Chuchi -> RE: Vaš blam :-) (7.11.2009 16:26:57)
|
A kad se već sjetih, da ispričam i ja svoj blam! MM i ja dugo vremena nismo pušili u prisustvu njegovih roditelja. Svi su znali da pušimo osim njih. Već smo 7-8 god bili u braku, i najgore je bilo kad dodjemo s posla i hoćemo piti kafu, iako je ljeto i mogli bismo sjesti ispred kuće, mi se zavučemo u kuću ko miševi da pijemo kafu da nas neće neko vidjeti da zapalimo... cccccc A najgora je bila sveki, taman mi zapalimo ona se nacrta na vratima, ne možeš od nje kafu popit i Bog. A mi ti opet ugasi cigare, skloni pepeljaru, razmaši onaj dim po kući.. ccc ko djecu da ufatiš u zijanu cccccc i na kraju mi ¨propušimo¨ pred svekrvom, ne možeš je se otarasit, i morali smo. MM kroz neko vrijeme ¨propuši¨ pred svojim ocem, ali ja nisam. I tako dodje 1. maj, slavilo se u dvorištu, skupila se familija, veselo je, popilo se.... a ja svako malo udjem u kuću samo da zapalim, i onda opet izadjem napolje. Pa pola dana sam provela skrivajući se u kući da zapalim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ali kad se malo više popilo, udjem ja u kuću da zapalim, u tom trenutku počne pjevati jedna moja pjesma napolju, i ja onako s cigarom u zubima, dignutih ruku ko da se iz kafane vraćam, izadjem napolje medju društvo, pušim ja, pjevam, igram... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] u jednom trenutku primjetim svi padaju od smijeha i gledaju u mene.. a svekar nešto žmirka i promatra me... onda ja skontam da sam se za(je)bunila i napravim se još pjanija nego što sam bila [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ..... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|