vortex RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - novembar 2018 (30.11.2018 19:00:15)
|
Draga Amela, I ja bih ti nakon svega sto sam prosla iskreno preporucila Jezero. Cak sam razmisljala i o Plavoj poliklinici i privatnom porodu jer je morao biti carski rez, a dr su se u zadnji cas predomisljali. Sto se tice drzavnih institucija mislim da je Jezero ipak najbolje, bas su strucni, ima ih mnogo, a i opremljeni su na pedijatriji i neonatologiji za ne daj Boze kakvu frku oko bebe. Dok sam ja bila u bolnici bebe su bile na 3, 4 mjesta zavisno od vrste problema koje su imale. Zdrave bebe su bile na istom spratu kao i porodilje, na istom spratu su bile i bebe koje su se suncale u inkubatorima zbog zutice, malo dalje ali opet na istom spratu bebe koje su bile premale rodjene, ali opet ne preozbiljna stanja, pa su majke isle 3x dnevno da im daju izdojeno mlijeko i da ih vide. A na spratu iznad su bile bebe kojima je bas trebala strucnija pomoc, koje su bas prerano rodjene i u onim velikim inkubatorima su bile... Kako se ti osjecas i kako ide trudnoca? Draga Valerie, mogu zamisliti bracinu srecu kad je vidio maleno srce na ekranu. Ma mrvica mala, itekako je on divno iznenadjenje, u najbolje vrijeme vam je dosao i donijet ce toliko radosti i srece koju ne mozete ni zamisliti. Uzivajte i planirajte dolazak brace. Nemam iskustva sa vaginaletama, ali sam sigurna da ti ne bi ginekolog (posebno neko u koga imas povjerenja i ides duze) dao nista sto moue ugoziti tebe ili bebu ili gdje rizici premasuju benefite od koristenja lijeka... Izguglaj jos, ali sigurno postoji razlog zasto ti je to prepisano Draga Emy, cestitam na curiciii juhuuu. Imas savsen broj djece po mojim nekim planovima hehehe. Troje mi je nekako bas savrseno. Samo nek su zivi i zdravi. Dodala sam [sm=rozacrtici.gif] na kalendar za decembar. Uzivaj u bembelim danima Draga vodolija, vjeruj da strepim od juce od ulaska na forum ocekujuci tvoju poruku. Nadam se da je sve ok, javi nam se cim stignes, grlim jako i mislim mnogo na vas! Drzim fige da ces nam javiti divne vijesti uskoro. Draga amised, samo uzivaj sa svojom mazuljom. Ja sam znala da cu biti izvan sebe od srece, ali ovoliku srecu i ispunjenost nisam mogla ni sanjati... Draga Zer, iskreno mislim da je trudnoca svaka, a posebno dugo zeljena, rizicna itd vrlo specificno psihicki i fizicki stanje jedne zene, tako da treba da svaki stres eliminises koliko god mozes. Posebno od ginekologa. Promijeni radije nego da imas ikakve sumnje i da se grizes nakon pregleda. Osim toga, predlazem da poneses svesku svaki put i olovku i tu zapises pitanja prije dolaska doktoru. Ja sam tako u trudnoci radila kad sam bila pogubljena. Bolje da ti se smiju da si streber nego da dodjes kuci sa upitnicima iznad glave. Pokusaj jos jednom ili ako ti se ne da promijeni. Vazno je da imas povjerenja u tu osobu, da je to neko koga cijenis i postujes i ggdje medjusobno postujete vrijeme jedni od drugih i koga mozes sve pitati. Sretno! Drage moje, ja sam vam na sedmom nebu. Toliko godina cekanja i svega kroz sta smo prosli je tako dobilo smisao. Znala sam da cu biti sretna, ali nisam mogla ni zamisliti koliko. Beba je super, napreduje, malo je nemirnija pa je stalno neka trka frka, ali se ne zalim(o). Suprug i ja smo se toliko vise povezali i spojili, nevjerovatno. Mislila sam da ne mozemo veci tandem biti, ali sada vidim da mozemo. Umiremo od smijeha na njene facijalne ekspresije, bodrimo jedno drugo, podrzavao se, radimo sve skupa i uzivamo kao nikada u zivotu. Malena se cini kao da ce biti veliki borac i fajter, ali smo to vec u stomacicu znali. Pobila je sve lose prognoze, izborila se za svoj zivot i itekako nam daje do znanja da je jaka licnost i veliki karakter vec sada. Suprug i ja smo dosta povuceniji i uvijek sam govorila kako se bojim kako cemo oboje tako blagi odgojiti dijete spremno za ovaj sve okrutniji svijet. Imam sada osjecaj da nece biti nikakav problem hehehe vec se ona sama bori za sve. Dojim i izdajam jer jos uvijek imam poteskoce sa bradavicama, ali mi je bitno da ona pije moje mlijeko, pa na koji god nacin. Istrajat cemo i u dojenju. Ljubim vas mnogo, budi se mali vrazic, pa moram bjezati.
|
|
|
|