suncokret81
|
Nisam baš aktivna, ali redovno vas pratim...dugo se borim da dobijem bebu...pa evo nalaza koje sam ja radila...možda nekome pomogne... MTHFR (heterozigot sam), PAI 4G/5G (heterozigot), zatim ANA (antinuklearna antitijela Igg i Igm), PV-INR, APTT, D-dimer, Faktor II, VWF, RAPC (rezistencija na aktivirani protein c, tako se gleda dali postoji Leiden mutacija na genu za faktor V), Faktor V, VII, VIII, IX, XII, antitrombin, protein S, protein C, LA skrining, specifične proteine C3 i C4. Radila sam i antikardiolipinska antitijela, sve hormone stitne, antitijela stitne...sve moguće hormone..inzulin nekoliko puta ponavljala, briseve, pa čak i kariotip, kao i standarno kks, fibrinogen . I sve je ok osim tog MTHFR i PAi, za koji mi je rečeno da je blaži oblik rizika za trombofiliju. Bila na clexanu od pocetka i nažalost doživila mised u 7 nedelji (stalo srce). Znači nema pravila. Inače bila sam na jednoj VTO neuspješno (muški razlog steriliteta, ali ja sam htjela da i sebe ispitam)...prirodno ostala trudna pred sami drugi postupak i nažalost tako se završilo...tj još se nije ni završilo...čekam po preporuci ljekara da samo krene...užas...
|