almasa16 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - SEPTEMBAR (22.9.2017 11:30:12)
|
ziel draga cestitam na 7 mjesecu !! jos malo se strpis i eto bebe male :D kako se sada osjecas? Andy sada sam u 19 sedmici po kalendaru ali bebina velicina je za 20-21 sedmicu. Krenuo mi je porod tj. pobacaj jer sve ispod 24(cini mi se da sam tacno zapamtila) sedmice se smatra pobacajem jer djete ne moze da prezivi. osjetila sam kontrakcije i odmah sam prebacena u bolnicu. Kako si ti Andy da li beba slusa? ziel je li ti dijete bolje danas? YaYa uspjela sam na kraju prirodno to sve obaviti hvala Bogu dragom kako mi je lakse bilo [sm=smiley36.gif] Drage moje zenice, ja sam kuci od sinoc.. Isprimala sam lijekove tj. taj gynipral koji smiruje kontrakcije maternice,sumamed i ampicilin. Ono sto mi je doktor objasnio ( doktor Goran Stojkanovic na GAK-u znaci svjetlo na kraju tunela u nasoj medicinskoj tami, ako neko je iz Sa a mora na GAK toplo preporucujem) jeste da je ustvati doslo do neke masivne infekcije koja se nije ocitovala, niti preko urina niti preko iscjedka ili slicno koja je potpomogla da se maternica(ionako vec tvrda i neprilagodljiva) jos vise pocne grciti i da krene pobacaj. Kuci sada nastavljam piti antibiotike, koristiti vaginalete jednom dnevno i rekao mi je da pijem caj od brusnice. Mislim da sam zbog ovih sinih antibiotika dobila i urinarnu infekciju koliko znam brusnica u tome dosta pomaze posto uvin caj ne smijem piti... da li vi imate kakvih savjeta kada su te urinarne infekcije u pitanju? ,Nisam sto posto sigurna da je infekcija ali posto znam inace da mi se uvijek desi da kada primam antibiotike kada idem piskiti osjecam pritisak i sl pretpostavljam da je to.. Znam da ne valja ali kada sam dosla kuci sinoc ja sam se toliko isplakala dusa mi je htjela da izadje..svih ovih dana nekako sam bila u bunilu nisam ni svjesna bila sta mi se desilo, ... svi ce sada reci nemoj bebi skodi ja znam da skodi ali ja nisam mogla jednostavno. Molim dragog Boga samo da dodjem do te 34 sedmice kada nedo Bog i da se sta desi beba ima velike sanse da prezivi.. Tek sada shvatam koliko je dar uopste imati dijete.. Kuci se sada krecem minimalno muz me je razmazio bas, i on se jadan prepao nikad ga nisam vidjela onakvog.. eto sad mi lakse kad sve napisem.. vortex molim te opusti se, ako budes stalno tako analizirala poceti ces umisljati stvari i bespotrebno se sekirati. Stomak se meni tek poceo ujutro da vidi u 4 mj.. A do tada samo kad se najedem to je normalno... Ja na pocetku nisam povracala, tacnije nisam osjecala da sam trudna uopste, imala sam toliko energije, jedino su me grudi boljele ali je i to kratko trajalo :D tek kasnije su dosle mucnine i hormonalni udari koji su me stalno podsjecali da sam definitivno trudna. Bitno je da znas da je ama bas svaka i trudnica i trudnoca razlicita da sto je kod nekoga uobicajeno kod nekoga drugog se uopste ne pojavljuje i slicno. Nemoj da se uopredjujes nego uzivaj, polako, spavaj odmaraj i budi bez stresa.. sve ostalo je u Bozijim rukama. Pocni razmisljati po principu sedmica po sedmicu i bice lakse, svaka sedmica ce donositi neke promjene.. Eto zene moje ja se bas napisah sad kako cu biti stalno u krevetu naviknite se na moje kilometarske postove [sm=smiley36.gif] Caucy vilo i ostale trudnice kako ste vi? puse svima!
|
|
|
|