La Alma
|
IZVORNA PORUKA: hampsi IZVORNA PORUKA: La Alma Na prvom pregledu u 6. mjesecu trudnoce mi je ispisao citavu zivotnu historiju, sto i nije toliko lose i rekao mi da kopiram 8 puta i nesto da podijelim, pa da mu donesem dio toga... ma nemam pojma nesto je bilo komplikovano. Uvijek se pitam zasto ne narucuje trudnice nego u poodmakloj trudnoce stoje - ne sjede jer nemaju gdje - nego stoje po 3-4-5h. Drugi pregled kod njega - dobila upalu srednjeg uha u 9. mjesecu On se poceo derati opet, psovati E izvini ali ja moram komentarisati ovo tvoje. Po meni uopste nije lose sto pita za tu "zdravstvenu" historiju, niti jedan drugi dr ne odvaja vrijeme za to, niti ga zanima a neke stvari mogu biti od velikog znacaja u slucaju "ne daj Boze". To sto trazi vise kopija, ja sam skontala da dio ide u karton a dio on ima kod sebe, i tebi da ostane kopija ako zatreba (ne mogu se bas sjetiti) Ovo drugo- nije on pravio cekaonicu i stavio onoliko stolica koliko ih ima. Zenama nije mrsko stajati, kome je stalo do onoga sto nosi u sebi ... Upalu uha nisi dobila od njega zaboga, stvarno bez veze Ovo zadnje Stvarno, stvarno, stvarno mislim da to nikada ne bi uradio. Kod mene bila kriticna trudnoca, visila u Hadzicima, i nikada nisam prisustvovala necemu takvom. A na ona vrata se vala bas sve cuje. Dr Djuderija je 1/1 kao i dr Masic. Tebi se ne svidja, meni i nekim drugim zenama da i tako ide ali bas pljuvati po njemu za sta on nije kriv ... A gdje sam rekla da je lose sto pita za historiju bolesti? Obrati paznju sta pise! Nego mi je bezveze sto mora preglati trudnice da kopiraju po 8-10 primjeraka, koje svaki put moras imati sa sobom. Jedna sam ja, jedan je on i jedan je karton - to je jednako 3. Da ne govorim da me je pred porod vratio kuci da mu donesem sve (identicne) kopije, kojih je bilo 4, jer sam ja njemu donijela samo 2!! Ocito mu nisu bile te dvije dovoljne, koje mi je ionako vratio opet nazad. Sto se tice upale uha - gdje sam rekla da sam je zbog njega dobila? Ne, nego sam kao normalna osoba koja ne zeli uzimati antibiotike bez pristanka ginekologa (nadam se da vecina tako razmislja) otisla da se konsultujem sa njim da li smijem koristiti te lijekove, na sto je on burno reagovao. Da! Reagovao je psovkama, sto je zacudilo prvo mene jer znam da je covjek vjernik, zna iz koje porodice ja dolazim, na kraju ni zena koja je sjedila sa mnom (jer nas je obje zajedno pregledao - sto opet zamjeram) nije mogla da vjeruje sta slusa. Nisam pljuvala, samo sam prenijela svoje iskustvo s njim (na sto se nadam da imam pravo), a s obzirom kakvo nam je stanje u drustvu, smijemo govoriti samo ono sto je podobno za okolinu. Po meni nije uredu da zena koja dodje ujutro u 7h da ostavi knjizicu ceka preko 4h da bi dosla na red, a da moju jetrvu (s kojom sam, da napomenem u dobrim odnosima) koja je dosla u 9h (nakon sto je sretne u hodniku) odmah povuce za rukav i uvede je... Nisam rekla ni da je on pravio raspored stolica, ali se onda on kao doktor treba bolje organizovati (recimo neka uvede termine), ja sam mlada, ja mogu stajati, ali sta je sa starijim trudnicama koje imaju po 120kg ili sl.? Je li primjereno za njih da stoje dok druge mlade trudnice povedu svoju djecu da im cuvaju mjesta? Ja se jos jednom izvinjavam ako je ova tema otvorena namjenski samo sa hvaljenje doticnog doktora, a ja sam upala ovdje sa svojim iskustvom (za kojeg se kunem, ako je i to potrebno, da nije izmisljeno), onda molim admine da izbisu moje postove, a ako budem imala nekad nesto lijepo reci o njemu onda cu napisati ovdje.