Zara2009 -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (26.3.2015 17:36:11)
|
An Nur, Nazalost, antitijela mogu postojati i dalje. U sustini Hashimoto je autoimuna bolest gdje najprije strada stitna, ali tegobe mogu ostati dalje, mogu je pratiti i druge autoimune bolesti i postojati imunoloski odgovor organizma. Kod nas doktori jako malo paznje posvecuju tome, nazalost cini mi se da bar deceniju se kasni za nekim stranim istrazivanjima. Sto je najgore, vecina nasih endokrinologa ni ne trazi taj nalaz antitijela, kao to je tako i gotovo, a postojanje tih antitijela moze uticati na odrzanje trudnoce. I meni je to sve bila novost, mislila sam da je to tako, popijem tabletu za stitnu, hormoni uredni i stvar rijesena ali nazalost cijeli endokrini sistem je jako povezan. Ja sam godinama bila pacijent dr Biukovica, nikad mi nije kontrolisao antitijela i rekao da sam ja "sikirljivi tip" i da bolje da ne znam, da se treba opustiti... Zadnjih nekoliko godina sam kod dr Grubor, bar je zena, pa razumije bolje neke stvari... Naravno svako ima svoje afinitete prema doktorima, ne sugerisem ko je bolji ili losiji strucnjak, znate vec kako to ide, nekome pomognu, nekom ne... I potpuno te razumijem, voljela bih da neke stvari uopste nisam imala potrebu saznati u zivotu. A tehnicke sam struke, nemam veze sa medicinom, a sticajem okolnosti stalno pratim medicinsku literaturu...
|
|
|
|