*SunShinE* -> RE: nizak tlak i povišen puls u trudnoci! (7.5.2014 15:40:10)
|
Pozdrav svima dobre volje :) Mama sam jednog djeteta, a drugo je na putu(4.mjesec) Pritisak mi je uvijek nizak, otprilike 100/60, znaci i u trudnoci i bez nje,,,ali sada sta mi predstavlja problem je neravnomjeran rad srca. Van trudnoce mi se uvijek kretao izmedju 50 i 60 otkucaja u minuti,,,sada zna biti i do 80, sto i nije toliko visoko kad se uzme trudnoca u obzir,,,ali ono sto me brine je to sto npr. u 5 sekundi zalupa jako i brzo(otprilike 10 otkucaja u tih 5 sekundi), pa onda narednih 10 sekundi se skroz smiri(5-7otkucaja u 10 sekundi), pa u narednih 5 sekundi opet poludi, pa se smiri i to traje nekih 10 minuta dok mi se tijelo skroz ne umiri, ali kad krenem da ustanem opet osjetim kako pocinje da divlja...(ovo se ne desava cijelo vrijeme, ali mi je ipak za brigu) Vodu pijem u poprilicno velikim kolicinama, a kafu ne podnosim kako sam zatrudnila(sam miris kafe mi stvara mucninu, bol i nadutost u stomaku)... Jel koja od vas imala ovakvo iskustvo i imatel kakav jos savjet osim vode i kafe :) Da li bih trebala da se javim doktoru? Inace zadnji pregled sam imala krajem februara, a sljedeci mi je najavljen za mjesec avgust...(kontrola krvnih nalaza) Unaprijed hvala [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|