donaldross -> RE: Djeca "kopiraju" roditelje (8.7.2021 10:05:28)
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Koliko vaša djeca vas kopiraju? friday night funkin Kako kika raste, vidim da vrlo često u njoj i njenom ponašanju, izražavanju, mišljenjima ... vidim nešto moje ili mm. Posebno se to odražava na njeno verbalno izražavanja ...moja rečenica koju znam često upotrijebiti, postaje "njena" :) Mene ovo pitanje odvodi sasvim na drugu stranu... recimo, mogla bih reci da sam loš primjer jer sam ovisna o slatkišima, čokoladi i pekarskim proizvodima... ali moje 8-godišnje dijete ne ferna to pol posto, umjereniji je od mene u slatkišima milion puta i on stalno mene upozorava da ne jedem toliko takve hrane. Ili kad MM psuje u prometu, a malac ga opominje... I ja vičem na svoje roditelje ili skrivam nešto od njih, a s malcem takve situacije raspravljam, zašto sam vikala, zašto skrivam... ne brinu me takve stvari puno. Život i odnosi su kompleksni neka uci da nije sve crno-bijelo. Mene vise muci jesam li loš primjer sa svojim “pristojnim životnim uputama”... ono, stalno ih učim da budu pristojni, odgovorni građani, da smeće ovako, buka u zgradi onako, čekanje u redu ovako... i onda tri druga susjeda u zgradi urlaju u stubištu i lupaju vratima, drugi bace smeće posvuda, a lik nam ne stane na pješačkom kad nam je zeleno nego projuri... i onda oni zuje, zašto oni ne smiju urlat u haustoru i lupat vratima, a drugi smiju. E tu si mislim jesam li dobar primjer svom tom svojom uviđavnošću ili bi bilo bolje da ih pustim da budu malo i neuviđavni, neće se znati snaći u svijetu u kojem ovakve vrijednosti nisu od naročitog značaja. Sve ove neke loše navike mogu utjecati na njih, a i uopće ne moraju.
|
|
|
|