RE: povisena temperatura (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

dinaa -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:45:19)

Skini je,uzmi vlaznu mlaku pelenu,gazu sta imas i masiraj je od vrata duz kicme,ja sam to negdje na forumu procitala i tako uradila i pomoglo je,malo je zamotaj u carsaf ili veliki peskir nekih desetak minuta a onda to opet ponovi,stavi obloge na nogice od senfa ili sirceta ili jednostavno samo malo sapuna natrljaj na mokre carapice,ovo je mom sinu uvijek pomagalo,ako su nogice hladne malo ih zagrij,daj joj da pije tecnosti moze i voda obicna,ako imas narandzu iscijedi joj i daj da popije.Cepic nemoj sad stavljati mislim da bi bilo previse,mozda kad prodje osam sati od kad si joj zadnji put stavila.Sretno i javi dal se stanje popravilo.Zao mi je male dusice.

Hanady RR -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:46:28)

imamo i ovu temu na bebama...možda haninom uzratsu više odgovara a ima super savjeta
http://www.ringeraja.ba/forum/m_6601/mpage_32/key_/tm.htm

i molim te porlitaj link

temperatura

kratak je a može ti noćas olakšati

Medić* -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:47:03)

zagrij stan ako imas neku grijalicu i najbolje da je tusiras, stavi joj obloge na nogice od prokuhane stajace vode i sirceta, nama to pomaze, napravi sok od narandze i daj da popije, i ssamo smireno nemoj da panicis, ako vidis da ne prolazi vodi dijete u hitnu i sve ce biti dobro aBg

Anoniman -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:47:33)

evo čekamo da se kupatilo malo ugrije pa ću je istuširati,pa ću javiti,a Hani je 2 god i 8 mj,ti si mislila na moju mlađu kćerku,al opet je i Hana mala za tako visoku turu

dinaa -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:49:41)

Gracanka pa ona onda smije voltaren cepic ako je tako visoka temperatura,samo nisam sigurna da li smije citav,imas li te cepice,Dalsy sirup,procitaj na uputstvu.

dinaa -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:51:11)

IZVORNA PORUKA: Gracanka

evo čekamo da se kupatilo malo ugrije pa ću je istuširati,pa ću javiti,a Hani je 2 god i 8 mj,ti si mislila na moju mlađu kćerku,al opet je i Hana mala za tako visoku turu

Nemoj jo glavu kvasiti ni slucajno.

Hanady RR -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:53:34)

da mala je...sory pomješah ih...
elem tuširaj ovako...kreni odozdo od nogica pa onda rukie, pa stomak pa leša pa rukom vratne žile...nemoj glavu da joj kvaisš nis lučajno...

nakon tuširanja vodom stavi je u veliki čaršaf...nemoj je posušivati...i neka malo legi tako...10-tak minuta...može i više al eto hladno ovih dana pa da još više ne nazebe...i onda izmjeri turu

Anoniman -> RE: povisena temperatura (3.6.2010 23:55:36)

evo sad malo opala 38.8,odoh je istuširati,pa valjda će biti bolje.
A nemam voltaren čepića,nije nikad imala ovako visoku temp pa mi ostali na lupocet uvijek su pomagali,a sad nemam ni njih,samo ovew neke desete...odoh

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 2:39:14)

Evo da javim,tuširanje nije baš pomoglo,alo spala tura ali ubrzo se i vratila,pa smo ipak otišli u hitnu,zadesila se neka ljubazna sestrica i dr.srećom,samo mi je još trebalo da me ruže što sam čekala.Izmasirali je svu alkoholom i dobila injekciju,tura spala na 38,i rekli da je kasnije opet istuširam.Sutra našem dr.
Sad mi je srce na mjestu![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Trnoruzica -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 8:32:31)

evo sad malo opala 38.8,odoh je istuširati,pa valjda će biti bolje.
A nemam voltaren čepića,nije nikad imala ovako visoku temp pa mi ostali na lupocet uvijek su pomagali,a sad nemam ni njih,samo ovew neke desete...odoh

Mila moja, nisu to nikakvi deseti cepici [sm=smiley36.gif] To je isto paracetamol, samod rugog proizvodjaca. Po meni najbolji cepici koji u sevi sarze paracetamol. Ove fine forumasice su ti cve rekle (moram izdvojiti Hanady, jer je predivna).. I slobodno budi djevojcicu, ako joj temperatura predje 39, da bi je tusirala.
Nadam se da je bolje [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 12:33:17)

Dobro je zasad hvala Bogu,eno još mi spava,izmorila je temp,zaspala jutros tek oko 4h.Zasad nema temp ali ćemo kasnije kada ustane svakako dr da nam se ne daj Bože ne ponovi sinoćnja noć.Sinoć u hitnoj je nisu ni pregledali,samo temp izmjerili.Baš je jadna iscrpljena,sva se izasula,koža joj se isušila...srce mamino!
A za čepiće [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sam rekla neki deseti jer nisam nikad čula za tog proizvođača,a nikako joj nisu pomogli,valjda jaka temp ili već šta...

Hanady RR -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 12:38:16)

Gračnanka sinoć te ne dočekah...al sam vidjela tvoj post u jutrod rano...

daji joj tečnosti dosta da pije...
supice i čajeve i sokiće...
jaka tempretaura zahtjeva unos dosta tečnosti...

I naravno otiđite doktoru vačem...neka pregledaju da nije neka upala u pitanju za svaki slučaj....
tako visoka temperaura koja je teška za skinuti obično je povezana sa upalom grla...ja bih voljela da je samo virusno pa da nije za antibitik ali eto...što je sigurno sigurno je...

Ljubi djevojčicu od teta Hanady i čuvajte se mila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Trnoružice[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 12:45:18)

Hvala vam svima na savjetima!
Stvarno ste mi puno pomogle i sve ste mi predivne...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

jasmin -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 12:47:57)

Gracanka,da cura ozdravi akobogda.Mozda je virus,jer moji su oboje znali imati visoku temperaturu i kad je virus krivac.A ipak je odvedi na pregled krvi i urina.Kako se osjeca?

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 13:26:31)

Probudila se je,mjerila sam joj temp 37.3,opet ima.
A ona je vesela,nebi niko živ rekao da ima turu,evo sad malo jela,igra se,priča non stop
Sinoć kada smo u hitnoj izmjerili temp bila 40.2,a ona priča ko navijena,spominje mace,ćuke,mjesec...krenula je sestrica masirati a ona njoj kaže "moram ja ići mene čeka Džana u autu" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ići ćemo dr za svaki slučaj,pa onda javim!

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 18:10:37)

Bili smo kod dr,i kao što sam i pretpostavljala upala grla.Pijemo paracetamol,cefaleksin i bisolvon,i naravno što više tekućine!
Zasad nema ture,pa vidjećemo večeras,nadam se da je neće ni biti.

acudesa -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 18:34:24)

hvala Bogu, nadam se da večeras neće biti ture..
a, ni meni lupocet nikad nisu koristili...ništa, samo ih džaba davala djetetu..

dinaa -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 22:28:15)

Drago mi je da je curica bolje,nadam se da se tura nece vracati.

Anoniman -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 23:11:17)

I ja sam se nadala da neće,ali Bogami vratila se...opet ko sinoć 39.6 i opet tuširanje,čepić,obloge i ništa ne pomaže,i mi ponovo u hitnu,došli evo prije pola sata.Potrefila se naša pedijatrica,kod nje većinom vodim samo na vakcine,a danas naš dr nije radio,pa mi odemo drugom (isto privatnik)i baš sam se pokajala.Pita šta je on prepisao i kad sam joj rekla ona samo rukom odmahnu.Kaže da je jaka upala grla,žlijezde joj se upalile,a i ja sam vidjela pred noć po vratu sve ko loptice poiskakale,primila je večeras pencilin i još jednu za turu,sutra i prekosutra isto tako,u ponedjeljak kod nje na kontrolu.Dala mi recept za ibuprofen ako bi i pored injekcija imala turu...
Cura eno spava,tura je 37.7,valjda će spasti i toi malo,kasnije ću opet mjeriti...al me iscrpi ovo sve,a nju pogotovo!
I za osip joj čudno,kaže može biti od ture a i od same infekcije,pa ćemo uraditi test u pon,ako sam je dobro razumijela,Hana je cijelo vrijeme preplakala i prevrištala,zna da je i sinoć dobila bocu,jadna,zaspala ko buba čim smo stigli.

Sonja -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 23:16:51)

bas mi je zao curuce..
nama je pomogao ibuprofen..Dalsy sirup
on je jako dobar bar nama djeluje
puno poljubaca medicu da brzo ozdravi

Hanady RR -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 23:22:41)

Uh miša mu...i pomislila sam da je jaka upala grla...angina. Eto pencilin je zato i porpisan...
Žao mi je mila...
Od jednog pencilina neće biti bolje...temperaturu će imati sigurni tri dana...
U slučaju ponovnog vraćanja temperature noćas pokušaj sljedeće...

viljuškom izmuti bjelance da zapjeni i stavi ga na pamučnu krpu (salveta, pelena) i stavi joj niz kičmu...
to će se osušiti za 20-tak minuta...izvuče temperaturu...

možeš pokušati i sa senfon na stopala...namaži krpice male senfom stavi joj na stopala pa onda obuj čarapice koje ćeš halaliti...

ovo dvoje može i zajedno da se stavlja ali ti probaj jedno po jedno...da vidiš šta joj najbolje djeluje..

nadam se biće bolje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Sonja -> RE: povisena temperatura (4.6.2010 23:35:29)

kad sam ja bila mala mama mi je temp. 40 skidala sa senfom na nogama nista drugo nije pomagalo..
pokusaj obaveznoooo

acudesa -> RE: povisena temperatura (5.6.2010 8:24:34)

IZVORNA PORUKA: Sonja

kad sam ja bila mala mama mi je temp. 40 skidala sa senfom na nogama nista drugo nije pomagalo..
pokusaj obaveznoooo

i ja svom malcu ponekad stavim senf po tabanima i skida je..a, to radim kad sve probam pa nemam više izbora

Anoniman -> RE: povisena temperatura (5.6.2010 10:16:38)

Hvala Bogu noć je dobro prošlo,dobro se je iznojila i nije više nikako imala ture,par puta sam joj mjerila preko noći i sve u redu,a pratićemo i danas naravno.
Još jednom vam od srca hvala na svim savjetima,divne ste!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: povisena temperatura (6.6.2010 22:55:24)

Nove epizode :   (malo crnog humora!)

Evo nas opet,mi smo okupirali ovu temu...
Evo taman Hana se malo oporavila,nema ture,počela fino jesti,ja malko odahnula...
Pred veče sjedim i pijem kafu s mm,ne mislim ni o čemu,ide Džana pruža mi ruke,uzimam je i odmah mi jasno TEMPERATURA!!! Otkud? Kako? Izmjerim,ono 39.1,k´o da mi neko šamar odvali,e više me ništa ne može iznenaditi,prije toga ih hranila,dijete sasvim normalno bilo,odmah joj dam Ibuprofen,nakon 40 min tura spala skroz.
Sad je "dobro",spava,a sutra svakako vodim Hanu na kontrolu,pa ću i nju usput da vidim šta je sad njoj,samo da ne bude da joj je prešlo od Hane.
Ovih dana više u bolnici nego u kući...ne bi rek´o nego hodaju i bosi i goli,i po kiši i suncu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>