M kao Mama -> RE: Ramazanski meni 2016 god. (15.6.2016 9:49:46)
|
IZVORNA PORUKA: canim IZVORNA PORUKA: ninuska Kako ja volim kadaif, al ne znam da li bih ga znala napraviti. Meni od ovih starinskih zalivenih kolaca kadaif je najdrazi. ma kadaif ko i svako drugo slatko, moraš mu se posvetiti, da ti bude pečen kako treba da ne ostane živ, da filobavezno staviš u sredinu , a ne na vrh jer će ti izgoriti (orasi, grožđice, ko šta voli), da agda bude dobra i da je bude taman, jer ne valja ni kad je suh, a ne valja ni kada pliva u agdi, helem, trebaš se posvetiti pa hajd, nije ono ma nabrzinu ćemo. Uglavnom i ja ovako radim pola kadaifa stavim u tepsiju prelijem sa istopljenim puterom malo suzbijem onda taj kadaif i stavim dosta oraha i preko toga oper ona druga polovina kadaifa, isto prelijem puterom i otep ga malo stisnem i u rernu. Agdu uvijek napravim ranije, jer nana me je naučila da je pravilo zaljevanja ovih agdali kolača da je uvije jedno vrelo jedno hladno. Tako da vreo kadaif zalijem hladnom agdom i onda ništa drugo ne jedem dok kadaifa ima, hahahahah. A sinoć na iftaru bila supa tarhana domaća sa komadićima piletine, topa, pita sirnica i krompiruša, zapećeni karabataci sa carskim povrćem, i krompir koji mi se posebno svidio. Znači u Bingu ima da se kupi zaleđeni mladi kropir spreman za rernu, kad se ispeće to je nešto mnogo dobro. I onda smo imali baklacice za dezertiranje. E bila je još i salata naravno i neizostavne hurme. Večeras ja nemam baš ideju šta bih mogla za iftar, obzirom da vodim djecu na trening bit će bezbeli supica i topa i to je meni i više nego dosta.
|
|
|
|