Blue rose RR -> RE: Pomoć u trudnoći ugroženoj stresom (14.5.2009 10:31:35)
|
Amra, kao prvo da ti poželim dobrodošlicu, i lijepe želje tvojoj bebice, da trudnoća prođe što ljepše .... i savjet: UŽIVAJ u svakom danu. znam da je teško reći ti - ne sikiraj se, ne dozvoli da ti stres postane pratilje , jer malo ko od nas može da se obuzda, pogotovo kada hormoni u trudnoći rade, i kada nam dođe PMS, i kada nam dođe crna minuta, i kada nam pokipi mlijeko, i kada ustanemo na lijevu nogu .... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Takve smo i teško nas je mijenjati, osim kada MI TO SAME ŽELIMO. Šta god da ti mi kažemo bit će suvišno, bit će nagađanje - ja ti mogu samo iz svog iskustva (meni je posao bio stresan) potvrditi da stres neće sam od sebe nestati, ti ga možeš zaobići. Čim vidiš da je na horizontu, a ti "fataj se noge". Svaka od nas zna i naslutiti kada dolazi "srni oblak" - zato ... pripremi se. Trudnoća traje možda dugo kada neko kaže "devet mjeseci" ali vjeruj mi , proći će brže negoli se okreneš. I kasnije ćeš žaliti za tim periodom. A što se tiče apaurina- ne brini se - ja sam ga pila od 4-9 mjeseca upravo zbog stresa i kontrakcija. Zato slobodno uz preporuku svog doktora ispoštuj terapiju, usput pij kamilicu sa medom, i spavaj, šetaj, čitaj, uživaj. Jedan je život.
|
|
|
|