuju jer lako moze da se spusti na bronhije i pluca pa vole dati antibiotik za svaki slucaj. ja sam citav zivot kuburila sa bronhitisom i upalama pluca, ni sama vise ne znam koliko sam antibiotika popila u svom zivotu, boga pitaj, znalo se desiti 2-3 puta godisnje i tako godinama, svaka prehlada bi mi odmah otisla na upalu grla pa na bronhitis pa cesto i na upalu pluca, pa me strah da i lana ne bude na mene[sm=smiley13.gif]
tako je kod anela ,......
Odvedi je sutra .kod dokt . sretno da sto prije ozdravi

teacher75 -> RE: povisena temperatura (25.9.2011 11:11:18)

prubudila se bez temperature, fino je doruckovala, nocas je povremeno kasljala, davala joj med i api sirup. sad je ok, danas cu je pratiti da vidim kakva ce biti. ako se vrati teperatura vodim je sutra dr

w.pooh -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 9:44:08)

Ima temperaturu već dan i po, koja se kreče od 37,8 do 38,3 i sa Dalsijem se vraća na svakih 6 sati s tim što sinoć čitavu noć nije bilo potrebe da pije sirup. Ne kašlje, ne slini samo osjetim da mu je malo nosić začepljen. Maloprije sam primjetila da mu je jezik bijel s tim da se to bijelo može malo i skinuti [sm=zmeden.gif] Zanima me je li se neko sa tim već susretao?

teacher75 -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 16:29:42)

lana je danas najgora[sm=smiley13.gif]imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

Anoniman -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 16:33:31)

lady zasto cekat sutra ja odma to odvedem na hitnu i sutra se ped javim ides u noc neznam kako hos .
Al cim jedan dan ima turu ja vodim jer poznam svoje djete
sretno brzo ozdravljenje

teacher75 -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 16:35:59)

cekam jer nasa pedijatrica radi sutra ujutro a ona nas primi odmah (preko stele) da ne cekamo, ne mogu sad i ja jos trudna cekati u cekaonici sa bolesnom djecom, a nije me strah noci, ima voltaren, hb

Anoniman -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 16:42:22)

sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Malenaoduvijek -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 18:34:23)

lana je danas najgora[sm=smiley13.gif]imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

duso moja necu ti pametovati samo da te napomenem, voltaren smije do 4 puta na dan pa vodi racuna samo.

Malenaoduvijek -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 18:41:30)

IZVORNA PORUKA: w.pooh

Ima temperaturu već dan i po, koja se kreče od 37,8 do 38,3 i sa Dalsijem se vraća na svakih 6 sati s tim što sinoć čitavu noć nije bilo potrebe da pije sirup. Ne kašlje, ne slini samo osjetim da mu je malo nosić začepljen. Maloprije sam primjetila da mu je jezik bijel s tim da se to bijelo može malo i skinuti [sm=zmeden.gif] Zanima me je li se neko sa tim već susretao?

jeli pije tecnost, ovo moze biti i od nedostatka tecnosti

teacher75 -> RE: povisena temperatura (26.9.2011 19:16:36)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

duso moja necu ti pametovati samo da te napomenem, voltaren smije do 4 puta na dan pa vodi racuna samo.

pa naravno, ja sam mislila da moze samo 2 puta- svakih 12 sati, dala sam joj sada i nema do ujutro

salmy -> RE: povisena temperatura (13.11.2011 14:13:53)

Ja vise neznam sta bih mu dala za turu?kombinujemo dalsy i paracetamol,ona spadne i opet se vrati

Od cetvrtka popodne ima turu,bili smo kod dr,u cetvrtak(kad sam ga pokupila iz vrtica) upaljeno grlo nosic curi,dobili sirup za grlo...ali i dalje ima turu.Slabo jede,vise pije i jede voce.Nemam pojma sta bih??

anidla -> RE: povisena temperatura (13.11.2011 14:18:04)

IZVORNA PORUKA: salmy

Ja vise neznam sta bih mu dala za turu?kombinujemo dalsy i paracetamol,ona spadne i opet se vrati

Od cetvrtka popodne ima turu,bili smo kod dr,u cetvrtak(kad sam ga pokupila iz vrtica) upaljeno grlo nosic curi,dobili sirup za grlo...ali i dalje ima turu.Slabo jede,vise pije i jede voce.Nemam pojma sta bih??

draga,

kojimu je sirup dala? jel vadio krv prije sto mu je dala sirup? jel vadio bris? sad kad je u vrticu to uradit kad dobije prvo,naglasavam vaditi nalaz krvi pa onda reagovati....

ljubi dijete!

Anoniman -> RE: povisena temperatura (13.11.2011 14:19:02)

jel pije lekove za grlo ?
Strpi se do sutra pa ja bi ga ponovo odvela na pregled , da vidi zasto se tura vraca mozda ima neku infekciju (upalu jaku) dok se tura malo,malo pa vrati a ndam se da nije .
Ja kad anel turu ima komb.paracetamol sa ipubrufenom .
Zao mi je druga misa mu i temperature vise
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

salmy -> RE: povisena temperatura (13.11.2011 14:21:15)

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: salmy

draga,

kojimu je sirup dala? jel vadio krv prije sto mu je dala sirup? jel vadio bris? sad kad je u vrticu to uradit kad dobije prvo,naglasavam vaditi nalaz krvi pa onda reagovati....

ljubi dijete!

Prosli smo faze "odvratnog" sirupa gdje smo zavrsili na pedijatriji[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] poslije toga je vadio nalaze sve ok,i zdravi idemo u vrtic.Dva dana i opet grlo tura(gori u vrticu) i evo od cetvrtka se ubijamo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Pije pancef(koji mu odgovara),dobili smo dalsy i paracetamol.Ali tura ne prestaje,po par sati je nema i opet jovo na novo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
ps:ispisali smo se iz vrtica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

salmy -> RE: povisena temperatura (13.11.2011 14:24:14)

IZVORNA PORUKA: felix

jel pije lekove za grlo ?
Strpi se do sutra pa ja bi ga ponovo odvela na pregled , da vidi zasto se tura vraca mozda ima neku infekciju (upalu jaku) dok se tura malo,malo pa vrati a ndam se da nije .
Ja kad anel turu ima komb.paracetamol sa ipubrufenom .
Zao mi je druga misa mu i temperature vise
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

A pije moja Felix pancef.Neznam vise kad nema ture on vristi trci igra se....kad ga "smlati" zarumeni se i place[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] neznam bi li ga vodila dr,strah me da opet ne pokupi sta?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>