Petros -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (29.4.2016 19:33:45)
|
Unaprijed se izvinjavam sto cu biti opsirna, ali zelim da podijelim sa vama svoje iskustvo, mozda nekome pomogne. Trudili smo se oko dvije godine, prosle jeseni se obratili ljekaru. Od tada su se dijagnoze samo umnozavale:PCOS, hipotireoza, oligoastenospermia, bakterija u speromulturi,neprohodan jedan jajovod. Tako zavrsismo u Medico's-u, sa planom za VTO za jun. Tada je dr Ostojic utvrdila da se ovulacija priblizava i da za svaki slucaj budemo vrijedni narednih dana [sm=smiley1.gif] Nakon 15 dana pozitivan test, visoka beta, uzv potvrdio trudnocu. Jos uvijek ne vjerujem! Elem, odem da uradim taj OGTT test na svoju ruku, kako sam vec imala uputu, inzulin previsok, ths vec skocio... Srecom da sam presla kod odlicnog endokrinologa, koji mi je odmah ukljucio i povisio terapiju. Svim dragim zenama koje cekaju visoku betu, zelim da ju sto prije docekaju, i cestitke Makici. Ono sto sam zeljela da napisem je da uradite sto vise hormonskih nalaza, znamo koliko su oni bitni za zdravu trudnocu. Recimo, moj ginekolog nije smatrao potrebnim da radim odmah kontrolu nalaza stitne, a tsh se uduplao. Konsultujte se sa endokrinologom, svi mi prijedjemo manje-vise trnovit put do zeljena trudnoce da bismo ista prepustili slucaju. Mila, drzim palceve!!!
|
|
|
|