Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 23.11.2016 19:15:43
bejbibi
Cao zene ,evo i mene ...ja opet vodila djecu doktoru,pluca cista ,kaze doktorica neki virusni kasalj naporan pa smo dobili broncamil i fitobalm,inhalacije itd.valjda pomogne sta.jer mi A pravo lose kaslje ...
LEJLA sretnoooooo:))
Ostale imate mahanje
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 23.11.2016 19:34:03
anandi
Evo da vam i ja nabrzinu mahnem lejla sretnooo, masala eto tebi brzo bejbibi znaci stomo se spustio to bi nam i ti trebala uskoro
Meni danas javili da mi je gotov dabl test i da je sve ok...ne znam kakav je onaj odnos vidjet cu kad budem isla na uz, trazit cu kopiju nalaza.....najvaznije da je sve ok Ugodnu vam noc zelim
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 7:56:29
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
Evo da vam i ja nabrzinu mahnem lejla sretnooo, masala eto tebi brzo bejbibi znaci stomo se spustio to bi nam i ti trebala uskoro
Meni danas javili da mi je gotov dabl test i da je sve ok...ne znam kakav je onaj odnos vidjet cu kad budem isla na uz, trazit cu kopiju nalaza.....najvaznije da je sve ok Ugodnu vam noc zelim
Nisam ja nego BEBICA Ona je sljedeca :)
Jutro zene,kako ste ?
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 10:39:24
anandi
IZVORNA PORUKA: bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
Nisam ja nego BEBICA Ona je sljedeca :)
Jutro zene,kako ste ?
Pa sta reci, hormoni deru jedno mislim drugo govorim
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 13:36:38
Mina90
Pozz zenice, evo ja sam upravo se bas nasekirala....jel istina da trudnice ne smiju jesti suho meso ? Ja ponekad uzmem 3/4 listica, ne sad da pojedem kilu, nego malo da zadovoljim zelju...kaze mi sestra moja da toje ni slucajno ne smijem zbog toksoplazme, da mi dijete se moze roditi abnormalno itd... I pita me jesam li radila taj test na toksoplazmu, ja kazem nisam, jer mi moja doktorica nije uopce totako pomenula....ona se sokirala, kaze to se mora, ona zivi u Italiji I tamo su je slalito svaki mjesec da se testira na toksoplazmu... bas sam se zabrinula, bojim se da nece sta biti bebi
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 14:26:36
lejla80
Evo brzinsko javljanje. Momcina se rodio danas oko deset četiri kile težak. Pravi bembelindzo. Ja ne mogu sad ništa detaljnije imam užasne kontrakcije maternice. Kažu tako je poslije drugog carskog...pihhh valjda neće dugo trajati..ljubimmm
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 15:08:59
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lejla80
Evo brzinsko javljanje. Momcina se rodio danas oko deset_ četiri kile težak. Pravi bembelindzo. Ja ne mogu sad ništa detaljnije imam užasne kontrakcije maternice. Kažu tako je poslije drugog carskog...pihhh valjda neće dugo trajati..ljubimmm
Cestitkeeee da vam je ziv i zdrav dugooo godina ..mashaAllah pravi beban 😙
Ko ce sad spisak voditi
Ps.lejla trazi kakav paracetamol da ti daju da pijes il sta drugo protiv kontrakcija..nama su davali ..ako smijes naravno
< Poruku je uredio bejbibi -- 24.11.2016 15:11:53 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 15:10:32
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mina90
Pozz zenice, evo ja sam upravo se bas nasekirala....jel istina da trudnice ne smiju jesti suho meso ? Ja ponekad uzmem 3/4 listica, ne sad da pojedem kilu, nego malo da zadovoljim zelju...kaze mi sestra moja da toje ni slucajno ne smijem zbog toksoplazme, da mi dijete se moze roditi abnormalno itd... I pita me jesam li radila taj test na toksoplazmu, ja kazem nisam, jer mi moja doktorica nije uopce totako pomenula....ona se sokirala, kaze to se mora, ona zivi u Italiji I tamo su je slalito svaki mjesec da se testira na toksoplazmu... bas sam se zabrinula, bojim se da nece sta biti bebi
Ma draga jedi sve sto ti pase ;) jela sam i ja u prvoj trudnoci suhomesnate proizvode ,nista nije bilo .eno ga zdrav kooo dren hehe ..mislim nema nikakvih abnormalnosti hB I mani se tih testova i gluposti,uzivaj u trudnoci ;) i ne sekiraaaaj se :)
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 15:28:55
bejbibi
Evo Amela Da ti i ovdje odg ..jedi sta ti pase ..ono sto vam nece pasati cete ispovracati pogotovo ako imate velike mucnine ...ako ti nesto pase jedi..osim ananasa i hurmi jer oni otvaraju,moze u 9mj ....
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 16:04:26
manuela RR
Mina90 kod nas se ti testovi ni ne rade... Mislim jedino ako trudnica ima macku... Previse si se opteretila ...Ne brigaj.Ja sam u prvoj trudnoci cesto jela suhomesnate proizvode jelo mi se slano i bas mi prijalo. Dr nikad nista slicno mi nije rekla... Naravno da potenciraju zdravu ishranu al ja jedem sta mi se trazi. Rodila zdravog pravog djecaka
Lejla 80 cestitke...Bas veliki momcina...Vidis da ti nisu uzalud bile kile Nek vam je ziv i zdrav...a tebi brz oporavak...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 19:41:24
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela
Bejbibi jesil ti to preuzela vodjenje spiska
Ma nisam vala ko god stigne nek metne svaki dan na novu str Ja sam u orosloj trudnoci bila zaduzena za to ..mislim da sam ga cak osmislila pa et ne bi i sad da sam bas JA zaduzena ko stigne nek mijenja podatkw ..al ja sa moba kopiram pa ne izlaze ovi smajliji ,naknadbo ih stavljam ..a crtine ne mogu popamtiti pa i nisam stavila
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 19:44:19
Leptirica13
Cestitamo lejlaaaa....da budete zivi,zdravi i sretni citav zivot... Izgleda da sam ja sleljeca...u ponedjeljak nam je carski..u nedjelju idemo gore... Ima u subotu da ne spavam citavu noc...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 20:51:30
Bebica11
Evo i mene zeniceeee da vam se javnem
Porodila se danas u 15h. Sve je prošlo ok hB. Cura 3950Gr i 53duga. Tri put pupcanom bila obmotana Al HB izgurasmo. Pukla malo po starom savu.
Sve je krenulo sa sabaha par jačih kontrakcija...Dok sam se tusnula za pregled smirilo se. Odem gore. Kaze Lejla grlica nema 3cm otvorena. Haj kuci brzo ces ti. Idi jedi odmori i dodji. Kontam hoce da me inducira jer je dezurna al hajd...Do kuće vozim 3kontrakcije. Kući mami dosla kupila bureka usput i jogurt govori ona nisi normalna dosla si meni na deset ti min...aaaaa porodices se. Vidim učestale skraćuje se razmak. Zovnem muza da me moze voziti gore. Došao on hoće oni mene odmah. Rekoh neću vi mene smjestite i vi rahat a ja gore trpiti...ne ne. Odem u sobu legnem predisem...ustanem hodam ucesta....Opet legnem malo lakše na 3-4min već. I tako zezam se ja. Kontam nije u BiH zapad al ću ja zapad uvesti sebi....odem tusiram se toplom vodom...predisavam. Izadjem hodam. Boli i tako na 2min. Rekoh hajmo to oko 14h. U autu već prejaki bolovi dišem ja puhcem mm ludi...fulio put za Jezero krenuo na Kosevo. Rekoh kud ćeš gore a on aaaa. Rekoh eto ti nisi htio sa mnom na porod al te jw zeznuh predevera ti sa mnom Kaže on jel bolje bilo da si sad u bolnici nego da lutamo. Rekoh ovo je zanimljivije u bolnici te svezu i gotovo...i tako dodjemo. Prijem ljepota pola podatakw mi samo uzmu...Svi u.panici meni sega. Ni vaganja ni niceg. Rekoh dajte me klistirajte kazu to te beba napinje nemamo kad šest prsti haj sala....trče svi. Super babica Vildana bila. Dajte mi rekoh bar piskiti obećavam da neću napinjati..kaže hajde I probiju mi vodenjak. Počnu prejaki bolovi. Ja dobijrm nagon ne daju tiskati. U neka doba kažem ja njima "ja tiskam" kad reče babica haj na ledja...dere se pooooooorod...doletise u tom par napona rodila se cura hB. Malo pukla po starom savu. Dovedose neku mladu dr nikad nikog nije sila. Hoce mene kao nisam puno. Oj Allahu. Rekoh ok al daj anesteziju bez anestezije ne prilazi I tako ispatila me ona malo smotana pitaju je jel ljevak Kasnije se zahvaljuje rekoh nema na čemu da aBd budes dobra dr
Eto to je to... Sretno terminusama i vama ostalim trudnicama. Ljubim vas
Lejli cestitam
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 21:18:22
bejbibi
Pa BEBICEEEE Allah mubarek ,da vam je ziva i zdrava dugoooo mashaAllah ,dvije bebice danas ....cestitke mame :) Javljajte nam se i dalje i na temi bebe...uzivajte i odmarajte ..puseeeee 😙😙😙😙😙
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 24.11.2016 21:25:24
lejla80
Mashallah bebice ja i ti isti dan Čestitam ti draga i ujedno zavidim jer vidim ove ženice uveliko hodaju što su prirodno porođene a mi smo baš prikovane za krevet. Danas nam donijeli bebe oj kuku majko a mi se ni na bok ne možemo okrenut. Srećom posjeta je kratko trajala. Meni došlo da plačem. Eto nisam ni znala za te kontrakcije materice kod više poroda a posebno kod carskog. Ne pomaže iskreno ništa od analgetika al hajde izdržat će se. Već sad je malo rjeđe al gadno boli.
Bejbibi ideš na citiraj kad prebacujes spisak, onda budu sve điđe ucrtane.