LieToMe RR -> RE: Svekrva i vozacki ispit... (26.7.2018 11:53:34)
|
ja procitah, dva put, krenuh da pisem, pa vidim da mi je post prevelik, pokusala da skratim i evo sam ga skroz ukinula [sm=smiley36.gif] kontam da prenoci mozda jer na prvu bas budem ostra. zasmetale mi na prvu dvije stvari citiram: ali imam pravo da iznesem misljenje NE, NEMAS!!! I ako ti nije jasno pojasnicu ti, ali stvarno je grozno sto mislis da imas pravo da imas misljenje u vezi neceg sto te se ne tice, sto nisi finasirala i na kraju sto apsolutno nema veze s tobom, tvojim brakom, tvojom djecom i tvojim zivotom. I zalosno je sto mislis da imas pravo da izneses misljenje o stvari koja te se apsolutno ne tice (i to mogu da obrazlozim ako te interesuje) I druga stvar, citiram: recimo moju djecu nije nikad cuvala . Tu i jest problem [sm=smiley1.gif] sto snahe misle da su svekrve nesto duzne da im rade. Nisu i nece biti. Svekrve (bake, nane, djedovi) nisu tu da cuvaju i odgajaju djecu i da budu bejbisiterke (koliko god nam bilo divno kad uskoce) ali oni to nisu duzni i vjeruj nema para kojima im se moze uzvratiti ta "usluga" cuvanja. To znam jer moja mama cuva vec 2 godine moje dvoje djece i znam koliko za to treba i snage, i volje, a prije svega ljubavi (prema meni i prema toj djeci) za ustat u 6 izaci iz udobnosti stana, doci do mene i ostati do 4, svaki dan u godini, bilo da je kisa, sunce, snijeg... To sto ona ne zeli da trosi svoje slobodno vrijeme da cuva VASU djecu ima apsolutno pravo da kaze jer ona nije duzna ni da ih cuva ni da ih odgaja. Jer djecu ste rodili sebi (valjda) a ne vasim roditeljima. Mislim mozda ovo jest grubo na prvu ali kad ljudi shvate da niko nije nista duzan i da sve moze kad se lijepo ljudi dogovore zivot je ljepsi [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|