Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:10:13
neki
Oprostite molim vas,ja nisam dobro procitala,preletila na brzinu Pise mjesecno po toliko i toliko,zene nadajmo se,a Enisa_sara i edijevamama hvala na mustuluku
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:12:24
Mače
" Visina naknade Inače, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će mjesečnopo 220 KM, porodilje koje su nezaposlene po 360 KM, porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani 250 KM, a porodilje koje su zaposlene i ne primaju razliku u plati ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke po 260 KM."
Valjda je stvarno svaki mjesec... ja sam tako shvatila i prvi put kada je objavljena ova odluka...
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:20:11
neki
Jeste ali za one zene kojima je sad u aprilu isteklo ovih godinu dana od kantona,dakle meni istice u januaru sledece godine,tad cu i poceti dobijati...Ne sekiraj se zastekacu ja mustuluk
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:27:30
neki
Duso draga,tamo fino pise,pocevsi od isteka jednogodisnje pomoci od kantona...Sto znaci zena koja se porodila u aprilu prosle godine,pocece ovih dana dobijati ovu pomoc,a ja koja sam se porodila u januaru ove godine,kad mi istekne ova pomoc od kantona(tj.januar 2010),eh tada mi pocinju davati pomoc od Grada Sarajeva
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:33:01
mamina princeza
ja koja sam dobivala ostatak plate jel tako necu nista dobit...reko da se kome ne omakne:)))) menije 06.06.isteklo porodiljsko al su mi ukrali jedan mjesec ...pisala sam o tome na prethodnim stranicama. jer sam dobila za 11 mjeseci - nisam za 12 - bebacha se rodila 04.07 a porodiljsko je otvoreno 06.06. i oni su mi od jula poceli islacivati porodiljsku ....ima li ko ovakav slucaj. da mi nece isplatiti i slijedecu:))))))))))) nada zadnja umire
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:34:46
Anoniman
Ja koliko god puta da pročitam ovaj tekst sve sam više zbunjena Na početku teksta ispada da je baš ovako kako neki kaže, međutim kad čitam ostatak - onda suprotno.... Helem, vidjet ćemo, vi već dobijate pomoć od Kantona pa javite ako i ovo dobijete. Mi smo tek predali papire u petak....
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:47:03
Anoniman
Samo ti neki zezaj Ma ništa, najsigurnije nam je da nam javite vi žene koje ste ranije rodile. Da mi ne bi sad dumali, a ja navijam da si neki u krivu . Pusaaaa
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 13:54:04
Mače
IZVORNA PORUKA: neki
E hajde sad fino zene,citajte polako rijec po rijec,i tako bezbroj puta dok ne skontate Ma ja njima nista ne vjerujem
đaba-pročitam ja ali ono što skontam na početku skontam da nema veze sa onim što sam zaključila na kraju-ako me kontate Ma što kažeš ništa ne vjerujem- pa bar dok ne vidim
RE: povecane porodiljske naknade SA 15.6.2009 21:44:19
aazra
Meni je jedino jasno da nema uduplavanja administartivnih procedura provedenih u opcinskim sluzbama..Sto znaci nece trebati aplicirati za ovo zaista je nepravednp prema porodiljama iz drugih opstina, ili koje su promijenile njesto boravka..
ja sam imala srecu da se muz doselio kod mene da sam ja kod njega sad ne bi bilo nista od para..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Plava ili roza ??? Simran
Drage moje koje imate dečkiće i curke nevažno ko je prvi a ko drugi jeste li njima oblačili odjeću od prvog bebača bila ona plava ili roza ili ste kupovale ponovo sve...
I nezamjerite ako je anketa pomalo smiješna jer nama trudnicama svašta pada na pamet
kupovala sve iz početka (40%)
oblačila im što sam imala od prvog bebača (44%)
zamjenila se sa nekim (4%)
riješenje za moje probleme :) (12%)
Broj svih glasova: 75
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!