mamulina -> RE: Razgovori u očekivanju beba -avgust 2018 (29.8.2018 22:14:11)
|
Veceeer, obzirom da ssm na spisku trudnica red je i da javim da sam se hajrom u ponedjeljak i porodila :-)Moj djecak je kasnio 11 dana i taman sam imala razgovor u bolnici za.indukciju, ja sam s eprobudila.sa malim bolickanjem....oko 5 sati sam osjetila prvi promjenu, prvi dogadjaj ali ni blizu boli...odveli smo djecu u skolu, vratili se kuci, oko 11 sati sam nazvala babicu da dodje jer je takva procedura, pregledala me i kaze 4 cm idemo u bolnicu...do bolnice koja manje od 10 minuta autom udaljena vec sam imala.7 cm, babica mi je probila vodenjak i ubrzo sam dogurala.do 9 cm ali bez nekih vecih, znacajnijih i cestih bolova....prodisala sam uredno sve, imala sam prednost sto se poradjam ipak van BiH gdje imas svoju sobu i kupatilo, privatnost i tu se set_as, tusiras...maloiza 13 sam osjetila vec bol slicnu za tiskanje ali ipet previse razmaka.izmedju....sam izgon me.jeste bolio i bio je malo drugaciji osjecaj nego sa prva dva poroda, necu reci tezi ali drugaciji svakako...hvala Bogu rodio se i posteljica izasla citava, malo jesam pukla ali nema problema da sjednem, i ovaj put cak ni hemici ili nekih slicnih problema nemamo :-)Oporavak ide jako dobro, beba fino.napreduje.i.mogu reci da uzivamo.....nekako se poslozilo...nazalost, necemo dojiti ali odlucila sam da.ne razmisljam o tome kao o izdaji,problemu.ili slicno nego kao rjesenju :-)Obzirom da.sam.imala porod i u Bosni i van Bosne,mogu reci da ima velike razlike, lijepo je vala kada se prema.vama.odnose kao prema zeni koja zivot radja...niko vam bol ne moze preuzeti bilo gdje, to vi morate ....Od srca svima.zelim lagane trudnoce, zdrave i brze porode :-* Draga Amela, nismo nikad se dopisivale ali sam upratila tvoju borbu jos.iz perioda Lenine borbe i da znas da si me obradovala do srca....amiin da ti trudnoca protekne najbolje sto moze a porod bude.brz i ugledas svoju srecu za citav zivot :-* Ja cu vas.i dalje citati i pokusati pratiti, bar ovu postojecu postavu trudnica da ispratim...cuvajte se i uzivajte :-)
|
|
|
|