LieToMe RR -> RE: Kako postupiti sa svekrvom? (9.2.2018 10:33:42)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: LieToMe RR IZVORNA PORUKA: Anoniman Ova moja svekrva definitivno nije normalna,muz ju je nazvao veceras i ona odmah s prva pocela da place i jada se kako ju je zaboravio sin,kako ce se i njemu to vratiti pa ce vidjet kakva je bol to itd Radi se o tome da je moj muz nije nazvao 15 dana,preselili smo vani nedavno i napocetku je zvala svaki drugi dan a sad muz zove jednom sedmicno otpirlike sto je po meni ok,sta vi mislite jel moj muz prerijetko zove? po njenom da je on bi zvao svaki dan,a njemu se to ne da Kako neko moze izgurati da se ne cuje sa roditeljem 15 dana??? Zivim u istom gradu sa mamom i svekrvom ali ne prodje dan, dan jedan da se ne cujemo a sedmicno i vidimo. Mozda fakat jest do mene, ja svoje roditelje vidim kao najbolje prijatelje, pa ako nadjem vremena da sa prijateljima jednom sedmicno popijem kafu, da se vidim sa drugaricama, da im prepricam dan, sta sam kupila, sta mi se desilo... kakva bi ja kcerka bila kad roditelje ne bi cula 15 dana. I nema opravdanja danas u doba tehnike kad imas viber/vajber, mesindzer, mail, telefon, whatsup, skype... da rodjenu mater ne nazoves 15 dana [sm=zmeden.gif] Ja svoju svekrvu nisam nazvala 3 dana ali sam joj stiker na viber/vajber poslala [sm=smiley1.gif] znam, ovakve kao ja mater rijetko radja [sm=smiley1.gif] Mislim da su kcerke opcenito blize s mamama i ja svoju zovem cesto i moja zaova moju svekrvu zove stalno ali sinovi nemaju taj odnos.Koliko tvoj muz oki brat recimo cuju svoje? vrlo cesto, ne zovu svaki dan ali 2-3 puta u sedmicu zovnu. brat pogotovo posto je tata bolestan (a moja mama cuva moju djecu) brat nekad i na pauzama odleti, popije kafu s njim...ovo fizicki je drugacije jer zivimo u istom gradu. razumijem da ste odselili ali i razumijem nju ako su prije imali drugaciji odnos pa joj sad nedostaje da poprica s njim. također, nadovezala bih se i na ovaj dio "kcerke opcenito blize sa majkama" vjeruj mi ima i tu svakakvih odnosa. imam par prijateljica koje imaju bolji odnos sa svekrvom nego sa rodjenom majkom. blizak sa se nekim koliko zelis da budes, koliko se ulaze u taj odnos. razumijem cak ni da svi nismo isti (hvala Bogu). muske se generalno mora malo pogurati za neke stvari. ali ne dramim sto muz zove po nekim standardima "cesto" svoju majku. cak imamo i grupu na viberu (moja mama, njegova, djever, moj brat) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] obicno se salju slike djece ali eto, svi smo nekako povezani.
|
|
|
|