LieToMe RR -> RE: Slab apetit (13.5.2016 13:52:36)
|
IZVORNA PORUKA: Lala9 Zdravo drage mame :) Eh ovako..Imam djevojcicu deveti joj je mjesec,slabo mi jede ima skroz slab apetit..Inace je dojim jos uvijek al slabo mi hoce ovu cvrstu hranu.Kada joj ponudim uzme zalogaj,dva i dodje kao da hoce da povrati gadi joj se...A da doji stalno bi htjela..Nisu joj jos zubici izbili pa sad se pitam da li je to uzrok sto nema apetit..Ima 8,500 kg a deveti mjesec..Pa eto ako koja ima iskustva sa tim istim problemom da podijeli samnom..Hvala :) Kod nas je isti slucaj. Malena ima 8 i po mjeseci i malo manje od 9 kg (krupna je rodjena sa 4200 gr i nije udvostrucila sa 6 mjeseci tezinu) ali nas zubi ubise u pojam zadnja 2 mjeseca doslovno: imamo gore i jedinice i dvice, dole imamo donje jedinice potpuno izrasle i obje dvice u fazi rasta a nazire nam se i donja trica [sm=smiley19.gif] jako je nervozna, jedno vrijeme nije htjela kasiku nikako (dok joj gornje jedinice nisu izbile) valjda je vrijedjalo. sad sve zavisi kako je raspolozena nekad nista ne jede samo sika, nekad pojede 2-3 obroka bas lijepo. nemam nekog recepta sem da se naoruzas sa strpljenjem i da eto kao sto Vanne rece, probas na sve moguce nacine (ja se cesto sakrivam iza hranilice, nasmijavam je...nekad je hranim i po sat vremena samo da nesto pojede) Moja ima redovnu stolicu, svaki dan jednom, nekad i 2 puta pa kontam ako ima sta da kaki valjda sta i ostane [sm=smiley36.gif] znaci da ipak nesto i pojede. Stalno se ponavljam ali bitna je ukupna slika djeteta, ne samo kilogrami nego sve, dal je dijete napredno, rastu zubici, sjedi, puze, dize se na nogice... mama zna, mama uvijek zna... znaces da nesto valja ili ne valja a do tad samo strpljenja i sirok osmjeh [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|