Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 14:05:01
mina3
Zene gdje ste,subota pa se hoda? Vortex ma pijem cajeve,paracetamol,limun,ispirem grlo kaduljom.. i te neke stvari a nisam otisla doktoru,nikako mi se ne ide al izgleda da cu morat ako nastavi...nemam temp srecom al ispara me kasalj i bas sve boli Ako ko ima.neki prirodan recept za kasalj nek pise
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 16:21:54
vortex RR
Imam ja recepata, ali ne znam sta smije u trudnoci...
Crni luk isjeci vodoravno u kolutove i u staklenu ili plasticnu posudu stavis kasiku meda, pa krisku luka, pa kasiku meda i tako sve do vrha. Ostavis par sati i to se pretvori u tecnost/ sirup koja ne smrdi mnogo a fantasticna je za kasalj.
Druga opcija ti je karamel tj przeni secer koji prelijes mlijekom. Ako imas onaj kasalj koji "dere" pluca dodas kad to bude gotovo na vrh noza malo putera i to ublazi to deranje.
U mlijeku skuhati kesicu bronhi bombona, moze i one zelene tvrdi mentol.
E sad, smije li to u trudnoci, ne znam, ali meni pomogne bolje nego ijedan kupovni sirup.
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 16:27:55
mina3
Vortex hvalaa puno...da,kasalj koji bas dere pluca..to s mlijekom sam pravila al nisam puter stavljala..a ne znam nesto za med u trudnoci da li se smije i koliko hmm..probacu to s bombonama
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 16:31:20
vortex RR
Ma nema na cemu, nadam se da ce nesto pomoci. Od kupovnih sirupa jedini koji meni bas pomaze je alpenkraft oko 20KM, biljni, ali sad opet smije li u trudnoci...
Super je i djumbir narendan u medu, ali eto vidis med ne smije, a i djumbir je upitan jer negdje kazu idealan za trudnice, a negdje da ne smije nikako...
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 16:40:55
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: mina3
Zene gdje ste,subota pa se hoda? Vortex ma pijem cajeve,paracetamol,limun,ispirem grlo kaduljom.. i te neke stvari a nisam otisla doktoru,nikako mi se ne ide al izgleda da cu morat ako nastavi...nemam temp srecom al ispara me kasalj i bas sve boli Ako ko ima.neki prirodan recept za kasalj nek pise
mina otiđi dktoru da budeš mirna
ja sam deset dana pod nekom gripom... 6 dana s temperaturom.... još uvije kašljem ali sam morala uraditi crp da se vidi jel virus i moja kćerka u isto vrijeme kad i ja se razboljela a evo već 5 dana i muž
moju mamu drži 20 dana ....sva je slomljena od kašlja....
za kašalj ti je najbolje deset minuta ukuhati jabuku i luk ili špinovati šećer i mlijeko pa staviti ašiku putera (bljakasto je ali je lijek) bronhostop sirup najbolji cijedi narandžu i limun
mislim sve ja to radim al traje... prvih 5-6 dana boli koža, kosti sve ... kašalj ubija ....
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 17.3.2018 21:00:18
mina3
Hvala vam Evo muz navalio da odemo do bolnice al meni se ne ide nikako,sve kontam jos pocekat al ovo haman nece lako proc..zeznuta neka gripa..mojoj maloj danas 6ti dan tek lakse i nju slomilo..jos da krenu trudovi sad e jadna ja onda a svaki dan laznjaci me smorise..kud bas sad na kraju pred termin
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 18.3.2018 7:32:06
mina3
Kako ste zene?
Isla sam u pola 3 u bolnicu jer nisam do tad zaspala od kaslja,dole nalaze povadili inhalaciju sat ukljucili..nalazi uredu,pluca ok kaze gripa nista ne mogu dat u ovakom stanju propisali neke kapi sto se u vodi i rastvore i to je to pa trazi dezurnu apoteku.a inhalacija apsulutno nista nije pomogla.tek oko 5 zaspala do 7 i opet kasalj i ev crko vise slomilo me a nista bas nista da ga ublazi..nikad mi se ovo nije desilo do sad
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 18.3.2018 10:27:02
mina3
Hvala Ma jedino sjedit,lec nema sanse...bas me rasturi jos ev i tlak izmjeri 150/85 zuji u glavi a i ne zujalo samo to jutros oko 2 sata odspavala sad probala malo al nema sanse zaspat..samo mi se place vise Nadam se da ste vi ostale bolje
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 18.3.2018 10:53:34
vortex RR
Osami se u neku mirnu sobu, ugasi svjetlo, lezi, ali da ti je trup skoro po 90 stepeni. Zatvori oci i disi duboko, mozda te malo uhcati san, uhar je svaki minut.
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 18.3.2018 12:02:09
ijaa
juteo zene! Draga mino tebe je gore safatalo nego mene....nuz, curica i ja tek dolazimo sebi...katastrofa teska gripa....sve ti je receno nemam sta dodat...samo da probas zaspat! Mi evo ustali malo po kuci da sklonim nemam danas neki planova! ostale nadam se da ste dobro
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 18.3.2018 16:08:35
mina3
Ja ni sekund nezaspa,nema sanse se umirit...ima i veceras da dezuram,ovo nista ne smanjuje Ijaa a neznas sta je gore il kad je djete bolesno il ti...prvo me s malom iscjedilo taman njoj bolje evo sad mene 😳 Vortex isto i meni tako bilo,mucnina povraca se a ne mozes...rjetko kad da bi povrati..nezna se sta je gore il kad mozes povratit il nemozes 😩 evo i mene grlo zaskaklja povraca mi se a ne mogu
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 19.3.2018 9:19:39
ijaa
Vortey meni je u prpsloj trudnoci tako bilo i bas me namucilo niti sta pojest ni povratiti...a sad bas povracam...evo i 4mjesec je opet povracam ali ne tako cesto... A mino suosjecam bgm ....evo ja M odvela u vrtic imam osjecak da bi zadpala ne znam isplati li se 😂
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 19.3.2018 11:12:51
mina3
Hello zene Vortex hvala na pitanju od jutros puno bolje,al samo bi lezala bas me iscrpilo..a i mala jos kasljuca i od sinoc opet ni zalogaja da pojede ...kako ti s mucninom, jel te samo ujutrro muci il i kroz dan?Jesil primjetila pomazel kad sta uzmes...meni bi pomozi oar gutljaja kisele vode Ijaa ma svaki minut je zuhar sto kaze Vortex,mada onda jos teze se pokrenut poslje
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 19.3.2018 15:13:36
sretna_mama
Pozdrav svima..
Mi smo ušli u 9., hvala Bogu, pa sad odbrojavamo. Ne znam za lijekove, osim paracetamola u velikoj nuždi, ništa ne bih na svoju ruku kod viroza.. ali mene je spasio mix med i puter u omjeru 1:1, i u to dooosta bijelog luka, protiv kašalj zakon.. Isto obloge na vrat s medom i biberom, ili rakijom.
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 19.3.2018 16:57:41
mina3
Jee izgleda ceka termin..nadam se i da hoce,sad mi je bas bitno koji dan da dodjem sebi Sretna mama jee eto i tebi se priblizi,da bude sa srecom ..stavljala sam bas obloge sa medom i biberom,paracetamol pila i ostale prirodne preparate i eto hvala Bogu bolje je, a bas je uzasan kasalj bio.. Vortex hmm neznam ni ja za djumbir nisam ga koristila u trudnoci..ma sta god nisi sigurna ne rizikuj, uvjek postoji neka alternativa a i Bogami se dosta stvari jednostavno mora istrpit..staas cari trudnoce
RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 19.3.2018 20:33:59
sretna_mama
Vortex..sa sobne temp..moze i iz frizidera, samo pomjesas s medom..svakako ce omeksati kad se izmjesa.. Krhnes luka bijelog u to bez milosti i uzimas kasikom svako 2 sata..meni je to savrseno.. Kako probah..samo to kod grlobolje..
Jos malo aBd..tek smo usli u 9. Malca sam rodila u 36+5.. Valjda cura ostane malo duze. I tebi sad nekad termin?