M kao Mama -> Guber voda u Srebrenici (17.5.2009 11:13:49)
|
Drage moje, juče sam po prvi put bila u Srebrenici, službeno, za Srebrenicu svi znamo po velikoj tragediji koja se tamo dogodila, obišli smo Potočare, ne znam koju riječ da kažem pa da Vam dočaram kakvo je to mjesto, ja mogu samo kazati, da je Srebrenica bošnjačka Meka i Medina, to je naš hadž, ali zaista. Sva tuga svijeta kako da je tamo, svi bi trebali otiči i vidjeti potočare, onda bi vam mnoge stbari u životu bile jasnijie, Srebrenica je mjesto na kojem se mnoge stvari mogu razriješiti, mnoge unutrašnje dileme, ja se od juče osjećam tako tužno zbog sve što sam vidjela, ali nekako osjećam i neki unutrašnji mir. Međutim, moram vam kazati da sam ostala zatečena ljepom tog malog gradića, naime, kilometar i po od centra Srebrenice prije rata je bilo poznato lječilište, Guber. Danas je to sve tamo devastirao, ali prirodna bogatsva i dalje teku, naime tu su lječilišta, odnosno voda za anemiju, oči, sinuse i kožu. Ja sam se umila tom vodom za oči, samo da vidite taj osječa, voda ujeda za oči i narednih pa sigurno tri sata sam imala maglu. Kaži da ta voda liječi i mrenu. Eto, da vas više ne zamaram, uskoro že biti i fotke pa ćete se uvjeriti u ljepote ovog grada. A akobogda, ja ću oept uskoro u Srebrenicu što i vama preporučujem.
|
|
|
|