LieToMe RR -> RE: baterija (13.7.2018 9:13:25)
|
IZVORNA PORUKA: Panicarka Nadam se da ce mi neko pomoci. Beba od 11,5mjeseci lizala bateriju od 1,5w vartinu. Zvala sam pedijatrisku kliniku samo su me napali zasto nisam dijete bolje cuvala nista konkretno mi nisu rekli. Znam da sam kriva ibtesko mi je...ima liniko slicno iskustvo da podijeli sa mnom. Nije bilo ni povracanja ni [sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png]tem. Dijete se normalno ponasalo. Da oprostite I ja sam lizala bateriju od muke da vidim hocu li imati neke reakcije samo mi je ko gorko u ustima.[sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png] Ne znam kako ti konretno mogu pomoci sem da kazem da je bolje da je lizalo nego da je dijete progutalo bateriju. Stvarno nisam pametna sta da ti kazem, odvedi dijete pedijatru, pregledaj usta, jezik, jednjak. Teski metali iz baterija poput kadmija, litija, olova ili zive (zavisno sta se nalazi u istoj) uz pljuvacku i slinu daju cudne reakcije. Nadam se stvarno da je sve ok. Ubuduce sve sto nije za dijete treba da bude van dohvata. Sretno i javi nam se da znamo kako je beba
|
|
|
|