RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 10:12:18)

ZELIMO BEBU ja te stavila na spisak vec :) ispada juni jel ? Daj nam tacan termin

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 11:08:57)

Dd Zenice moje.. hvala svima .. sav je plav imat će ljepe slike za drugi rodjendan. Ja sam danas sa njim kući ostala Al bolje da ide u vrtić.. od jutros je nemoguć..

Idem 28.12 na kontrolu ako dragi Bog da pa ću znat vise ;) nego danas mi je bas super dan, saznala sam da je još neko trudan meni drag a da smo samo dan razlike ;))

Nadam se da ste mi dobro. Nestignem vas citat ovaj moj ludi ;)

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 12:02:11)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Dd Zenice moje.. hvala svima .. sav je plav imat će ljepe slike za drugi rodjendan. Ja sam danas sa njim kući ostala Al bolje da ide u vrtić.. od jutros je nemoguć..

Idem 28.12 na kontrolu ako dragi Bog da pa ću znat vise ;) nego danas mi je bas super dan, saznala sam da je još neko trudan meni drag a da smo samo dan razlike ;))

Nadam se da ste mi dobro. Nestignem vas citat ovaj moj ludi ;)

Ma haj nek on nema neke ozbiljne posljedice,modrice i cvoruge su prolazne :)
Moja A sa 9mj pala na cosak zida ,preko cela automatski crna linija i cvoruga ,uzas ,al snimak dobar bio hB ....imaju i imat ce tih momenata pih

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 15:09:39)

Sto mene stomak nesto boli,nisko...i krsta kao ..ko menstrualni bolovi 😟 bas gadna bol,tupa ..popila mg i legla..valjda nece nista biti
Nekako sam sad vise u strahu nego na pocetku ..bas ovaj 7 i 8mj su kriticni

Zelimo_bebu -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 15:34:55)

Bejbibi 12.7.je ako Bog da termin tako su okvirno rekli...
Mene malo popustilo...koliko caja smijem piti? Bas sam se zabrinula hiljadu misli boli kad kisem kasljem pusem nos hodam bas je ono po samom dnu kao urinarno nesto...bojim da nisu neke upale mada su mi nalazi uredni bili prosle sedmice...bas cudno

Zelimo_bebu -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 15:44:51)

Bejbibi nadam se da ce bol brzo proci misa mu..nikad mirne glave
Andy neka kod djecaka nije nista ozbiljno sve drugo ce proci...

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 16:58:28)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA[sm=bravo.gif]

DECEMBAR 2016

24.12. bambi1 [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

04.01 pcelica 23[sm=modricrtici.gif]
05.01. NARI
06.01. midnight489 [sm=rozacrtici.gif]
19.01. aidicaa [sm=modricrtici.gif]

FEBRUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

02.02. saraa
02.02. manuela [sm=modricrtici.gif]
05.02. Zeze
28.02. Lina85

MART 2017 [sm=smiley1.gif]

05.03. ananas_ze [sm=modricrtici.gif]
06.03. bejbibi [sm=modricrtici.gif]
17.03. Amela89 [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2017 [sm=smiley1.gif]

30.04. Daj daj[sm=modricrtici.gif]

MAJ 2017 [sm=smiley1.gif]

11.05. strepnja
22.05. anandi [sm=modricrtici.gif]

JUNI 2017 [sm=smiley1.gif]

5.6. Mina 90 [sm=modricrtici.gif]

JULI 2017[sm=smiley1.gif]

12.7 Zelimo bebu
14.07 Maca91

AVGUST [sm=smiley1.gif]

Andy_Bec

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:01:19)

Bejbibi nemoj da brines bila si na pregledu sve OK.
A u trudnoci svaki mjesec osim 6 tog ispadne kritican te prva tri te peti pa sedmi taman udjes u 8 on jos kriticniji elem nikad mira dok se ne porodis...
A mozda su i laznjaci?

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:02:28)

IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu

Bejbibi 12.7.je ako Bog da termin tako su okvirno rekli...
Mene malo popustilo...koliko caja smijem piti? Bas sam se zabrinula hiljadu misli boli kad kisem kasljem pusem nos hodam bas je ono po samom dnu kao urinarno nesto...bojim da nisu neke upale mada su mi nalazi uredni bili prosle sedmice...bas cudno

Ma draga caja smijes kolko hoces :) kakav caj pijes ?
Normalni su ti bolovi ,evo mislim da je i kod mene tako isto ...to se materica siri kod tebe a kod mene beba raste sad bas ubrzano pa ima i toga ...kad tako zaboli samo lezati ...
Proci ce aBd .bice ok

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:04:27)

IZVORNA PORUKA: manuela

Bejbibi nemoj da brines bila si na pregledu sve OK.
A u trudnoci svaki mjesec osim 6 tog ispadne kritican te prva tri te peti pa sedmi taman udjes u 8 on jos kriticniji elem nikad mira dok se ne porodis...
A mozda su i laznjaci?

Da bas tako ...na pocetku haj da ne prokrvaris ..sad kontas daj Boze da ne bude preuranjeni porod . Pa pluca nisu razvijena,pa ovo ono ...mah dok se ne porodis nema mira ...na hajr

A ko ce ga znati mozda jesu laznjaci,ja nikad ne znam to prepoznati [sm=zmeden.gif]
Evo sjedim pa malo lakse

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:19:26)

Joj zene sto mene koci lijeva strane od straznjice do pola noge otprilike...citala sam da je to isijas [sm=smiley13.gif] bas boli ...sad me tako ukocilo da nisam mogla maknuti bukvalno ..ostala ko kip ...

Zelimo_bebu -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:26:52)

Pa pijem kamilicu brusnicu mentu to su mi rekli da smijem...sta znam...ali kao da ne pretjerujem...
Bejbibi nikad mira upravu je manuela jos ste vi iskusne mame...zamisli kako je nama koje prvi put to prolazimo a jos tolika muka da se zatrudni barem kod mene...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:28:11)

Bejbibi to su lažnjaci sigurno. Lezi odmaraj...

Kao sto ste već rekle svi mjeseci su kritični... ja sam naučila da za ŽIVOT nema garancije.. tako isto i sa trudnoćama..
neki znaju molila sam se da prodje prvih 12 nedelja i mislila sa time se sve riješilo ali nije bilo je gore još...
moramo Ostat pozitivni i nadati se najboljem..

Ja se uopće ne osjećam trudnom .. jel to normalno? Zaboravila sam već ...

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:40:04)

IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu

Pa pijem kamilicu brusnicu mentu to su mi rekli da smijem...sta znam...ali kao da ne pretjerujem...
Bejbibi nikad mira upravu je manuela jos ste vi iskusne mame...zamisli kako je nama koje prvi put to prolazimo a jos tolika muka da se zatrudni barem kod mene...

Smijes to piti draga ,kolko hoces ;) bez brige

Da ,vjeeujem kako vam je biti trudne pored tolike borbe :( al hB pa si ostala i aBd do kraja da bude ok :)
Samo optimisticno

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 17:41:14)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Bejbibi to su lažnjaci sigurno. Lezi odmaraj...

Kao sto ste već rekle svi mjeseci su kritični... ja sam naučila da za ŽIVOT nema garancije.. tako isto i sa trudnoćama..
neki znaju molila sam se da prodje prvih 12 nedelja i mislila sa time se sve riješilo ali nije bilo je gore još...
moramo Ostat pozitivni i nadati se najboljem..

Ja se uopće ne osjećam trudnom .. jel to normalno? Zaboravila sam već ...

Ma evo lezim lolko mogu pored ovo dvoje ..cas popusti cas opet uhvati ko ce ga znati vise pih ...

Sto kazes samo optimisticno treba

Andy takav je pocetak hehe ..jos ako nemas mucnina [sm=smiley36.gif]

Kako je D

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 18:13:41)

Andy_Bec23 ne smijem ni da pit am za tvoj potpis[sm=smiley13.gif]

Bejbibi vjeruj da ni ja ne znam kako prepoznati laznjake...
Znam da pocnu oko 28 sed. I da lice na menstrualne bolove al nema grcenja maternice ni tvrdoce stomaka, I naravno ne javljaju se u razmacima....
To je sto ja znam... Ja ih nemam... Bar ne jos...
Uglavnom nije nista opasno...

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 18:19:00)

Zelimo bebu moramo biti pozitivne a ionako ne mozemo nista promijeniti...Sta nam je nebo namijenilo to nam je...

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 18:26:40)

Vidim da spominjete čajeve pa da kažem da je meni dr rekla da ne pijem više od 2-3 šolje dnevno,kao ne valja previše čaja,

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 19:43:53)

IZVORNA PORUKA: Maca91

Vidim da spominjete čajeve pa da kažem da je meni dr rekla da ne pijem više od 2-3 šolje dnevno,kao ne valja previše čaja,
[sm=zmeden.gif]
Mozda je mislila na neke odredjene cajeve al vala kamilica,brusnica,menta i jos neki ja pretpostavljam da se smiju neograniceno..ne znam zasto ne bi moglo ...ne mogu skoditi

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 19:48:34)

Meni je rekla baš za brusnicu,a drugarici je neki dr u sloveniji rekao da kamilicu isto ne treba više od 2-3 šolje.. Pa sad ne znam ni ja..

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 19:51:52)

IZVORNA PORUKA: Maca91

Meni je rekla baš za brusnicu,a drugarici je neki dr u sloveniji rekao da kamilicu isto ne treba više od 2-3 šolje.. Pa sad ne znam ni ja..

E svasta ...ne znam ,meni nisu nikad branili ...ogranicavali..
Al ja mislim da ko ima problema sa nekim bajama preporucljivo je da pije sto vise caja ..mislim logicno je :)
Al svakako ne treba pretjerati :)

Ne znam jel Zelimo bebu ono imala baje ,il neka deuga ...

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (13.12.2016 21:39:08)

Ja imam [sm=smiley1.gif] Ma jooj kako su prije sve pili i jeli,nije bilo ne smijes ovo ne smijes ono,a vidi nas,zdravi ii pravi [sm=smiley36.gif]

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (14.12.2016 0:19:23)

Pozz zenice, evo I Mine... danas bila na kontroli kaze doktorica da je masala sve ok, beba teska 140 gr [sm=bravo.gif] smhestena na zadnjoj strani, pa su tu zbog crijeva kintrakcije, al kaze nije uopce alarmantno :D isto takomi jecrekla litar najmanje caja od brusnice zbog mogucih infekcija, I litar donata Mg zbog stolice...
Ima jos jedna novost, kaze 70 posto djevojcica [sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif]
Muz je tri put pitao sta onaj spic sto vidi, ona kaze po njenom dosadasnjem iskustvu to je curica, al eto oko 28 nedelje ce se bas sigurno znat... muz se malo ko razocaro, jer se vec priviko na ideju da je djecak, a meni opet dragooo [sm=smiley36.gif]
Uglavnom, eto vidjet cemo sta ce na kraaju bit, za sad najvaznije da je zivo I zdravo .... mamina vrcka! [sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (14.12.2016 8:14:56)

Mina90 draga cestitam na curici. Da vam je živa i zdrava...

Ja nemam nikakve simptome jer to normalno? Bas sam neka u strahu... malo me samo bole kosti Dole.. Dal ja smijem d nosat on bi se stalno misao i da ga dižem stalno? Ima 13,5 kila nije uopće lagan ...

Odvezla d u vrtić , mm otišo Radit, ja sad kavicu bez kofeina pijuckam i odmaram.
Juce sam Bor okitila , u petak i subotu slavimo rodjendan Davidu pa se pripremamo ..

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR (14.12.2016 8:25:06)

Zab sam napisati da je cervix 30 mm sad u gotovo 16 tjednu... doktorica kaze u ibliku slova T, I da je to super... medjutim, sad onako bezze ukucam na google I taj cervix I vidim da je kao granica 25-30,'ispod postoji mogucnost prijevremenog poroda, a u zena inace u ovom tjednu zna biti 40mm... e sad...[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>