mala curica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - februar 2018. (20.2.2018 21:28:31)
|
Pa da,kao i mi za malenu.Putni list,upis dole,brzi pasos i ovdje viza,pa djeciji. Za 4D nikada me nije ni pitala.Krene sa normalnim uz i zavrsi sa 4D tako i sliku mi da. Isto su i u bolnici uradili,mada je kod njih vecinom slika obicnog uz. Nekako mi nema logike da trudnica sama sebi placa uz i briseve.U prvoj trudnoci nisam platila nikada nista,a ni sada. Jedino mi stigao racun iz bolnice 400€ da platimo jer je malena odma poslije rodzenja prebacena na intezivnu gdje je i ostala 3 sedmice(porod 40+5) To je kao lezanje,infuzije,lijekovi i sta ja znam sta su jos rekli. Ja sam imala predstavu da nema skoro nikakve razlike,da je to sve isto.Austrija/Njemacka(isti zakon,ista prava,pravila itd) Bas na fb citam da su sada uveli novi zakon o spajanju porodice da moras biti 2 godine vjencan pa da steknes uslov za predavanje spajanje porodice.Dok to ovdje nije tako,bar koliko ja znam(jedino preko noci da sta promijene).
|
|
|
|