Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 30.1.2017 19:17:53
Mina90
Ja sam ista takva, znan da bi meni bilo puno lakse da znam da su mi tu roditelji, osjecala bih se sigurnije...Medjutim, kako je mami, ona zna te bolove, i zna kroz sta ces proci, boli i nju vjeruj mi...moju bi srce strefilo, zato cu ja aBd javit kad prodje, onda samo javim lijepu vijest... :D neka je mene bpljelo, bar nju vise da nista ne sikirra...
Eh sad ja imam jedno pitanje, znaci 22 sedmica sam i povremeno, ali ne stalno, imam neke cudne bolove...ne znam kako bi ih opisala, kao kad se prehladite pa ocekujete svaki cas da cete dobit proliv ili mozda onaj osjecaj kad trebate dobiti, ali bolovi kobkretniji jos nisu poceli... znam da u trudnoci svasta bolucka, al se bojim da nisu kakve kontrakcije...na zadnjoj kontroli, prosle sedmice bilo je sve ok, I doktorica nije registrovala u tom trenutku nikakve kontrakcije..
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 30.1.2017 19:44:03
Maca91
Mina ja sam 17+3 i imam isto takve bolove,pitala dr jer sam i ja kontala da nisu kontrakcije jerjer ne znam kako to izgleda i rekla mi je da je to ok,da se sve siri,raste. :-)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 30.1.2017 21:28:10
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mina90
Ja sam ista takva, znan da bi meni bilo puno lakse da znam da su mi tu roditelji, osjecala bih se sigurnije...Medjutim, kako je mami, ona zna te bolove, i zna kroz sta ces proci, boli i nju vjeruj mi...moju bi srce strefilo, zato cu ja aBd javit kad prodje, onda samo javim lijepu vijest... :D neka je mene bpljelo, bar nju vise da nista ne sikirra...
Eh sad ja imam jedno pitanje, znaci 22 sedmica sam i povremeno, ali ne stalno, imam neke cudne bolove...ne znam kako bi ih opisala, kao kad se prehladite pa ocekujete svaki cas da cete dobit proliv ili mozda onaj osjecaj kad trebate dobiti, ali bolovi kobkretniji jos nisu poceli... znam da u trudnoci svasta bolucka, al se bojim da nisu kakve kontrakcije...na zadnjoj kontroli, prosle sedmice bilo je sve ok, I doktorica nije registrovala u tom trenutku nikakve kontrakcije..
Ma ne znam ,svako ima svoje misljenje i zna kako najbolje :) al ja iz iskustva mogu reci da mi je puno lakse bilo sto sam znala da su mi roditelji i mm u cekaoni ,pa malo virnem i odmah mi lakse bilo bas zato sto mama zna kroz koje bolove se prolazi ja mislim da je nama lakse podnijeti sve to :) ja znam da bih ja voljela biti blizu svoje cerke aBd kad rodi :) Jos pogotovo ako muz moze da lrisustvuje ,to jw divno ...na prvom porodu je mm prisustvovao i bilo nam je divno :)
Sto se tice tih bolova to je normalno ;) popij mg i lezi ....ja haman non stop imam te bolove od pocetka ..
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 30.1.2017 21:34:00
bejbibi
Ja ,wvo i sinoc i danas imam neke cudne bolove u krstima i dnu stomaka samo gledam hocel sta procuriti ....moram priznati da me neka blaga panika hvata ...da mi je bar izdrzati dok odem u slo ..tamo do 16.2...imam neki osjecaj da cu se prije poroditi
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 8:08:23
manuela RR
Jutro... Jeste Visnja danas kod Dr. a s obzirom da bolova vise nemam sve su sanse da ce me vratiti kuci.... Ustala rano popila shake limun i crvenu narandzu sa kasikom meda i sakom badema i sinoc sam i odmah mi bolje. Sad cekam da se to malo slegne pa da pijem kafu Uglavnom danas u 16:00 Dr. pa vidjecemo
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 8:16:37
Bubamara92
Jutro zenice kako ste mi... Manuela draga imal sta kako si... Bejbibi i ja sam tako sad ce sad ce...a izgleda da cu prenijeti... A ja prvi. put nisam htjela javit svojima...kad su mi dosli ja sjedo i puče mi vodenjak.a sada moram javiti jer moja mama ce cuvati A.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 8:24:40
manuela RR
Moja Bubamara ko da i nisam 40 sed. Ono bolova u nedjelju navece do pon ujutro i nista... All viddjecemo danas mozda smo bas napredovali za poroda u odnosu na proslu sed.
Ja prvi put nisam javljala mami al neko drugi ni danas mi nije jasno ko jeste. Ne planiram ni sad previse je osjetljiva a stalno me zivka.Ionako ima problema sa pritiskom...Javim kad sve prodje I mirna Bosna.
Bubamara jel i ti danas ides Dr.???
< Poruku je uredio manuela RR -- 31.1.2017 8:31:08 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 9:17:03
covered
Izdrzite zeneee!!! Ni ja nisam za to da se govori jer mati k'o mati se sikira (doduse rano mi je o tome razmisljati Ja hB bolje, jucer grah pravila, naump'o mi (sigurno nije kao tvoj bejbibi, ti imas vise iskustva ) ali sam za divno cudo jela..uspjela sam i doruckovati, nadam se da ce ovako ostati za ubuduce Manuela, sretno, bitno je da je bebica zdrava a to sto joj se svidja kod mame udovoljit ces jos za kratko Bejbibi ne sikiraj se, nekad mi sami sebe isprepadamo, ima li sanse da ranije odete ako budes mislila da ima potrebe?
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 9:33:28
Zelimo_bebu
Dobro jutrooo...jeste sve na broju terminuse? jos nijedna nije rodila...mislim na vas non stop Ja cu reci mami posebno ako se desi u razumno vrijeme jer je ona penziju zaradila u bolnici i dosta ljudi zna pa nije zgorega da vas pripazi netko jer bez toga ne ide...na zalost...
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 10:06:05
Bubamara92
Manuela i ja danas u drugu smjenu kod doktora... Sretno ja Imam jos par dana za 40 sedmica... Zelímo bebu i moja mama radi u bolnici u tz a ja u sa al sve sú to kolege :-) Ja moram mami javit samo radi A da dodje da je cuva...jer MM radi
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 10:14:59
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: manuela RR
Moja Bubamara ko da i nisam 40 sed. Ono bolova u nedjelju navece do pon ujutro i nista... All viddjecemo danas mozda smo bas napredovali za poroda u odnosu na proslu sed.
Ja prvi put nisam javljala mami al neko drugi ni danas mi nije jasno ko jeste. Ne planiram ni sad previse je osjetljiva a stalno me zivka.Ionako ima problema sa pritiskom...Javim kad sve prodje I mirna Bosna.
Bubamara jel i ti danas ides Dr.???
Sve hocu da ti kazem da ti je taj iscjedak moguc ako si imala odnos a jesi
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 10:46:20
Zelimo_bebu
Pa upravu si sve su to kolege...ja samo kazem da je lakse kad je i ona uz mene...iskreno ima zena koje nikog ne znaju dodju i porode se i sve super a ima i da se pate satima nitko nece da ih pogleda...ja vec sad razmisljam kako cu i vec cupam svaku vezu iz naftalina kad dodjem gore...
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 13:14:26
bejbibi
Dancek zene ,kako ste :) kod nas danas pretoplo ,sav se snijeg poceo topiti al zato vani ne mozes hodati od bljuzgavice i lokvica ..ja sad isla po M u vrtic ..jutros sam gledala M na tv-u bila im tv neki dan u vrticu ,ispitivala na temu zeko..presmijesna su djeca majke mi hehe ,slatki skroz Sta se ovdje piskaralo,idem vas citati
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 13:16:50
bejbibi
IZVORNA PORUKA: covered
Izdrzite zeneee!!! Ni ja nisam za to da se govori jer mati k'o mati se sikira (doduse rano mi je o tome razmisljati Ja hB bolje, jucer grah pravila, naump'o mi (sigurno nije kao tvoj bejbibi, ti imas vise iskustva ) ali sam za divno cudo jela..uspjela sam i doruckovati, nadam se da ce ovako ostati za ubuduce Manuela, sretno, bitno je da je bebica zdrava a to sto joj se svidja kod mame udovoljit ces jos za kratko Bejbibi ne sikiraj se, nekad mi sami sebe isprepadamo, ima li sanse da ranije odete ako budes mislila da ima potrebe?
Mogu sad da idem ako hocu ali necu previse mi to kod svekijevaca ionako cu morati haman biti do kraja marta M mi ima 23.3 kontrolu aBd pa da vidimo i snjim sta cemo,kako cemo ....
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 13:19:02
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Bubamara92
Jutro zenice kako ste mi... Manuela draga imal sta kako si... Bejbibi i ja sam tako sad ce sad ce...a izgleda da cu prenijeti... A ja prvi. put nisam htjela javit svojima...kad su mi dosli ja sjedo i puče mi vodenjak.a sada moram javiti jer moja mama ce cuvati A.
Pa nadam se da necu prije vremena..bar iza 17.2 da bude nek ja udjem u 9mj sigurno aBd pa kad bude ....
Ima li kakvih naznaka kod tebe ?? Opasno se priblizilo ima li treme
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 18:51:25
vesela_vrba
Ja bih voljela od svoje mame sakriti kada krenem jer znam da se puno brine, naravno kao i svaka mama, ali eto nekako bih joj radije javila kada sve bude gotovo aBd. Mislim da necu moci, ona radi u bolnici pa cu preko nje ganjati kakvu stelu :)
covered ti i ja smo kao braca haha, prvo oni problemcici sa savom i sada ovo, i mene isto tako. Pa sad mahinalno kada god krenem kihnuti cuvam se za stomak. Valjda je normalno, brzo prodje :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 20:26:57
manuela RR
Zene evo mene sa kontrole... Bebac se smjestio u porodjajni kanal prst i po otvorena ... Plodove vode dovoljno CTG uredan.. Cekamo da prirodno krene...
Dr. Kaze da tolerisu 7 dana preko termina ako je CTG uredan i plodove vode dovoljno..
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 31.1.2017 22:18:48
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela RR
Zene evo mene sa kontrole... Bebac se smjestio u porodjajni kanal prst i po otvorena ... Plodove vode dovoljno CTG uredan.. Cekamo da prirodno krene...
Dr. Kaze da tolerisu 7 dana preko termina ako je CTG uredan i plodove vode dovoljno..
haj s hajrom aBd :) da sve prodje u najboljem redu ;)