Koalinka -> RE: Izrada čestitki (14.5.2009 8:53:03)
|
Draga Adana, ovu s trešnjicama sam napravila tehnikom sa salvetama. Postupak: Ako je predmet već obojen salveta se nanosi direktno na predmet. Željeni motiv na salveti se izreže i prije ljepljenja trebaju se odvojiti bijeli slojeve salvete tako da ostane samo onaj tanki sloj salvete s motivom. Kistom se tanko premaže mjesto gdje će se salveta zalijepiti, na to mjesto se pažljivo položi izrezani motiv, lagano rukom izravnaju rubovi i pusti da se osuši. Kad se rad osušio sve treba još jednom premazati bezbojnim lakom radi zaštite. Imam dosta salveta sa raznim motivima koje koristim za izradu čestitki, tako sam npr. kod ove izrezala trešnjice, ispod sličice stavila plastelin da bude ispupčeno, reljefno, može i neka druga masa za modeliranje, uhu guma i sl, onda sve premažem ljepilom za tehniku rada sa salvetama koje btw nabavim u Hobby-Art prodavnicama, meni najbliža je u Mostaru i Zagrebu. Samo to ljepilo djeluje kao lak, daje sjaj. Ukrasne makaze sam svuda pokupovala, sad ih ima stvarno svugdje, čak i u kineskim radnjama. Karton u boji kupujem u knjižari, a sve ostale detalje, aplikacije, figurice sam nabavila u Bingo-vim hipermarketima po cijelom TK (oni su nabavili iz Njemačke i jako je povoljno za razliku od istih figurica u Hobby-Art-u). Uslikaću još nekoliko danas pa da pogledaš....inače pravim čestitke za rođendane, babine, mladence, praznike i sl.... Pozz i budemo u kontaktu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|