M kao Mama -> RE: Mali odbijaci hrane (2.6.2009 17:46:47)
|
Danima, hocu da se javim, pa nešto me spriječi, drage moje mame, imam jednu poruku za vas, nemojste se brinuti ukoliko vaše dijete odbija hranu, a veselo, je, igra se, lijepo spava, ima redovnu stolicu, nema mjestu uzbuni, Ja sam to skontala haman nakon dvije godine i tri mjeseca. I ja sam isto tako razbijala glavu što moja Lajla neće da jede(ja mislim da ona nedovoljno jede), ali ustvari njihovi želudci su ko kod pileta, samo mamin mozak to nikako da shvati (čitaj mozak mame alme). Trebalo mi je godine i mjeseci da skontam, da moje dijete ako dana lijepo jede, unaredna dva dana će praviti kalkulacije sa hranom. jednistavno, ali to je zaista tako. Ja sam je vodila i dr, uzimala razne preparate za jedlo i slično, dok nisam ukopčala neke stvari. I još nešto je bitno djeca ne vole nutkanje i tjeranje da jedu, ja znam da moja Lajla najbolje jede kada je pustim da izgladni, doručkuje i onda je pustim jedno izvjesno vrijeme, ne dam joj ništa i onda ona lijepo traži da jede. Da vidite kad ogladni, nekada plače, nekada je nervozna, nekada kaže daj mi da ručam, ali uglavnom skontali smo kako to hoda.
|
|
|
|