exned -> RE: Spermogram na Kosevu (13.5.2009 14:27:42)
|
Da naglasim : Imam 24 godine,2008-e godine uradio sam ultrazvuk testisa...... nalaz je bio VARIKOKELA DRUGOG STEPENA NA LIJEVOM TESTISU SA MANJOM HIDROKELOM.........-- i 18.08.2008. uradio sam SPERMIOGRAM kod Radmile Mujkic i rezultati su bili sljedeci: količina sperme : 5 Konzistencija: normalna viskozitet: normalan ph sperme: 7.5 broj spermija : 20 ejakulat: 100 pokret. spermatozoidi: 65 progresivno pokretni: 20 kvalitet pokretljivosti : slab normalni spermiji : 82 patoloski oblici : 18 Leukociti : na v.p. 4-5 L. NALAZ: NORMOSPERMIA zatim sam otisao na operaciju, tačnije u NOVEMBRU mjesecu 2008-e godine i rečeno mi je da će mi se varikokela povući poslije dva do tri mjeseca..... Budući ne samo da je prošlo 3 mjeseca nego i haman pola godine, A STANJE SE NIJE PROMIJENILO, dakle VARIKOKELA je i dalje vidljiva... odlučio sam se uraditi PO DRUGI PUT SPERMIOGRAM (opet kod gospodje Radmile) Dakle , rezultati danasnjeg spermiograma su : Količina sperme: 4 konzistencija : normalna viskozitet : normalan ph spreme: 7.6 Broj spermija : 20 Ejakulat: 80 pokret. sperm: 70 progresiv. pokretni : 20 kvalitet pokretljivosti: slab normalni spermiji : 85 patoloski oblici : 15 leukociti : na v.p. 4-5 L NALAZ : NORMOSPERMIA ! Doktorica Radmila mi je rekla da mi je današnji nalaz IDENTIČAN nalazu rađenom 2008-e godine. Još mi je rekla da joj čudno kako mi varikokela nije nestala, tj, kako nema nikakvih rezultata u nalazu. Rekla mi je ovim riječima " Ti kao i DA NISI RADIO OPERACIJU". Znači, takvo je stanje.... Iskreno, razočaran sam... Radmila me je jos i pitala da li sam koristio IKAKVU TERAPIJU, u vidu tableta, vitamina i slično i da li sam radio HORMONALNU ANALIZU(valjda vađenjem krvi), našta sam ja odgovorio da nisam radio NITI JEDNO , NITI DRUGO. Samo mi je rekla da sa ovim nalazima ODEM KOD DOKTORA koji me je operisao (DOKTOR LEPARA) i da mu se obratim.. Vjerujte mi, jako sam ljut... al eto, ne znam šta bi sada radio..Doktrica mi je pomenula neke tablete , nešto kao PROKSID (al kazu da su skupe) , pa me zanima vase misljenje, sta ste biste vi na mome mjestu uradili!! Odmah da vam kazem da nisam ozenjen, dakle , nije mi nigdje hića :) al eto, mlad sam pa bi valjda ovaj problema trebao rijesiti sto je prije moguce, jer mi je Radmila naglasila "NEMOJ DA DODJES U SITUACIJU DA NE BUDES MOGAO IMATI POTOMSTVO JER TI SI JOS MLAD"! Eto toliko...
|
|
|
|