LieToMe RR -> RE: Kad se gasi prijateljstvo (5.4.2018 13:18:26)
|
Moja najbolja prijateljica je moja kuma, moj najbolji prijatelj je drug mog bivseg momka (ovo smo zrelo i odraslo rijesili kad mi je bilo svega 20 godina jer su oni tad bili 4-5 godina stariji od mene). Sa kumom se zadnjih godina vidjam rijedje, ali kad izadjemo to je uvijek na 4-5 sati, to je maratonska vecera, razgovor...nadoknadjujemo propusteno. Cinjenica je da ona nije udata, nema djecu, ja radim, imam muza, dvoje djece, balansiram izmedju obaveza, kuhanja, pranja, peglanja, odlaska frizeru, mjenjanja pelena, toga da sam zena, majka, ljubavnica, kuharica, doktorica, prijateljica... Ona toga nema, ona radi, zivi sa mamom, ima vremena onoliko koliko joj obaveze (kojih je znatno manje od mojih jer bilo bi bezosjecjano s moje strane reci da ih nema, ima ih ali ima ih znatno manje) dozvoljavaju. Sa mojim najboljim drugom sam bliza nego sto smo bili prije 16 godina. Oboje smo porodicni ljudi, imamo djecu. Sad provodimo zbog djece dosta vise vremena nego sto smo ga provodili kad smo bili u brakovima bez djece. Bio mi je na vjencanju, bio mi je rame za plakanje, bio mi je podrska i snaga u najtezim trenucima u zivotu. Sjeti se svakog bitnog datuma u mom zivotu, svih rodjendana, godisnjica... Ja se njega sjetim kad kog neko spomene kasnjenje jer mu tacnost nije jaca strana [sm=smiley1.gif] U zivot ulaze novi ljudi, nova prijateljstva, neke su spojila djeca i neki splet okolnosti, neka prijateljstva su izrasla na forumu [sm=smiley1.gif] niko ne uzima nicije "mjesto", prirodno je da vremenom sa nekim ljudima nema bas puno zajednickih tema, prioriteti se mjenjaju, vise ne mozemo biti dostupni 24/7 ali to ne u manjuje ljubav prema tom nekom "nasem". Ja sam uvijek otvorena za nova prijateljstva, dajem ljudima sansu, vjerujem u dobro u ljudima. Volim neke nove ljude koji su usli u moj zivot i ostavljaju neizbrisiv trag, ali imam i sjecanja na prijateljstva koja su negdje u putu "izgubila".
|
|
|
|