|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.3.2015 17:25:58   
nikitan
an nur ja neznam sta bih ti rekla na to sve,i zasto ti uopste ides na ivf ako su jajovodi prohodni,nije mi to jasno nikako,mozda ti to nije losa ideja da provjeris hormone,jer znam zenu koja je 2 god.pokusavala i nije nikako imala plodni dan,valjda u apoteci se kupe neki listici i prati se kad je plodni dan,i ona je zadnju god.dana pila klomifen,i jednom joj pokazalo na tom testu plodni dan i tada su uspjeli,ostala trudna,i evo uskoro ce se poroditi,neznam da pokusas sada dok odmaras od ovoga ivf da kupis te listice za plodne dane,pitaj u apoteci,i navalite na poso,he he,ionako nemas sta izgubiti,

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7676
22.3.2015 17:28:29   
artist
Draga An Nur žao mi je jako zbog tebe ali mislim da opet trebas da uradis betu pa da budes sigurna.Jaka si ti žena predpostavljam.Ti si barem imala priliku da se nadas a meni moj jedan jedini embrion nije dozvolio ni to,ali sta je tu je uglavnom nisam psihički pala idemo dalje.Ija pijem Letrox za štitnu i moj tsh prilično je u granici normale moj ga doktor tu drži.Od hormona meni su tražili FSH,LH,Estradiol,Progesteron,TSH,fT4,Prolaktin i AMH i to drugog dana ciklusa

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7677
22.3.2015 17:29:54   
nikitan
jer ako jajnici normalno rade i priozvode jajne celije,onda su hormoni uredu,i trebalo bi pokazati plodni dan,kolko ja znam,valjda negrijesim,a ti i tako moras odmoriti sada,neznam kolko imas godina,i na kakvom si protokolu sada bila,ali ja imam 40 god,i na kratkom protokolu sam bila i morala sam napravit pauzu bar 3-4 mjeseca do novog pokusaja

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7678
22.3.2015 17:37:39   
artist
E sad koliko trebaš odmoriti od postupka do postupka neznam i mene zanima, posto mi je dr.rekla sad kad je trebao biti moj ET a to je bilo 18 ovog mjeseca da odmorim ovaj mjesec pa u aprilu kad dobijem ciklus da idem kod njih da izvadim estrogen,LH,FSH,Prolaktin i TSH pA će donijeti odluku o daljem tretmanu.A biolog mi je rekao da ću odmoriti 3 do 6 mjeseci i vjerovatno će mi promijeniti terapiju.Sad sam bila na kratkom protokolu

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7679
22.3.2015 17:43:18   
harmonika
An Nur kao gore ti je artist napisala koje hormone treba da uradiš. oni se rade 2. ili 3.dan ciklusa. Ja prosto ne mogu da vjerujem da ih do sada nisi radila sve zajedno. Kako uopšte ući u bilo kakav postupak asistirane oplodnje ako ne uradiš kompletan hormonalni status. A i kod ispitivanja steriliteta kod mene je to bila prva stavka za uraditi.
Koliko sam skontala na dugi protokol idu mlađe žene (do 35 godina) ali sa naglaskom na uredne hormone. Na kratki idu starije žene i one kod kojih dugi protokol nije dao zadovoljavajući rezultat u smislu broja jć.

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7680
22.3.2015 18:39:09   
An Nur
Drage moje, hvala na savjetima.
Svakako ću za mjesec dva odraditi te hormone.Sad pretpostavljam da mi nebi ispali ispravno zbog svih ovih vještačkih hormona.
Što se plodnih dana tiče, kad nisam u postupku, tj. kad od njega odmorim par mjeseci ja svakog mjeseca menstruaciju dobijem tačno na 28-30 dan, a sredinom ciklusa, nisam pratila koji dan tačno, često mi se znala pojaviti i plodna sluz.
Onaj čisti, bezmirisni, rastezljivi "bjelanjak" koji ponekad ima u sebi i sitni krvni ugrušak.
Neznam kako to da dokažem doktorima.
Valjda jedino da im hitno ponesem taj komad toaletnog papira kojim se obrišem poslije mokrenja i tu sluz izvučem.
Već decenijama nikakvog drugog iscjedka i nemam.Sve mi je čisto.
U ljeto 2013, prije bilo kakvog MPO postupka u životu, pila sam po litar mješavine svih mogućih čajeva za neplodnost dnevno.
Tada još nisam ni znala šta je rast folikula i te ostale trice, tek sam pošla u Medikos na "posmatranja" i mjerili su mi ih 11dc da vide dal imam ovulacije, bilo mi je na svakoj strani 4-6 solidnih folikula, a par dana poslije, na poslu me uhvatilo pucanje istih toliko jako da sam zaječala i noga mi se ukočila.
Naravno, zbog postupaka i svega, prestala sam da pijem čajeve i jedva da mi se takvo nešto ponovilo, možda još jednom ili dva puta u pauzama od postupaka ali sada ću definitivno da se opet bacim na prirodne lijekove.
Možda femisan A kapi i još ponešto, ne znam šta.
Čudno mi je sve ovo.
Polipi?
Ok, sklonila sam ih.
Dijabetes nemam.
Za trombofilije se bodem.
Ne znam zašto mi sada nije uspjelo.
Ne znam šta da mislim o svemu ovome ali...
Kako reći doktru da nije u pravu, i naređivati mu šta da mi radi?
I u Medikosu i kod Balića, spomenula sam im te NK ćelije koje kao sastavni dio imuniteta "zalutaju" u maternicu i doslovno pojedu ubačene embrione "misleći" da su stanice raka. Ponašali su se kao da ništa nisam rekla.
Istina, samo nekoliko laboratorija svijeta može da pronađe te ćelije ali postoji infuzija koja se zove iVIg i kojom se te ćelije deaktiviraju, a daje se u isto vrijeme kad se počinje sa menopurima i mislim još dva puta u toku pripreme za postupak.

20.10. '13 inseminacija 1
4.11. '13 beta 6,58
7.11. '13 :((((

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7681
22.3.2015 20:15:44   
ringer
Draga An Nur čitala sam ovo tvoje po nekolika puta.Svašta se izdešavalo.Ne predavaj se.Mora biti bolje.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7682
22.3.2015 21:43:53   
dobro
Ana nur rade se sledeci hormoni;
Lh
fsh
tsh
prolaktin
progesteron
estradiol
s time da tsh ne smije biti preko 3 iako su referent.vrijednosti cini mi se do 6.
nk celije se mogu uraditi u konzilijumu u bl,ja cu uraditi na svoju ruku kod sebe,jer imam endometriozu.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7683
23.3.2015 12:46:07   
An Nur
bHcg <2
Bebe nema, nije je ni bilo. Molim ako neko ima broj konzilijuma u Banjaluci da sto prije javi. NK stanice bi isla raditi vec sutra ako bude moguce.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 7684
23.3.2015 12:53:07   
BraMar
Konzilijum 051232380

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7685
23.3.2015 12:53:46   
soma
An Nur zao mi je user posted image br je 051 232 380

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7686
23.3.2015 12:56:17   
soma
http://www.konzilijum.rs
info@konzilijum.com

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7687
23.3.2015 13:08:35   
harmonika
An Nur cure su ti napisale i broj i e mail adresu,ja bih da dodam da se nalaze u blizini gimnazije u BL,ako slučajno ne znaš. Žao mi je što nije uspjelo. Pozdravljam tvoju želju za detaljnijim analizama. Krivo mi je što nas ne šalju da sve obavimo a ne da poslije neuspjeha kažu da bi se moglo još nešto odraditi. Što ti reče u nekom od ranijih postova,zar trebamo mi da učimo doktore i sugerišemo šta treba obaviti.

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7688
23.3.2015 13:32:41   
An Nur
user posted image Vi ste moje kraljice! user posted image
Zagooglala sam Konzilijum i malo popričala sa tetom.
Paket spolnih hormona je na akciji 102 KM...
Spomenu mi skupoću.
Kad sam joj rekla da nas je zadnji postupak koštao skoro 9 000KM ušuti.
Ipak, mislim da hormone (iako su na akcijiuser posted image user posted image user posted image ) nebi imalo svrhe raditi sad.
Šta mislite kad bi najranije mogla?
Pitala sam i za natural cillers reče mi da je bilo spomena da će se i to raditi ali nije sigurna i treba za sat opet da nazovem, imaće više informacija o tome.
Mislim da bi bilo pametno da ih uradim što prije jer ako su mi oni ubili embrione, onda su mi valjda još tu negdje u krviuser posted image
Cure ogromno vam hvala na svemu!
Vi ste mi najveća utjeha i podrška da se ne predajem.

4.11. '13 beta 6,58

Neposredna veza do poruke: 7689
23.3.2015 13:51:16   
harmonika
Kako me nervira kada napišem čitavo pismo a onda neće da ode pa moram ponovo pisati,naravno u skraćenoj verziji. Odakle da počnem?
An Nur,draga,nemoj da nam zahvaljuješ. Sve smo mi na istim mukama pa je logično da želimo jedna drugoj pomoći. Meni je podrška žena sa foruma mnogo značila kada sam bila u postupku.
Što se tiče hormona,možeš da ih uradiš već u sljedećem ciklusu-2. ili 3.dan. ne znam gdje živiš ali zašto ne odeš kod porodičnog ljekara i uzmeš uputnicu i te hormone uradiš u državnoj besplatno? tako je kod nas u RS. na šifru "unapređenje reprodukcije" na uputnici se ništa ne plaća.
cijena od 9 000 km je zaista bezobrazno,katastrofalno velika. Kao da živimo u monte karlu a ne u ovoj jadnoj zemlji pa nam deru kožu.
samo naprijed! traži sve nalaze za koje čuješ da bi mogli da prave problem. jadni li smo kada sami moramo istraživati. ne znam čemu nam služe te gulikože što nas liječe???

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7690
23.3.2015 13:57:20   
nikitan
draga an nur i meni je zao sto je sve propalo,ali vidim jaka si imas volju ici dalje,tako i treba,za hormone,najbolje pitaj svog doktora kolko treba da prođe zbog stimulacije koju si sada primala,ali sto neuradis hormone na paprikovcu,nebi platila nista,ako imas sifru za sterilitet,kao i ja,nisam nista platila hormone,bas te sve sto su cure vec napisale ranije,i podrzavam te za te druge pretrage sto hoces uraditi,nazalost same moramo sve unapred misliti,ali bar da otkrijes zasto ti neuspjeva,negdje je zapelo,upravu si,nesto jos pravi problem,samonapred,i nadaj se da ce se jednom sve rijesiti,user posted image

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7691
23.3.2015 14:00:33   
kolač
Žao mi je An nur.Najbolje se malo odmori od svega.Znam da kad bi mogla odmah sve ponovo,ali prosto ne može.Nikako mi nije jasno da nisi radila hormone.Rekla si da si i u medicu jednom radila postupak,pa oni i ne krću sa terapijom dok svi nisu u normali,pogotovo fsh.Ja sam sređujući taj hormon izgubila skoro 2god.A za te NK piše da njihov broj varira u zavisnosti io trenutnih infekcija,uopšte stanja organizma i uvijek su prisutne,ubijaju ćelije raka.Pročitajte.Pa to je čitava nauka.Samo se ti opusti malo,moraš!

Neposredna veza do poruke: 7692
23.3.2015 14:00:35   
nikitan
eto ja spomenuh paprikovac a neznam ni odakle si,kao harmonika sto je rekla pokusaj u svom gradu,kod svog doktora dobit uputnicu za hormone,i tako je jeftinije,pare su za nas jako bitne,nazalost

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7693
23.3.2015 14:02:30   
nikitan
a nina 79,kakvo je stanje danas,jel se beta uduplala?

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7694
23.3.2015 14:03:10   
kolač
Izvinjavam se zbog grešaka u pisanju,žurim,žurimuser posted image user posted image

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7695
23.3.2015 14:13:13   
An Nur
Nista ja necu traziti od doktora vise! Savjet mozda ali da ih poslusam kad kazu da nesto ne trebam odradjivati i da je u redu, e to slusati necu. Uputnice mi isto ako ikako moze na svoju ruku, ne trebaju. Svi ti nalazi i analize ne kostaju vise od 2-3 hiljade, a MM i ja do sada smo dali vise od 15 na neusjehe. Nije da se pare stampaju ali ovdje ispada da se stede stotine, da bi se bacale hiljade. Iako redovno uplacuje soc i zdravstveno, mm i ja bi mozda mjesece izgubili i cekajuci na termine sa uputnicama za drzavne laboratorije od kojih nazalost mnoge nemaju ni flaster da zaljepe vatu kad mi izvade krv.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 7696
23.3.2015 14:28:54   
harmonika
Ne mogu griješiti dušu,na Paprikovcu su nalazi gotovi drugi dan a može i isti dan ako dr napiše da je hitno. za sve što mi nije bilo jasno nazovem info centar kliničkog centra i dobijem informaciju. Nema nikakvih zezancija,odeš - daš krv-i čekaš dan da dobiješ nalaz. Baš zbog toga što svaki mjesec toliko odvajamo za socijalno treba to i da iskoristimo.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7697
23.3.2015 14:53:35   
nikitan
slazem se sa harmonikom,i ja sam na paprikovcu brzo dobila nalaze,cak mi se potrefio 2 dan krvarenja subota,i primili su me ujutro,uzeli krv i nalaze hormona podigla u ponedeljak popodne,a nista nisam platila,jer sam imala upisanu na uputnicu sifru za sterilitet.

Neposredna veza do poruke: 7698
23.3.2015 15:37:49   
ringer
An Nur žao nam je svima.Kroz isto prolazimo skoro sve godinama.Odmori nekolika mjeseca

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7699
23.3.2015 15:54:32   
An Nur
Izvinite, cure, malo sam i ljuta od svega ovog.
Svaka cast Paprikovcu ali to je ipak veeliki centar. Svaka cast i siframa ali postoje i mjesta gdje takvih sifri nema, a zaista postoje i ona gdje nemaju ni taj flaster za vatu. Nije stvar novaca, ni sifri, ni niceg slicnog. Stvar je u tome da nije problem potrositi na masu pretraga, hrpu novaca ako ce to povecati uspjeh postupka. Ovako stede se novci za pretrage, a poslije se ponovo placaju postupci. I ne kosta to samo novaca, vec jos vise zivaca, srca i duse, a to je refundirati tesko.
Pitala sam vas i za savjet, da li bi vi trazili inseminaciju da ste u mojoj situaciji.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

pitam se..

zasto ima vise slatke, lijepe robe za curice a ne djecake :-((( ja kad odem da kupujem malcu robu sva se rastopim nad onim slatkim stvarcicama zenskim jojjjjjjjjjjjjjjjjjj.......tacno dodje mi da mu uzmem maijcu zensku hehhehe ....

molim odg. (96%)

molim odg. (4%)

Broj svih glasova: 78

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *