Alma_27 -> RE: Smijem li se odluciti na carski sama? (13.10.2016 7:47:04)
|
IZVORNA PORUKA: EminaEmina Hvala puno svima za odgovore! Znam da je nakon poroda tezi oporavak onima koje su imale carski, da je operacija itd. Ali jednostavno cijeli zivot se zgrozavam tog poroda. Zbog toga sam odgadajala trudnocu godinama! Nadam se da je psihicki faktor jednako prihvatljiv kao i fizicki. Logicno bi bilo da prihvate odluku. Ipak se radi o mom tijelu i mom psihickom stanju. Ali, znaci nema neko zakonsko pravilo da bas bas imam pravo odluciti sama? :( Pa, onda moram drzavu napustiti pred porod! [sm=hudicek1.gif] Pa, sta ti kaze tvoj doktor? Mozes obici i par doktora da se informises jos bolje, sto o zeljama, sto o prednostima i nedostacima carskog. Ja licno znam par zena iz mog grada koje su zbog same zelje otisle na carski, iako to neke nece priznati. Kao da si manje porodilja kad ides na CR, a krunu ti stave kad ides na prirodni. Ja licno nikad ne bih trazila bespotrebnu operaciju, ali nisam nikad bila u tvojoj kozi i ne znam zasto tako mislis. Jesi li se raspitala za epiduralnu? To isto moze, kako su nam rekli u skoli za trudnice, samo se mora platiti taj kao paket opereme za epiduralnu jer ga zdravstveno ne pokriva. Epiduralna se radi i kod nekih drugih procedura, pa ima ljekara koji je znaju dati. Ima i ona svoje pluseve i minuse, ali bar imas vise opcija.
|
|
|
|