La Alma -> RE: dr.Murat Djuderija (10.9.2011 21:37:29)
|
Ja sam se iskreno pokajala sto sam prebacila karton kod njega... Svi su mi ga hvalili, na spomen njegovog imena zene pricaju sa divljenjem, i kontam hajd super, ne moram svaki put ici Masicu na pregled. Na prvom pregledu u 6. mjesecu trudnoce mi je ispisao citavu zivotnu historiju, sto i nije toliko lose i rekao mi da kopiram 8 puta i nesto da podijelim, pa da mu donesem dio toga... ma nemam pojma nesto je bilo komplikovano. Htio me vaginalno pregledati ali ja nisam pristala. Taj isti dan mi je rekao da mi je plodna voda reducirana. Kada sam malo vise procitala o toj temi, iskreno, zaprepastila sam se i bila sam sokirana kako mi Masic to nije nasao. Medjutim na sljedecem pregledu kod Masica, covjek nista nije vidio, i pokazao mi gdje sve ima plodne vode, i da je ima vise nego dovoljno. Hajd kontam, omaklo se Djuderiji, umoran, iscrpljen, pune cekaonice,... ko ce ti ga znati. Uvijek se pitam zasto ne narucuje trudnice nego u poodmakloj trudnoce stoje - ne sjede jer nemaju gdje - nego stoje po 3-4-5h. Sta je sa zenama koje rade ili koje imaju jos djece... Drugi pregled kod njega - dobila upalu srednjeg uha u 9. mjesecu i privatnik ORL mi propise Zinnat antibiotike, sirup Pholcodin i jos neke kapi,... Odem kod Djuderije po savjet za te lijekove i usput da uzmem uputnicu za porodiliste. Prvo sto se izderao na mene sto ja pitam smijem li koristiti te lijekove, kao sta ja mislim kako se lijece neke tamo... na latinskom mi rece bolesti... isto kao da sam ja sama sebi propisivala lijekove. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nije me ni pregledao. I zatim mi jos propise vaginalete i to 3 odjednom da stavim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] hajd sto sam to prvi put koristila nego jos 3 odjednom... (ali sam stavljala 3 noci po jednu) - nisam luda, ako je doktor nek razmislja malo. Sljedece sto me pita, " gdje su ti oni nalazi sto si trebala kopirati", ja mu dam jednu kopiju nalaza, on je uzeo i pita me gdje mi je druga kopija, ja kazem da je sa ostalim nalazima koje sam spremila za porodiliste. On se poceo derati opet, psovati i kaze "Necu ti ja dati uputnicu! Idi mi donesti nalaze". Sreca moja pa mi je torba za bolnicu bila u autu na parkingu pa sam mogla sici da to uzmem i donesem mu drugu kopiju nalaza. MM me gleda kako suza suzu stize, konta sta mi je sad pronasao. I na kraju mi kaze da mi ne da uputnicu za porodiliste, nije mi 21 dan pred termin, ne moze on napisati da mi je prijevremeni porod,... itd da dodjem sljedece sedmice po nju. I sad kontam, ne daj Boze da sam mu dosla traziti uputnicu za pregled kod Masica... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Tako da sam od njega digla ruke... samo za BAS NE DAJ BOZE, ne isplati se ni cekati, ni kopirati tolike nalaze i jos misliti o svemu tome kad ti je puna glava drugih stvari. Ja imam uredno slozene nalaze i od drugih doktora, pa sto bi mi on nametao svoj rezim. Cak sam cula da je jedno vrijeme drzao neku svoju "vladavinu", istjerao sve doktorice i on sam radio, medjutim to je vise rekla-kazala, ne znam koliko je to tacno.
|
|
|
|