vortex RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - februar 2019 (1.2.2019 17:14:22)
|
Slazem se apsolutno sa svim savjetima napisanim vezano za dojenje. Mislim da nas mnogo ima pogresno misljenje da dojenje ide prelako, bezbolno i da je to samo uzmes bebu, ona pocne dojiti i gotovo. Realnost je vecini zena totalno drugacija. I ja sam se bas napatila sa mastitisom i pocetkom ragada iako sam iscitala more tekstova, gledala youtube snimke itd. Mazi bradavice sto cesce, ali ne moras kupovati purelan ili multimam (oboje je odlicno, oboje sam koristila) sasvim je dovoljna dm babylove kremica za grudi, gotovo isti ucinak a jeftinija 3 4 puta. Pored toga sto cesce budi toples, zraci dojke da ocvrsnu i smire se ranice na bradavicama. Meni je dojenje "krenulo" kada sam nasla pravu pozu u kojoj bebi sto vise dojke bude u ustima, a ja se ne ukocim. Pogledaj, ima dosta polozaja na internetu pa kombinuj par koji ti odgovaraju i svaki podoj koristi drugi dok ti se ranice ne zamlade. Takodje se slazem da ne prosipas mlijeko, pogledaj na internetu koliko moze stajati u frizideru, koliko u zamrzivacu i cuvaj.
|
|
|
|