dinohaas -> RE: Roditelji troje ili vise dijece (2.7.2021 10:26:33)
|
IZVORNA PORUKA: Arijana2 Pozdrav svim mamama sa kojima se druzimo vec dugo na ringeraji :) Ja sam majka troje djecice uzrasta 7,4 godina i bebac 10 mjeseci. slope game Interesira me kako roditelji sa troje i vise djece uspiju da se organiziraju a da pri tom ni jedno djete ne bude zapostavljeno.Pri tom ne mislim finansijski nego vise na vrijeme posveceno svakom djetetu pojedinacno. Mi smo sa prvim djetetom bili vrlo aktivni u smislu da je pohadjao casove engl,informatike neke kreativne radionice itd isto i sa drugim. Kakva su Vasa iskustva? ja ih imam troje - od skoro 12, 8 i jedne godine. iako je razlika izmedju devojčica i malca velika, definitivno je, a budi i ti sa tim načisto - nećeš se moći posvetiti podjednako svima i u svakom momentu. kod nas to izgleda tako da, ako sam npr. sama sa njima, trenutno vagam prioritete i procenjujem kome u datom momentu najviše trebam. pa tako (najčešće) pažnju momentalno dobije najmanji, ali ako je on zadovoljan i sit, nekad odsedi i po pola sata u ogradici i igra se dok ja devojčicama pripremim ručak, pomognem im oko domaćeg, ispeglam im nešto... mislim da i nije najbitnije da svi u svakom trenutku imaju nepodeljenu pažnju - u velikim porodicama pažnja je promenljiva stvar - u jednom momentu ja se posvećujem malcu, pa devojčicama, onda mm meni, pa nekoj od njih, pa njemu...kako kome treba i paše u kom momentu. meni lično su u trostrukom roditeljstvu bile frustrirajuće situacije kada, na primer, jedna od njih dve kreće u školu, ja je budim, spremam doručak, a budi se i bebac i neutešno plače za sikom. e, onda je bilo svega - ja s njim na rukama klečim i vezujem mladjoj devojčici pertle dok on sisa... sada je već mnogo lakše, mada mi ponekad bude krivo kada sam sama sa njih troje, a devojčice negde ili nešto ne mogu samo jer je on sa nama - npr, klizanje, bazen, sladoled u kafiću natenane...ipak, mislim da je bogatstvo što imaju jedno drugo mnogo vrednije od privremene onemogućenosti da se radi nešto što one požele...
|
|
|
|