Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: daca/maca Drage moje, ne znam da li je ova tema išla, ako jeste, molit ću za link!!! Poslije poroda svi ( rođaci, prijatelji, komšije...) dolaze da vide bebu, daruju i sl. Mene zanima šta novopečena mama iznosi na stol, tj. da li kuhate slatko/slano...Kako se organizujete i sl....Moja iskustva su interesantna, pa cete ih kasnije čuti... DACO 20.02.09 IZVORNA PORUKA: KAZA Meza,kava,sok i kolač IZVORNA PORUKA: daca/maca Anuska....blago tebi.... ja imala oko 40-50 TURA gostiju....više ne znam odakle toliki....nakuhala se živa...samo sam jednom izbjegla sa KOLAČIMA iz Metropolisa. Bilo je svega ,mož moj i SVEKRIVA insistirali sa snaha nakuha, da se najede rodbina.... joj...jedva sam preživjela tih par mjeseci... HOROR IZVORNA PORUKA: veeseelaa kod mene je bilo vako: sve vrste sokova, vino, pivo, viski (ipak je slavlje) od kolača baklava + torta ručak odnosno večera obaaaveznaaa i to gala ono da ima svega hladne plate svakako ja i mm smo se pred porod istrošili baš, ono kartonima se uzimalo pića... a i kasnije smo bruku pića i dobili IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: daca/maca mož moj i SVEKRIVA insistirali sa snaha nakuha, da se najede rodbina.... joj...jedva sam preživjela tih par mjeseci... HOROR što je ovo meni šega svekrva nešto insistirala??? bi je punim IZVORNA PORUKA: neki A sto gospodja svekriva nije pomogla IZVORNA PORUKA: daca/maca VESEEELLLA, ja ti jadna klepećem sa šerpama, ribom, gulim krompir, režem mezu...nadojim malenog,a ONA ko kobac vreba i loži situaciju: "daj malo fileta, daj malo koljenice...." ILI moj mužić: "napravi šta doće i mama i babo sa puta ( IZ ZENICE), gladni su.... Inače, svekrvi nisu mogli promaknuti ni jedni gosti koje je znala, vazda se "uvaljivala " na večericu... H O R O R IZVORNA PORUKA: teta berta Nisam o sebi mogla pa još i da kuham, meni nitko nije dolazio dok se nisam oporavila. Svekrvi dolazili ko da je ona rodila Pa meni samo poklone prosljeđivala A prijateljice i rodbina su došli kasnije, meza, piće,kolačić, ništa drugo. IZVORNA PORUKA: daca/maca pomagala je svekrva, dođe i umota bebu u 6deka, iako nam je grijanje super..........i mene nervira i NERVIRA....pred gostima ona nešto SUFLIRA....a bila je nekad uljudna ženica, ja je počela voljeti.... IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: daca/maca Anuska....blago tebi.... ja imala oko 40-50 TURA gostiju....više ne znam odakle toliki....nakuhala se živa...samo sam jednom izbjegla sa KOLAČIMA iz Metropolisa. Bilo je svega ,mož moj i SVEKRIVA insistirali sa snaha nakuha, da se najede rodbina.... joj...jedva sam preživjela tih par mjeseci... HOROR trebala si joj samo pokazati gdje serpe stoje IZVORNA PORUKA: neki Joj i moja je ista,da mi ne pricamo o istoj zeni IZVORNA PORUKA: teta berta IZVORNA PORUKA: daca/maca VESEEELLLA, ja ti jadna klepećem sa šerpama, ribom, gulim krompir, režem mezu...nadojim malenog,a ONA ko kobac vreba i loži situaciju: "daj malo fileta, daj malo koljenice...." ILI moj mužić: "napravi šta doće i mama i babo sa puta ( IZ ZENICE), gladni su.... Inače, svekrvi nisu mogli promaknuti ni jedni gosti koje je znala, vazda se "uvaljivala " na večericu... H O R O R Kako si to mogla dopustit, pa dosta što si malenog dojila, ljudi nemaju obzira, nekad jednostavno moraš biti bezobrazan, ali baš moraš... IZVORNA PORUKA: veeseelaa ma i kod mene je svekrva znala doći s godtima sa "njihove" strane, ko neka pratnja ne kužim te ljude al da mi uz to još kaže šta ću praviti začepila bi joj usta, ova moja nije progovarala a kad bi šta rekla lijepo bi je od od la i rekla joj da napravi i donese ako joj je malo mene to nervira pravo i sad kad mi kaže trebala bi snaho kupiti maloj ovo ili ono ja joj velim pa kupi joj, mi para nemamo a ona se samo kiselo smije a mani neda IZVORNA PORUKA: Chuchi Meni to nije H O R O R !!!! Ipak je moje djete veeeeliiiiiiki razlog za slavlje a ne horor. Onaj dan kad sam izasla iz bolnice, apsolutno sva familija se sjatila kuci, sjedilo se do kasno u noc, a bilo je svega na stolu, zapravo stolovima jer na jedan nije sve moglo stati. Cijelu ceteresnicu se slavilo, kad god je neko dosao docekao ga je pun sto, jela pica slatka.. svega. Kada su dosle kolege mm sa posla, njih oko 15-ak, sve muskarci, mogu pojest, popit... i ostalo je iza njih koliko je naspremano, a o tom sjelu se uveliko i sada prica. Dakle, moji sinovi su itekako veliki rzlog za slavlje i za njih cu izdrzati i 100 dana slavlja! IZVORNA PORUKA: veeseelaa joj daco/maco nemoj to dopuštati, na galvi će ti sjediti... neznam otkud pojedinim takav sabur IZVORNA PORUKA: neki Majke mi moje Veeseelaa,meni nije jasno sta te zene sebi jos nece dopustiti,ccccccccccc.Ti njoj odbrusis A meni ko da neko jezik sveze,a inace znam i ja odgovoriti,ali njoj jok,pojma nemam sto IZVORNA PORUKA: Chuchi IZVORNA PORUKA: neki Majke mi moje Veeseelaa,meni nije jasno sta te zene sebi jos nece dopustiti,ccccccccccc.Ti njoj odbrusis A meni ko da neko jezik sveze,a inace znam i ja odgovoriti,ali njoj jok,pojma nemam sto To ona tebe ba urekla.. IZVORNA PORUKA: mamma mumi kod mene se nije smijelo priviriti 40 dana u kucu, ja sam otvoreni svekrvi i svojima rekla da neprimam nikoga dok nedodjem sebi. Ma nije mi bilo do mene a ne do gostiju. A kasnije sam bila budala pa kad se ko najavi, a ja kuham, serviram, docekujem i onda haj mala po cijelu noc doji i bebu nosaj a svi guzove u krevet.Da mi je ova pamet, bilo bi pice, kolac, hladna plata- i to sve gotovo kupi i donesi. A ti si toj zeni tj svekrvi trebala odbrusiti na kulturan nacin, a posebno se obracunati s muzem, pa makar je on trebao biti na tvojoj strani, meni je moj sve pomagao, a svekrva znala i skuhati.Mogu zamsiliti kako ti je bilo. IZVORNA PORUKA: teta berta Ja ne volim pretjerivati ni u čemu i nije mi nimalo lijepo kad gosti navale čim žena izađe iz bolnice, i kad se svi sjate oko djeteta... Po meni je potrebno da se majka i dijete odmore i uživaju jedno u drugom A što se slavlja tiče, nije sve u jelu i piću, bitno je ono što je u srcu IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: neki Majke mi moje Veeseelaa,meni nije jasno sta te zene sebi jos nece dopustiti,ccccccccccc.Ti njoj odbrusis A meni ko da neko jezik sveze,a inace znam i ja odgovoriti,ali njoj jok,pojma nemam sto joj kraljice moje, pa ima tako žena pa nešto svekrvi neznaju odbrusiti mislim ja sam za poštovanje al ako vidim da me zajebava ma ima da joj kažem pa nek hala gori