RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 17:27:37)

bejbibi nije meni sto ustaje neka je [sm=smiley36.gif] nego mi se cini kao da vise jede ipak ad duze drzi ali ona haman u 4 h pojede 180 to mi malko previse a nema ni 2 mjeseca...nekad jede svaka 2-2,5 h po 90-110ml...ali haj ok valjda ona bolje zna od mene [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 20:19:56)

IZVORNA PORUKA: eminaja

bejbibi nije meni sto ustaje neka je [sm=smiley36.gif] nego mi se cini kao da vise jede ipak ad duze drzi ali ona haman u 4 h pojede 180 to mi malko previse a nema ni 2 mjeseca...nekad jede svaka 2-2,5 h po 90-110ml...ali haj ok valjda ona bolje zna od mene [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Joj ja bas nista ne znam oko toga ...jednom A dala ,drugu noc kad smo kuci dosli i tad me sutradan patronazna napala kako sam dala previse ( 60ml) a njoj tad kao trebalo samo 5ml[sm=zmeden.gif] ..i onda sam slucajno naletila na neki video gdje novorodjencetu,odnosno prvih sedan dana dovoljno po 5 ml svaka 2h [sm=zmeden.gif]
Kazem ti ,ne znam nista oko toga jer sam dojila oba puta ..a voljela bih sad i ad da probam zbog spavanja [sm=smiley36.gif]
U mene nekakvo tanko mlijeko pa valjda brzo izgladne djeca i to je budjenje svakih sat,sat ipo u periodu dok doje ...za izluditi ..malo je rec da sam nenaspavana [sm=smiley13.gif] zao mi sebe a i nemam vise zivaca majke mi

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 20:23:24)

Evo A zaspala .nadam se uskoro i M ...sutra rano ustajemo (6) najkasnije u 7 krecemo...moramo ici pogledati jedno auto i iskreno se nadam da ce biti ok ,da odmah uzme mm..u petak aBd kontrola ,malo sam nervozna [sm=smiley36.gif] bojim se napast ce me sto nisam svaki mjesec isla [sm=smiley36.gif] jos na slovenskom moram pricati 😒a nije mi najbolji 😅
Haj bice valjda sve ok aBd ...

Sta je ovo danas,slabo se pisalo ..gdje su nam ostale zenice [sm=zmeden.gif]

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 20:34:30)

Veče ženice,šta se radi? Ja sve iščitavam redovno al mi mrsko kuckati [sm=smiley36.gif] Mene nešto zadnja dva dana boli desni jajnik,ne previše ali konstantno,pogotovo kad se malo više krećem [sm=zmeden.gif] I sad sam skontala,kad stavljam utrogestan da me boli dole kad ga uguram unutra,to jest kad se "dodirnem" prstom unutra [sm=zmeden.gif] Da izvinete na detaljnom opisu [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 20:57:36)

IZVORNA PORUKA: Maca91

Veče ženice,šta se radi? Ja sve iščitavam redovno al mi mrsko kuckati [sm=smiley36.gif] Mene nešto zadnja dva dana boli desni jajnik,ne previše ali konstantno,pogotovo kad se malo više krećem [sm=zmeden.gif] I sad sam skontala,kad stavljam utrogestan da me boli dole kad ga uguram unutra,to jest kad se "dodirnem" prstom unutra [sm=zmeden.gif] Da izvinete na detaljnom opisu [sm=smiley36.gif]

Te bolove sto osjecas mogu biti od sire ja materice ..ne mislim da jajnici mogu boliti u trudnoci ...i mene je na pocetku bolilo cas lijevo cas desno ...mada ovo sto kazes da te boli unutra kad diras ne znam jel to to[sm=zmeden.gif] mozda da odes na jednu prijevremensku kontrolu ha [sm=smiley1.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 21:06:56)

bejbibi ja sam davala 15 ml uz dodjenje,,,razumijem te skroz aa kad bi mogla izgurat makar prvi mjesec da dojis pa da onda uvedes ad uz dodjenje,,,jer taman bi beba savladala tehniku i uspostavilo bi se dodjenje pa bi mogla prihvatit i flasicu aa da se ne odvikne od dojenja,,,ako sam dobro objasnila [sm=smiley36.gif] nadam se da ces povezat [sm=smiley36.gif]

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 21:08:09)

Prekosutra svakako imam kontrolu pa ću se strpiti do tad,ali i meni je malo čudno što me tako boli,ali ko zna.

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 21:09:01)

bejbibi tako sam ja procitala aa i negdje na forumu je jedna mama opisala svoje iskustvo uz ad i dojenje ali ne znam gdje [sm=zmeden.gif] sretno ti sutra aa i na kontroli da sve prodje kako treba aBd

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 22:14:10)

Joj napisala sam dug post za ovaj ad i ne ode [sm=smiley13.gif] ne mogu ponovo tipkat mrsko mi[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 22:15:03)

IZVORNA PORUKA: Maca91

Prekosutra svakako imam kontrolu pa ću se strpiti do tad,ali i meni je malo čudno što me tako boli,ali ko zna.

Sretno draga :) ja iskreno mislim da nije nista strasno :) da se to materica siri samo :)

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 22:50:15)

Dobro vece drage, evo i mene jedva uleti na rr.. cijelo vrijeme neka trka frka
Jucer sam radila nalaze krvne slike, urna i stitne pa onako je situacija, hemoglobin mi je nizak 116 a ref 119-157, hematokrit 0,35 a ref 0,365-0,470, sto se tice urina ima nekih bakterija a po pitanju stitne, tsh mi je za 20 dana spao sa 3,0 na 2,12 a pocela sam piti letroxs cijelu tbl. Ostalo je sve u granicama normale, pa sta vi mislite?

bejbibi srecan put[sm=bravo.gif] nadam se da ce te uspjeti i auto kupiti.

Maca91 ja ne vjerujem da je do utrogestanam prije da ce biti do sirenje maternice. Mene je tako bolilo dok sam bila na utrog a boli i sada kad nisam na njima. Sretno na pregledu

Ja idem sutra u pola12 na kontrolu, jedva cekam [sm=zz_bounce.gif][sm=zz_bounce.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (7.12.2016 22:50:59)

IZVORNA PORUKA: Midnight_489

Evo i ja pijem kaficu,MM gleda vijesti [sm=smiley36.gif]
Sutra valja na CTG [sm=smiley1.gif] nadam se da ce sve biti dobro
bejbibi jao i ja volim cokolips,jednom sam ih uzela 20 komada [sm=smiley36.gif] a šta ces kad sam
sladokusac [sm=jezicek.gif]

sretno sutra i tebi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 9:32:23)

Cao zenice...
Evo I mene preksinoc cijelu noc povracala[sm=zmeden.gif]
a taman name sva usta pisala kako ja u trudnoci nemam mucnine.
Ovo je prvi put da Sam povracala malo sam se prepala da se Nisan zatrovala[sm=zmeden.gif] hranom ali nije bilo bolova u stomaku ni proluva.. Zato juce nisam nista bukvalno mogla staviti u usta samo sam tekucinu pila.
Jos juce biking u Sa ni zeljine cevape nisam okusila.
Jutros opet apetita nigdje al natjerala sam se makar suhu kiflu da pojedem....
Al osjecam se bolje....
Eto izjada se ja...

Bejbibi sretan put[sm=bravo.gif]
Midnight anadi sretno name kontrolicama.

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 13:41:21)

Nadam se anandi draga da je to u pitanju [sm=smiley1.gif] Jesi li stigla sa kontrole? [sm=smiley1.gif]

Midnight_489 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 15:36:19)

Hej ženice evo i mene [sm=bravo.gif]
Bila sam danas na CTG-u sve uredu,hB.Opet trebam za 7 dana i tako [sm=smiley36.gif]
Kaže doktorica u 9-tom mjesecu ima najviše tih kontrola [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi vi? [sm=smiley1.gif]

Ja evo kuham ručak,makarone sa mljevenim mesom mmm [sm=smiley36.gif]
Mada MM baš nešto i ne voli to,ali eto ja baš volim [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 19:16:43)

Cao zene ,kako ste ..evo i mene :) ..mahanje iz slo

Dog auto ,sutra ce mm po njega i da obavi papirologiju ...onaj renoult grand scenic tour 2014 ..lijep auto pravo :) samo da nas posluzi kako treba aBd

Sutra u 10 na kontrolu moram .malo sam neurozna[sm=smiley36.gif] javim vam se aBd

Trenutno djeca veceraju pa cemo na spavanje ,ja sam u 5 ustala [sm=smiley13.gif] smorena sam

Imate mahanje

Bravo za kontrole[sm=bravo.gif]

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 22:45:10)

Heej zenicee, hajmo malo podic temu... imate li prijedloge za neka neobicna muska musl. imena ? Mom muzu se do sad ni jedno nije svidjelo, samo DANI I to kaze onako.... meni se svidja Lamin, Mak, Sami... jeste li cule neko neobicno, lijepo ime ili ste mozda tako dale ili naumile dati vasem djecaku? [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 23:27:50)

Dobro vece zene ili ti ga dobro jutro [sm=smiley36.gif]
Ja tek sad uspjela uzet od mm laptop, zapravo on ode leci pa reko da napisem koju dok nisam ni ja.
Bila sam na pregledu i sto se tice mog izvjestaja situacija je sljedeća
Imamo 12cm i 150g, pravo smo aktivni [sm=bravo.gif] Ono sto ne valja je da sam dobila 2,7kg za 3 sedmice i moram na dijetu. U biti nije strasno, jedna kila je suvisna ali sama sam kriva... danima marisem po 3-4 kroasana + lisnato sa sirom a nisam se kretala pa nije ni cudo sto sam dobila na kilazi [sm=smiley36.gif] Takoder vezano za nalaze uvela mi je Feroglobin 2x1 za zeljezo. I daaa, ona kitica nije se pretvorila u klitoris, definitivno je decko. Cak mi je i slikala kiticu [sm=smiley36.gif]
U biti dr je zadovoljna a ja sam preeesretna. Naredna kontrola nam je 9.1. u 21+0
Pitala sam je za posteljicu pa kaze da je smjestena tamo prema ledima, i da ovo sto osjetim u stomaku da je to [sm=duda.gif] a ne probava.

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 23:30:48)

IZVORNA PORUKA: Mina90

Heej zenicee, hajmo malo podic temu... imate li prijedloge za neka neobicna muska musl. imena ? Mom muzu se do sad ni jedno nije svidjelo, samo DANI I to kaze onako.... meni se svidja Lamin, Mak, Sami... jeste li cule neko neobicno, lijepo ime ili ste mozda tako dale ili naumile dati vasem djecaku? [sm=smiley1.gif]

meni se svidaju Džani, Adi, Haris,Harun a mm Ali, Amer,
a u sali oslovljavamo ga ja Halim a on Musa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 23:32:47)

bejbibi cestitam na autu [sm=bravo.gif] da vas sluzi i aBd kupili sebi i bolje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sretno sutra na kontroli i cekamo izvjestaj [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (8.12.2016 23:35:54)

manuela ma neka si nam se izjadala, tu smo za sve i sve nas pukne nekad neki prenosi. Da nisi sta pojela sto ti skodi? Nadam se da sutra neces imat mucnine [sm=smiley1.gif]

Odoh i ja sad na spavanje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (9.12.2016 0:37:05)

Anandii masala, bas mi je drago sto sve tece kako treba, ti si sad 17 t ?
I ja aBd idem sljedece sedmice sa muzem, navalio hoce I on :D biti cu 15 sedmica, I posto sad nemam ni mucnine, a bebu jos ne osjetim, jedva cekam aBd da je vidim na uzv... [sm=bravo.gif] samo molim Boga da je sve ok!

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (9.12.2016 12:18:21)

Helloo zene ,evo me sa kontrole ..sve ok hB mada sam trebala nekad u 20 sedmici na neku morfologiju doci a ja nisam [sm=smiley36.gif] tad valjda gledaju i mjere sve ..ugl doktor je i to sad radio i sve su mjere ok hB :)

Hvala vam za auto :) jedva cekam da mm dodje da uzivo vidim[sm=smiley36.gif] juce je on sa M otisao gledati a ja sa A u shoping[sm=smiley36.gif]
Mene jutros svekar vozio i ujedno cuvao djecu dok sam ja bila na pregledu..dala sam urin i krv ..sad me ruka boli:( haman se set_rica izivljavala na meni[sm=smiley13.gif] al rpoci ce haj

Kako ste vi ?
Sta ste tihe tako? Hajmo malo zivljeee

MANUELA tebe je mozda onaj virus uhvatio,stomacni..kakvo je stanje danas ?

ANANDI super za kontrolu[sm=bravo.gif]

MINA sto se imena tice moj M je mustafa i to mi je ime prelijepo..sada ce aBd biti emin:) ..jos mi se svidjaju imran,benjamin,ahmed,muhamed,zejd,emir,amir,tarik...et nisu neka moderna,neobicna [sm=smiley36.gif]

Midnight_489 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (9.12.2016 13:48:32)

Evo i mene [sm=smiley1.gif]
Otišla malo po ručak i da udahnem svježeg zraka [sm=smiley36.gif]
Ja i MM smo odlučili da će naša bebica da se zove Hana [sm=smiley1.gif]

Kako ste mi vi?
bejbibi [sm=bravo.gif] za kontrolu,baš mi je drago da je sve ok

Midnight_489 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (9.12.2016 13:51:50)

anadi takođe,super za kontrolu [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>