jasminaxx
|
Evo da malo osvježim temu... Vodila sam trudnoću privatno, kod dr. Aide u Suncu, a i to od polovine trudnoće jer nisam bila zadovoljna sa prvih 6 doktora (jesam, teška sam, znam :)). U 9. mjesecu sam forwardovana dr. Beciragicu i ni on mi se nije svidio. Iako je bio detaljan na prvom pregledu, bio je prilično grub i nesimpatičan tako da sam onda išla u istom terminu pa ko me zapadne - zapadne. Na kraju mi se opet nije niko svidio, osim Nakasa. Baš sam se nadala da će mi on biti na porodu. Trudnoća je sve vrijeme bila školska i iako je bebi bila povelika, ja sam se iskreno nadala prirodnom porodu. Međutim, tačno na termin (sreća), desilo mi se totalno odvajanje posteljice. To se inače jako rijetko dešava, a vrlo često završi smrću, ili majke ili bebe, ili oboje. Na moju sreću, u smjeni je bio dr.Beciragic koji nam je bukvalno spasio živote, a pri tome je odstranio i miom koji sam imala, a uz sve to, rez mi izgleda kao manja ogrebotina. Dakle, sve u svemu, možda nije baš ljubazan, nježan i simpatičan, ali je iznimno stručan. Možda ga ne bih preporučila za uredne trudnoće kad je bitnije da dr. bude podrška i ohrabrenje, ali eto, i moja je bila potpuno uredna i laka, a završila ovako. Također, moram da pohvalim i dr. Spahovića, sestre Binasu i Senadu kao i ostale iz Opće bolnice, koji su bili narednih dana. Sad gledam ovu svoju princezu i po stoti put zahvaljujem Bogu i pomenutima što smo sad obje žive, zdrave i vesele. Ah da, zaboravih napomenuti da nismo čašćavali nikoga. I sutradan u viziti, dr.B. se ponašao kao da me vidi prvi put dok su me svi drugi konstantno obilazili i pazili jer je stvarno bio težak slučaj. Mom mužu je napricao sve najbolje o meni, kao potpuno oduševljen, ja divna i krasna, a mene i ne pozdravi. Jednostavno je takav!! I još jednom mu hvala što je takav :)
|